Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Tehnici de creativitate. Curriculum la decizia scolii - Doinita Balasoiu, Tatiana Balasoiu

Tehnici de creativitate. Curriculum la decizia scolii - Doinita Balasoiu, Tatiana Balasoiu
-5%
Preț: 8,55 lei
9,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 29 Iul. 2020
ISBN: 9739962645
Anul publicării: 2000
Pagini: 152
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Intre obiectivele ciclurilor curriculare care determina structura formarii actuale prin liceu, pentru ciclul de aprofundare (clasele a IX-a – a XI-a), un obiectiv major este adancirea studiului in profilul si specializarea aleasa, asigurand – simultan – o pregatire generala pe baza optiunilor din celelalte arii curriculare. Printre altele, acest obiectiv vizeaza si exersarea imaginatiei si a creativitatii, ca surse ale unei vieti personale si sociale de calitate.
      Chiar daca, in viitor, clasa a IX-a va finaliza ciclul de observare si orientare inceput in clasa a VII-a, ciclu prin care optiunea scolara si profesionala a elevilor se optimizeaza, totusi creativitatea trebuie avuta in vedere ca obiectiv al educatiei pe tot parcursul pregatirii.
      Creativitatea este o forta latenta, existenta in zestrea fiecarui individ: modul in care se manifesta ea, mai mult sau mai putin spectaculos, depinde de foarte multi factori. Cert este ca acest „zacamant de aur cenusiu“ poate fi imbogatit prin tehnici adecvate de stimulare.
      Misiunea pe care si-au propus-o autorii este sa familiarizeze factorii implicati in educatie cu rezolvarea creativa a problemelor, sa induca elevilor un comportament creativ in orice situatie-problema.
      Avand in vedere nivelul de adresabilitate, precum si probabilitatea destul de mare ca unii dintre elevi sa ia contact pentru prima oara cu acest domeniu, autorii au realizat o expunere atractiva, interesanta si captivanta a subiectelor actuale despre creativitate (automotivatie, blocaje si bariere in calea creativitatii, evaluarea potentialului creativ, raspunsuri la intrebarea „ce este si ce nu este creativitatea?“, precum si despre oameni creativi celebri.
      Desi creatologia este o stiinta cu obiect si legi bine definite, prezentarea accesibila pune accent pe interdisciplinaritate atat sub aspect teoretic (prin exemplele alese, bazate pe o informatie bogata si la zi), cat si prin aplicatiile propuse. Pentru exersarea mecanismelor creativitatii, se prezinta o lista de jocuri creative.
      Cu convingerea ca acest auxiliar curricular va media educatia creativa a specialistilor din domeniul tehnicii, autorii multumesc anticipat utilizatorilor sai si asteapta sugestii constructive.
Autorii

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.131 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.