Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Pachet Bacalaureat 2019 Limba si literatura romana: Pregatire pentru Bacalaureat 2019 Limba si literatura romana cu aplicatii corelate si Limba si literatura romana - Simulare - Recapitularea materiei prin teste grila ( 30 de variante )

DESCRIERE

Pachet Bacalaureat 2019 Limba si literatura romana

30 de variante de teste pentru Bacalaureat 2020 - dupa noul model - Limba si literatura romana - Simulare - Recapitularea materiei in teste grila - cu bareme si sugestii de rezolvare

Auxiliarul se adresează atât elevilor din clasele finale ale liceului, cât și profesorilor care vor să abordeze în mod aprofundat simularea examenului de Bacalaureat la această disciplină fundamentală.

Despre lucrarea de față...

  • conține 30 de variante de teste structurate conform noului model tip grilă propus pentru examenul de BACalaureat din 2020;
  • cele 30 de variante de teste urmăresc programa de examen şi sunt construite pe baza unor texte atractive, variate ca tematică şi gen literar;
  • itemii diversificaţi sunt însoţiţi şi de bareme şi sugestii de rezolvare, elevii având astfel ocazia nu numai să îşi evalueze răspunsurile, ci şi să înţeleagă cum să abordeze corect diverse subiecte de limba şi literatura română.;
  • are rolul de a-i ajuta pe elevii din clasele finale ale liceului să se familiarizeze cu acest examen important, respectiv cu noua structură propusă a acestuia;
  • poate fi folosită cu succes atât pentru pregătirea în vederea evaluărilor din timpul anului școlar cât și pentru tezele semestriale;
  • conține bareme și sugestii de rezolvare a testelor, o parte foarte importantă a acestui auxiliar;
  • este un real sprijin atât pentru elevi, cât și pentru profesori;
  • etc.

Pregatire pentru Bacalaureat 2019 Limba si literatura romana. Aplicatii corelate compententelor si modele de teste - Florin Ionita (Avizat M. E. N.)

Un obiectiv important pentru viitorii absolventi este sa verifice, in timp util, masura in care pot performa la examen. Pentru atingerea acestui obiectiv, ca element de noutate, volumul le pune la dispozitie elevilor, pentru inceput, numeroase aplicatii, care urmaresc punctual fiecare dintre competentele specifice si continuturile asociate ce vor fi evaluate si prin intermediul carora se recapituleaza intreaga materie; aplicatiile sunt urmate de 35 de teste concepute dupa modelul subiectelor oficiale, pentru un antrenament in conditii similare celor din examen. Lucrarea cuprinde, de asemenea, solutii si sugestii de rezolvare, dar si un dictionar de termeni literari.
 
 
 
CATEVA PRECIZARI:

Programa pentru proba scrisa a examenului din anul 2019 la disciplina Limba si literatura romana este diferentiata in functie de filiera si de profilul liceului urmat de candidati. Asa cum se poate lesne observa insa, cele patru competente generale, precum si competentele specifice aferente sunt aceleasi pentru toate profilurile, deoarece si programa scolara dupa care s-a studiat in liceu a avut aceleasi finalitati. Diferentele — nu foarte multe! — vizeaza doar cateva dintre continuturile asociate si tocmai de aceea, pentru a le evidentia, am asezat fata in fata cele doua programe, marcand insa cu bold continuturile suplimentare de la profilurile umanist si pedagogic. Scopul cartii noastre este sa-i ajute pe elevii care se pregatesc pentru examen, indiferent de traseul liceal urmat, sa se familiarizeze cu aceste competente si continuturile asociate lor, intrucat subiectele de examen sunt realizate in concordanta stricta cu acestea. Am semnalat insa cu (*) aplicatiile specifice profilurilor umanist si pedagogic.
 
 
Cu siguranta, un obiectiv important pentru viitorii absolventi este sa verifice din timp masura in care pot performa la examen. Pentru atingerea lui, volumul le pune la dispozitie, in Partea a II-a, 35 de teste ce acopera absolut toate competentele specifice si toate continuturile asociate acestora, diferentiate in functie de profil (real, uman). Cum insa trecerea direct la rezolvarea testelor, fara o „incalzire" prealabila, s-ar putea dovedi uneori dificila, le propunem in Partea I a volumului, un numar de aplicatii care urmaresc punctual fiecare dintre competentele specifice si continuturile asociate ce vor fi evaluate, dar care necesita pentru rezolvare un timp mult mai scurt decat cel alocat probei de examen: intre cinci si treizeci de minute.

Acesta este unul dintre elementele de noutate ale demersului nostru, avand in vedere ca subiectele de examen se realizeaza tocmai prin integrarea unor astfel de cerinte punctuale intr-un format mai amplu, proiectat pentru a fi rezolvat in trei ore. In plus, parcurgerea aplicatiilor ii va obisnui pe viitorii absolventi atat cu obligativitatea incadrarii intr-o limita precisa de timp, cat si cu rigorile redactarii corecte si clare a solutiilor. Tocmai de aceea am formulat itemi variati — cu alegere duala si multipla, de asociere, de completare, cu raspuns scurt, eseuri libere de tip expozitiv, argumentativ, rezolvare de probleme etc. —, care permit evaluarea si, foarte important, autoevaluarea masurii in care sunt stapanite cele patru competente generale din programa de examen. Recomandam, asadar, utilizatorilor sa nu neglijeze Partea I a volumului.

Parcurgerea acesteia ii va ajuta cu siguranta in faza decisiva a pregatirii lor: rezolvarea testelor pentru proba de limba si literatura romana a examenului. Un alt element de noutate il reprezinta si prezenta unor activitati de grup, importante credem, deoarece permit schimbul de idei si, mai ales, feedbackul rapid. Un Dictionar de termeni literari alcatuit pe baza programei de examen completeaza volumul.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.048 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.