Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Polonezii in anii celui de-al II-lea razboi mondial partea II - Anatol Petrencu

Polonezii in anii celui de-al II-lea razboi mondial partea II - Anatol Petrencu
-10%
Preț: 31,50 lei
35,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 27 Apr. 2021
ISBN: 9975940803
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 248
Format: 17x24
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

In culegerea nominalizata au fost incluse, de asemenea, cele mai relevante documente referitoare la polonezii din Romania - din momentul refugiului lor in aceasta tara (septembrie 1939) pana la momentul preluarii de catre autoritatile militare sovietice a unor polonezi care au facut serviciul militar in armata germana, retinuti in calitate de prizonieri pe teritoriul Romaniei (februarie 1945).

Problema hotarelor Poloniei a fost una dintre cele mai discutate in anii celui de-al doilea razboi mondial. In culegerea citata au fost incluse documente ale conferintelor internationale ale reprezentantilor Marilor Puteri Aliate, desfasurate la Teheran, Ialta si Potsdam, precum si alte documente ale U. R. S. S., inclusiv nota informativa privind asa-numita „linie Curzon"41. Sunt incluse documente referitoare la insurectia din Varsovia din 1944, la problema formarii guvernului polonez si recunoasterea acestuia de catre Marile Puteri din cadrul coalitiei antihitleriste si altele. Documentele cuprinse in culegerea expusa succint in randurile de mai sus vor fi de un real folos tuturor celor ce sunt preocupati de problema istoriei polonezilor in anii celui de-al Doilea Razboi Mondial.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.093 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.