Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Probleme de matematica pentru olimpiade si concursuri. Editia a II-a revizuita - Pascu Maria, Pascu Ion

Probleme de matematica pentru olimpiade si concursuri. Editia a II-a revizuita - Pascu Maria, Pascu Ion
-20%
Preț: 12,00 lei
15,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786065836440
Editura:
Anul publicării: 2016
Ediția: a II-a
Pagini: 75

DESCRIERE

Probleme de matematica pentru olimpiade si concursuri. Editia a II-a revizuita - Pascu Maria, Pascu Ion
 

           Matematica a fost și este considerată de mulți elevi o adevărată aventură în care aleg sau nu să pornească. Și, ca orice aventură, presupune diverse provocări, așa cum sunt și exercițiile și problemele propuse în această culegere, adresată celor care își doresc o călătorie în lumea matematicii.

            Matematica nu este un produs finit, ci un proces intelectual complex, abstract dar și concret în același timp în care, pe baza unor cunoștințe solide, variate, se promovează inițiativa personală. Astfel, autorii acestei culegeri au propus o serie de probleme de tip inventiv și euristic – creativ, mizându-se pe capacitatea elevilor de a face conexiuni cognitive în cadrul disciplinei. Se urmărește astfel dobândirea unei imagini de ansamblu a matematicii elementare, ca parte a unui sistem care se schimbă în permanență și care interacționează cu lumea înconjurătoare.

           Culegerea de față este dedicată mai ales elevilor care vor să își testeze performanțele în cadrul concursurilor de matematică, ajutându-i să se familiarizeze cu anumite tipuri de exerciții. Dar în același timp cartea se adresează tuturor celor care știu că matematica se învață, se înțelege și se fixează prin rezolvarea de probleme adecvate, complexe, diversificate, așa cum ne propun autorii.

 

Lector Universitar Dr. Lungu Otilia,

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.082 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.