Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Pe urmele lui Robert Murray M'Cheyne. Istoricul Misiunii Scotiene pentru evreii din Iasi - Mihai Ciuca

Pe urmele lui Robert Murray M'Cheyne. Istoricul Misiunii Scotiene pentru evreii din Iasi - Mihai Ciuca
-15%
Preț: 52,70 lei
62,00 lei (-15%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 5 Noi. 2020
ISBN: 9786069659069
Anul publicării: 2020
Pagini: 440
Format: 16x24
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Istoricul Misiunii Scotiene protestante printre evreii din Iasi transpune cititorul intr-un trecut necunoscut al arealului romanesc. Prin fata ni se desfasoara un film cu personaje, evenimente si finaluri nebanuite, despre modul in care Dumnezeu a lucrat in acele timpuri, trimitind misionari care au activat printre evrei, dar in imediata vecinatate a romanilor, oferindu-le si acestora o mina intinsa. Bibliografia si aparatul critic indica faptul ca reconstructia a fost migaloasa, restaurarea pieselor care alcatuiesc istoricul acelui trecut, ramas pina acum aproape in afara istoriei, necesitind meticulozitate si cunostinte serioase despre epoca, organizatii, comunitati. Pe linga problema teologica, Mihai Ciuca a aprofundat si aspecte etnologice legate de cultura evreilor, de locul lor in societatea romaneasca a timpului, pe de-o parte. Pe de alta, se dovedeste un fin observator al modurilor in care reprezentantii Misiunii Scotiene au interactionat cu romanii si germanii din locurile in care au activat. Volumul lui Mihai Ciuca nu ar trebui sa ramina unul de nisa, fiindca orice intelectual roman are datoria sa cunoasca si aceasta perspectiva asupra istoriei misiunilor crestine de pe meleagurile romanesti. (Conf. univ. dr. Mihaela Bucin – Universitatea din Szeged)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.085 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.