Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Romania si Danemarca in prima jumatate a secolului XX - Oana Popescu

Romania si Danemarca in prima jumatate a secolului XX - Oana Popescu
-10%
Preț: 31,50 lei
35,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 15 Apr. 2020
ISBN: 9786065370579
Anul publicării: 2010
Pagini: 300
Categoria: Istorie
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

O lucrare de pionierat in acest domeniu – si subliniem acest lucru -, o abordare extrem de utila pentru a acoperi un „vid” in cunoasterea noastra stiintifica. Cu aceasta lucrare, imaginea noastra cu privire la orizonturile politicii externe si ale spiritualitatii romanesti din prima jumatate a secolului al XX-lea devine mai cuprinzatoare.
Legaturile Romaniei cu tarile nordice au fost, pentru mult timp, trecute in registrul exotic al politicii externe romanesti, acestea fiind afectate de distanta geografica si de diferentele culturale ce separau cele doua state. Treptat, insa, avansul tehnologic a micsorat distantele, iar procesele de modernizare si convergenta europeana si mondiala au apropiat societatile, ceea ce a avut efecte considerabile si asupra acelui „seismograf” geopolitic foarte fin care este aparatul diplomatic al unei tari. Desi sinuos, procesul de apropiere dintre Romania si statele situate in regiunea septentrionala a Europei a avut o dinamica destul de rapida. Incadrate acestei regandiri a spatiului si a sferei intereselor romanesti in noul context european, relatiile Romaniei cu Danemarca au cunoscut, dupa cum arata lucrarea de doctorat semnata de drd. Oana Laculiceanu (Popescu), o dezvoltare considerabila intr-un timp relativ redus. Progresul in materie de cunoastere si schimburi culturale, diplomatice, politice, umane si economice inregistrat in aria legaturilor dintre Bucuresti si Copenhaga, si dintre romani si danezi va fi insa intrerupt brutal de declansarea celui de-al Doilea Razboi Mondial si de vicisitudinile ce au urmat pentru Romania dupa incheierea acestuia.
Conf. univ. dr. Silviu Miloiu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.052 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.