Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Prin foc si sabie. Volumele I+II. Editie de buzunar - Henryk Sienkiewicz

Prin foc si sabie. Volumele I+II. Editie de buzunar - Henryk Sienkiewicz
-5%
Preț: 47,45 lei
49,95 lei (-5,01%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 28 Oct. 2020
ISBN: 9789734683017
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 1032
Format: 106x180
Categoria: Beletristica
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Traducere din limba polona si note de Stan Velea

Prin foc si sabie face parte, impreuna cu romanele Potopul si Pan Wołodyjowski, dintr-o ampla trilogie dedicata istoriei Poloniei. Cu maiestria unui virtuoz, Sienkiewicz zugraveste una dintre cele mai framintate perioade din istoria medievala – rascoala cazacilor si a taranilor ucraineni de pe cuprinsul Poloniei –, surprinzind nu doar evenimentele, ci si o intreaga paleta de virtuti si pasiuni omenesti. Desi de cele mai multe ori consemneaza evenimente istorice autentice, iar unele dintre personaje au existat in realitate, Prin foc si sabie este mult mai mult decit o cronica de epoca, impletind in tesatura sa mestesugita istoria unei prietenii aparent indestructibile intre frati de arme si o poveste de iubire cum putine se intilnesc in literatura universala.

„Oamenii se miscara, un vifor inviora parca multimea de osteni, apoi se iscara deodata murmure. Cuvintele «Vine oastea!» zburara ca o sageata de la un capat al intariturilor la celalalt. Luptatorii incepura sa se imbulzeasca, sa se impinga, sa se framinte. Murmurul aici crestea, aici se potolea, toate miinile faceau streasina ochilor, toate privirile erau atintite cu incordare in departare si inimile bateau sa se sparga. Se uitau cu totii, tinindu‑si rasuflarea, prada indoielii si nadejdii. Deodata, sub arcul multicolor sclipi ceva care devenea tot mai limpede; iesea din ceata departarilor, se apropia din ce in ce mai mult si se vedea din ce in ce mai bine, pina cind, in cele din urma, se aratara pilcuri, stindarde, tuiuri, apoi o padure de stegulete si ochii nu se mai indoira; erau osteni.”

 

Henryk Sienkiewicz (1846-1916) este unul dintre cei mai cunoscuti prozatori polonezi. Si-a facut studiile la Universitatea Imperiala din Varsovia, urmind mai intii Facultatea de Medicina, apoi pe cea de Drept si in cele din urma transferindu-se la Institutul de Filologie si Istorie, unde si-a descoperit pasiunea pentru limba polona veche. Din aceasta perioada dateaza primele incercari literare. A publicat primul roman in 1872, in foileton, in revista Wieniec. A colaborat la revista Wieniec, la Gazeta Polska si la alte publicatii, construindu-si o cariera jurnalistica de succes. A scris numeroase romane si nuvele care s-au bucurat de aprecierea publicului si de elogiul criticii. Dintre acestea amintim: trilogia istorica ce cuprinde romanele Prin foc si sabie (1884), Potopul (1886) si Pan Wołodyjowski (1888), Fara ideal (1891), Familia Połaniecki (1895), Quo Vadis (1896), Cavalerii teutoni (1900), Pe cimp de glorie (1906), Convulsii (1910), Prin pustiu si jungla (1912). In 1905 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Literatura. Romanele sale au fost traduse in numeroase limbi si ecranizate in repetate rinduri.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.053 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.