Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Scrieri despre noi, romanii de pretutindeni - Costa Rosu

Scrieri despre noi, romanii de pretutindeni - Costa Rosu
-5%
Preț: 43,70 lei
46,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 14 Apr. 2021
Autor:
ISBN: 9788687803947
Anul publicării: 2018
Pagini: 247
Categoria: Stiinte
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Editie prefatata de acad. Paun Ion Otiman

Volumul complex cuprinde texte publicate de-a lungul anilor in saptamanalul „Libertatea”, „Anuarul”, „Piramida” „Traditia”, de autor.
Lucrarea cuprinde capitole dedicate activitatii Academiei Romane, despre contributia Casei Regale a Romaniei la independenta, intregirea si modernizarea tarii, Vilayetul Timisoara 1552–1716, Istoriografia romaneasca din perioada 1918–1948 referitoare la Evul Mediu banatean; Banatul medieval in viziunea unor carturari romani ardeleni din secolele XIX–XX; Dictionarul teologilor romani (prof. dr. Mircea Pacurariu); Pagini de etnografie si folclor (literatura) in limba romana; capitol dedicat oamenilor si locurilor cu care autorul fie ca a avut contact direct, fie ca a citit despre ele in lucrarile altor autori.

Cine si cum este romanul din Voivodina, Costa Rosu? De ce este membru al Academiei Romane?

Pentru un cititor mai putin avizat dar si pentru un cititor cunoscator al domeniului noii carti „Scrieri despre noi, romanii de pretutindeni”, cat si al autorului ei, Costa Rosu, consider ca sunt nimerite, pana la punct, intrebarile de titlu din prefata.
Cred, dintr-un inceput, ca pentru a raspunde cat de cat corect si cuprinzator la aceste intrebari, nu este suficient ca prefatatorul (care nici nu are macar o formatie apropiata de a autorului) sa se bazeze numai si numai pe cunoasterea si lectura directa a imensului volum de scrieri ale lui Costa Rosu facute in decursul unei jumatati de veac dar si a cartii de fata.
Noua carte a lui Costa Rosu, pe care o prefatam, „un volum pe cat de complex, pe atat de complet”, vorba binecunoscutei biografe a lui Costa Rosu, Dr. Ionela Mengher, oricat as fi aprofundat-o, nu-mi poate oferi totul despre opera si autor.”

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.095 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.