Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Pedagogia invatamantului primar si prescolar. Volumul II - Ion-Ovidiu Panisoara, Marin Manolescu

Pedagogia invatamantului primar si prescolar. Volumul II - Ion-Ovidiu Panisoara, Marin Manolescu
-5%
Preț: 47,45 lei
49,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 2 Dec. 2020
ISBN: 9789734678785
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 440
Categoria: Pedagogie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Colectia PROFESORUL DE SUCCES
 
Al doilea volum al Pedagogiei invatamintului primar si prescolar continua drumul deschis de primul, oferind cititorilor sai o excelenta baza de reflectie pentru activitatea zilnica de la catedra. Capitolele sale se adreseaza deopotriva cadrelor didactice si parintilor si incearca sa ofere o viziune asupra unor relatii echilibrate intre toti participantii la procesul educational. De asemenea, sint oferite informatii utile despre didactica diverselor discipline studiate in scoala, de la matematica si stiintele naturii pina la arta, limbi straine sau educatie fizica.
 

Ion‑Ovidiu Panisoara este profesor doctor la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti, director al Departamentului de Formare a Profesorilor si conducator de doctorat in domeniul stiinte ale educatiei. Expert si key‑speaker in cadrul unor conferinte nationale si internationale de educatie si organisme nationale de profil, a fost si este implicat in elaborarea unor politici educationale in domeniul formarii cadrelor didactice. Mai mult, din 2012 a initiat si a sustinut prin articole site‑ul de parenting www. performante. ro si a avut o prezenta media constanta (Pro TV, Antena 3, Realitatea TV, TVR etc.). A publicat numeroase studii si cercetari in domeniu si, de asemenea, 24 de carti, dintre care Comunicarea eficienta (patru editii) a fost premiata in 2010 de Academia Romana. De asemenea, coordoneaza colectiile „Cariera. Succes. Performante” si „Profesorul de succes” la Editura Polirom si co‑coordoneaza programul de masterat „Invatare, inovare si coaching in educatie”. Din 2012 scrie si carti pentru copii (cu fundament psihopedagogic), inspirat fiind de fiica sa, Diandra: trilogia Medaliile succesului, Povestile Diandrei si Emotiile de la teorie la poezie. De asemenea, este autor si coautor al unor board game‑uri educative: Provocarea emotiilor si Emotijovia: Jocul emotiilor.


Marin Manolescu este profesor emerit al Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Departamentul de Formare a Profesorilor, si conducator de doctorat in stiinte ale educatiei. A indeplinit functii manageriale in invatamintul universitar si preuniversitar si la nivelul Ministerului Educatiei, fiind coordonatorul programelor de masterat „Mentoratul in educatie” si „Educatie presecundara”. A infiintat sau a participat la infiintarea ori consolidarea unor structuri/institutii de prestigiu in domeniul formarii initiale si continue a cadrelor didactice pentru nivelurile primar, prescolar, gimnazial si liceal. Domeniile sale de interes sunt: teoria, metodologia si practica evaluarii, teoria si metodologia curriculumului, formarea initiala si continua a cadrelor didactice, educatia timpurie, pedagogia invatamintului primar si prescolar, practica profesionala si pedagogica. Dintre volumele publicate: Evaluarea scolara – un contract pedagogic (2003), Activitatea evaluativa intre cognitie si metacognitie (2005), Teoria si practica evaluarii (in colab., 2005), Curriculum pentru invatamintul primar si prescolar. Teorie si practica (2006), Teoria si metodologia curriculumului (in colab., 2006), Teoria si metodologia evaluarii (2010), Referentialul in evaluarea scolara (2015), Perspective inovative ale evaluarii. Evaluarea digitala (2016), Monografia invatamintului din satele Comunei Bobicesti, Judetul Olt (in colab., 2018), Evaluarea in educatie, meritocratia si mediocritatea (2019).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.108 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.