Fenomenul de Bullying
Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Pachet Editura Art - Evaluarea nationala 2021. Limba si literatura romana si Matematica clasa a VIII-a, autor Florin Antohe, Florin Ionita

Pachet Editura Art - Evaluarea nationala 2021. Limba si literatura romana si Matematica clasa a VIII-a, autor Florin Antohe, Florin Ionita
Preț: 48,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 7583
Anul publicării: 2021
Pagini: 464

DESCRIERE

Pachet Editura Art - Evaluarea nationala 2021. Limba si literatura romana si Matematica clasa a VIII-a, autor Florin Antohe, Florin Ionita

Evaluarea nationala 2021. MATEMATICA. Clasa a VIII-a. Teme, probleme si teste de verificare - Florin Antohe, Marius Antonescu, Gheorghe Iacovita

 

Examenul de Evaluare Nationala se apropie, iar elevii au nevoie de o pregatire eficienta la matematica si la limba si literatura romana, in vederea sustinerii acestor probe importante pentru parcursul lor scolar. Pachetul de la editura Art cuprinde doua volume, unui dedicat mtematicii, cu teme, probleme si teste utile, iar la doilea este destinat pregatirii evaluarii la limba romana.

 

Autorii acestor lucrari sunt profesori cu experienta in invatamant, au pregatit generatii de elevi pentru concursuri si examene. Problemele si exercitiile cuprinse in carti sunt adaptate cerintelor actuale ale examenului de Evaluare Nationala 2021. Fiecare capitol cuprinde o gama variata de exercitii practice, pentru a parcurge materia in mod sistematic si facil. Prezentarea grafica frumoasa si redactarea simpla si eficienta a celor doua volume sunt in masura sa atraga elevii, pentru a parcurge cat mai placut testele si problemele la matematica destinate pregatirii evaluarii nationale.

 

Aceasta lucrare se adreseaza elevilor de clasa a VIII-a, in vederea sustinerii cu succes a probei de matematica din cadrul examenului de Evaluare Nationala, examen de care depinde, in mare masura, viitorul oricarui absolvent de gimnaziu.
Structura subiectului probei de matematica pentru Evaluarea Nationala 2021 a suferit schimbari semnificative comparativ cu structura anterioara. Autorii acestei culegeri doresc sa-i ajute pe elevii de clasa a VIII-a sa se familiarizeze cu noile tipuri de subiecte.
Culegerea este alcatuita din 33 de teste care respecta noua programa si structura pentru examenul de Evaluare Nationala, in concordanta cu modelul propus de minister in luna iulie 2020.
 

Testele au fost ordonate astfel incat sa poata fi rezolvate integral de elevii clasei a VIII-a pe parcursul intregului an scolar. Primul test respecta intru totul modelul propus de minister, fiind redactat inclusiv cu spatiul aferent rezolvarii subiectelor. Urmatoarele doua teste sunt concepute din materia parcursa de elevi pana la finalul clasei a VII-a; astfel, acestea pot fi rezolvate integral inca de la inceputul anului scolar. Restul testelor pot fi lucrate gradual pana la finalul anului scolar, deoarece notiunile predate pe parcursul clasei a VIII-a sunt introduse in teste treptat, in ordinea predarii. 
 

Autorii au incercat sa abordeze in cadrul testelor propuse o gama cat mai variata de cunostinte din programa pentru examen. Toate testele sunt insotite de bareme de evaluare si notare concise, care aleg metoda cea mai simpla, cea mai accesibila elevilor. Astfel, atat elevii, cat si parintii acestora pot calcula cu usurinta punctajul obtinut dupa rezolvarea fiecarui test propus. 
Pentru multi dintre elevi, proba la matematica reprezinta proba de „foc”. Autorii le ureaza mult succes elevilor de clasa a VIII-a si ii indeamna sa parcurga cu incredere paginile acestei culegeri.
Autorii
 

Evaluarea nationala 2021. LIMBA SI LITERATURA ROMANA. Clasa a VIII-a - Florin Ionita, Florentina Leucutia, Marilena Lascar, Liliana Paicu, Iulia Stinga

Lucrarea este in conformitate cu programa scolara pentru Evaluarea Nationala 2021, disciplina limba si literatura romana, aprobata prin Ordinul de ministru nr. 3472 din 10 martie 2020.

Prin volumul pe care vi-l propunem ne dorim ca, familiarizandu-va cu noul model de subiecte, sa va fim de ajutor in pregatirea examenului care va asteapta la final de gimnaziu.
Cartea are doua sectiuni.
Prima sectiune cuprinde 35 de teste repartizate astfel incat sa urmareasca pas cu pas parcurgerea materiei predatein clasaa VIII-a.
Asadar, pentru fiecare saptamana a anului scolar am pregatit cate un test pe care sa-l rezolvati in cele 120 de minute cat dureaza proba de examen. Desigur, intre noutatile saptamanii sunt de fiecare data incluse, conform programei, continuturi studiate in anii anteriori, astfel incat niciun test nu va cuprinde doar cunostinte ale momentului.
 

Testele 1 - 7 valorifica in mare parte materia celui de al doilea semestru al clasei a VII-a, predata online, si care, tocmai de aceea, se recomanda a fi reluata in prima parte a noului an. Celelalte 28 de teste sunt ordonate astfel incat sa fie rezolvate in continuare, saptamanal, in ritmul in care se avanseaza cu predarea materiei clasei a VIII-a.
A doua sectiune cuprinde solutii ale unora dintre exercitiile testelor -si ne referim aici la itemii obiectivi (cu alegere duala sau multipla)-, dar mai ales recomandari privind „pasii“ de urmat pentru rezolvarea unor cerinte mai complexe, care isi propun sa evalueze in primul rand abilitatea de a comunica logic si corect in limba romana. Asadar, este vorba nu despre memorare in vederea reproducerii unor compuneri-tip, ci de redactarea textului scris de diverse tipuri si dimensiuni, in acord cu anumite cerinte ale programei de examen.
 

Pregatirea la limba si literatura romana pentru examenul de Evaluare Nationala este facilitat prin rezolvarea subiectelor propuse in aceasta lucrare. Stilul simplu si concret de prezentare a subiectelor ii ajuta pe elevi sa simta adevarata atmosfera de examen.

 

Verificarea prin exercitiu si teste inseamna o pregatire de valoare si rezultate cat mai bune, care demonstreaza stradaniile lor pe parcursul anilor terminali ai gimnaziului. Profesorii pot utiliza aceste carti cu teste nu doar pentru pregatirea elevilor pentru Evaluare, dar si pentru formularea subiectelor la teze, lucrari de verificare si exercitii utile la clasa.

 

Fiecare test inseamna un pas inainte in pregatirea examenului de Evaluare, iar rezolvarile ajuta elevul sa determine mai corect propriul grad de cunoastere a materiei, poate identifica ce nu a inteles sau nu a retinut exact iar probele de evaluare devin mai usoare si lipsite de stress pentru elevi.


Mult succes!
Autorii

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.124 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.