Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

O poetica a artei actorului. Analiza procesului scenic - Ion Cojar

O poetica a artei actorului. Analiza procesului scenic - Ion Cojar
-15%
Preț: 24,65 lei
29,00 lei (-15%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 21 Apr. 2021
Autor:
ISBN: 9786067484045
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 182
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Poetica sau poetica a artei actorului? Ce reprezinta arta actorului? Care sunt principiile calauzitoare din spatele aparitiilor teatrale? Ion Cojar a fost cel care a fondat scoala romaneasca de metoda in arta actorului, calauzit de principiul „procesul, nu succesul”. Ca profesor si cercetator la UNATC, Ion Cojar a urmarit ca studentii sa-si dezvolte un „mecanism” psiho-emotional specific transformarii conventiilor in adevar de viata, spre deosebire de vechea scoala de actorie in care studentii erau invatati cum sa joace teatru. A afirmat tot timpul ca arta actorului nu are nimic in comun cu teatrul. A luptat pentru un sistem de invatamant in care studentul sa nu fie invatat sau modelat de catre profesor, in care mediul de studiu sa fie unul de laborator, de experimentare, de autocunoastere, de despecializare si de eliberare de preconceptiile dobandite in familie, scoala si societate, un mediu in care studentul sa-si constientizeze si sa-si utilizeze intregul potential creator nativ care-l face unic.
Ion Cojar dezvaluie, in aceasta lucrare, puterea creatoare a actorului.

In analiza procesului scenic al actorului, prof. Ion Cojar porneste de la urmatoarele premise:

necesitatea manifestarii libere a diversitatii personalitatilor artistice si pedagogice din cadrul aceleiasi scoli de arta dramatica; necesara reactie impotriva izolationismului, a necomunicarii pe probleme de fond intre clasele de arta actorului si a rupturii dintre disciplinele teoretice erudite si cele practice, tehnice; efortul de asimilare (periodica) a influentelor si acumularilor din alte scoli teatrale, prin fortarile de depasire a dogmatismului, rezidual in orice tip de invatamant.

„Cartea se citeste pe nerasuflate si va reprezenta, sunt incredintat, o contributie majora la bogata literatura de specialitate. Ion Cojar izbuteste sa patrunda adanc in tainele creativitatii actorului si chiar, indraznesc a spune, sa concretizeze inefabilul”.

Radu Beligan

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.098 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.