Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

O idee care ne suceste mintile - Andrei Plesu, Horia-Roman Patapievici, Gabriel Liiceanu

O idee care ne suceste mintile - Andrei Plesu, Horia-Roman Patapievici, Gabriel Liiceanu
-12%
Preț: 30,80 lei
35,00 lei (-12%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 13 Apr. 2020
ISBN: 9789735046552
Editura:
Anul publicării: 2014
Ediția: 1
Pagini: 156
Format: 13x20 cm
Categoria: Beletristica
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

„Odata ajunsi la putere, comunistii trebuie sa treaca drept monstri.“ (corespondenta dintre Marx si Engels)
„Istoria este judecatorul, proletariatul este calaul.“ (Marx)
„Cand ne va veni randul, nu ne vom deghiza terorismul.“ (Marx)
„Noi purtam razboi contra tuturor ideilor proeminente de religie, stat, tara, patriotism.“ (Marx)
„Comisariatul pentru justitie este «Comisariatul pentru exterminare sociala».“ (Lenin)
„In aceasta revolutie va trebui sa-l trezim pe Diavol in sufletul oamenilor, sa atatam patimile cele mai josnice.“ (Bakunin)
„Spiritul de distrugere e asemenea celui de creatie.“ (Bakunin)
„Cei care se opun comunismului trebuie lichidati. Nu e suficient sa-i bagam in puscarii, pentru ca din puscarii mai pot sa iasa. Trebuie impuscati.“ (Sartre)

ANDREI PLESU s-a nascut in 1948 la Bucuresti. A absolvit Facultatea de Arte Plastice, Sectia de istoria si teoria artei. A obtinut doctoratul in istoria artei la Universitatea din Bucuresti, cu teza Sentimentul naturii in cultura europeana. Lector universitar (1980–1982) la Academia de Arte Plastice, Bucuresti (cursuri de istorie si critica a artei moderne romanesti). Profesor universitar de filozofie a religiilor, Facultatea de Filozofie, Universitatea din Bucuresti (1991–1997). Este fondator si director al saptamanalului de cultura Dilema (ulterior Dilema veche), fondator si presedinte al Fundatiei Noua Europa si rector al Colegiului Noua Europa (1994), membru al World Academy of Art and Science si al Académie Internationale de Philosophie de l’Art, dr. phil. honoris causa al Universitatii Albert Ludwig din Freiburg im Breisgau si al Universitatii Humboldt din Berlin, Commandeur des Arts et des Lettres, Grand Officier de la Légion d’Honneur.

HORIA-ROMAN PATAPIEVICI – nascut la 18 martie 1957 (Bucuresti). Studii de fizica (1977–1981; diploma de specializare 1982), cercetator stiintific (1986–1994), asistent universitar (1990–1994), director de studii (1994–1996), membru in Colegiul Consiliului National pentru studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS, 2000–2005), presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR, 2005–2012). Presedinte Artmark (din 2015). Cercetator privat in istoria ideilor. Scriitor. Realizator TV. Director al revistei ID – Idei in Dialog (2004–2009). A sustinut cursuri de istoria stiintei si de istoria ideilor (Universitatea Bucuresti). Membru al Grupului pentru Dialog Social (GDS); al Uniunii Scriitorilor din Romania (USR); al PEN Club. Membru fondator al Societatii Academice Romane (SAR) si al Grupului de Cercetare a Fundamentelor Modernitatii Europene (Universitatea Bucuresti si New Europe College). Membru de onoare al Institutului Ludwig von Mises – Romania.
GABRIEL LIICEANU este unul dintre cei mai importanti autori de „literatura personala“ din Romania de azi. In ultimul sfert de veac, cartile sale au constituit repere pentru diferitele variante ale acestui tip de discurs. Jurnalul de la Paltinis (1983), ale carui teme centrale sunt raportul maestru–discipol si importanta culturii intr-o epoca totalitara, a fost un adevarat bestseller al anilor '80: producea cozi la librarii, se vindea „pe sub mana“, se imprumuta numai prietenilor de incredere. Din scrisorile generate de comentariile la acest jurnal (intre timp tradus in mai multe limbi) s-a nascut un al doilea volum de succes, Epistolar (1987), care reuneste voci intelectuale de mare forta. Urmeaza, in alta formula, dar, in fond, tot in nota confesiva, Declaratie de iubire (2001), exercitii de admiratie si de atasament intelectual, etic si, nu in ultimul rand, uman fata de personalitati importante ale culturii noastre. Usa interzisa (2002) este una dintre cartile favorite ale publicului din ultimii ani si o revenire la notatia diaristica. Cu Scrisori catre fiul meu (2008), Gabriel Liiceanu se lasa din nou atras de simplitatea si directetea genului epistolar. Intalnire cu un necunoscut (2010) reia firul confesiv al unor insemnari care, desi par legate de o zi sau alta, au crescut, de fapt, dintr-o viata intreaga. In paralel cu volumele in care autorul construieste ceea ce francezii numesc l’écriture du moi, scrierea egotista, Gabriel Liiceanu a publicat in ultimii ani o serie de carti eseistice, filozofice si de implicare in „viata cetatii“: Despre minciuna (2006), Despre ura (2007) si Despre seductie (2007), Estul naivitatilor noastre (2012), Dragul meu turnator (2013), Fie-va mila de noi! si alte texte civile (2014), Nebunia de a gandi cu mintea ta (2016), Romania, o iubire din care se poate muri (2017).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.