Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Romania. Mintita, indusa in coma si jefuita - Emilian Merce, Cristian C. Merce

Romania. Mintita, indusa in coma si jefuita - Emilian Merce, Cristian C. Merce
-5%
Preț: 47,50 lei
50,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786067302813
Anul publicării: 2020
Categoria: Stiinte
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Din cele mai vechi timpuri, pana astazi oamenii au forat in adancurile trecutului. Argumentul acestui efort pentru si spre cunoasterea istoriei nu este nou, sau mai precis este acelasi din antichitate pana astazi: intelegerea prezentului si a viitorului prin prisma trecutului. Reconstituirea trecutului este strict legata de experienta personala a autorului si astfel: „orice istorie este istorie contemporana” (Benedetto Croce).
Am purces la elaborarea textului de fata deoarece am simtit nevoia de-a gasi cheia intrarii intr-un univers tematic complex si controversat, pentru care „a curs multa cerneala”: economia Romaniei in ultimii 27 de ani sau cum se spune adesea economia postdecembrista, in comparatie cu secventele istorice ale tarii din trecutul mai apropiat sau mai indepartat.
In esenta, pentru perioadele antebelica, interbelica si postbelica s-au conturat urmatoarele opinii, construite in antiteza: dezvoltare si non-dezvoltare, progres si regres, bunastare si saracie.
Lucrarea, Romania – mintita, indusa in coma si jefuita, se caracterizeaza prin masivitatea si densitatea discursului. Pentru aceasta autorii au consultat o bogata bibliografie. Raportarea la aceasta s-a facut cumpatat, uneori critic, dar niciodata cu accente fundamentaliste care sa inchida posibilitatile unor dialoguri si schimburi de idei si opinii viitoare. Cele mai multe din cele afirmate au fost sustinute cu date si informatii statistice, integrate in text sau in tabele si grafice.
Initiativa, efortul si realizarea autorilor sunt laudabile si merita toata atentia cititorilor. Speram ca principiul lui Tacitus: Sine ira et studio sa insoteasca lectura cartii.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.069 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.