Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Teste grila de farmacologie - Pentru studenti si absolventi in vederea obtinerii examenelor de licenta si rezidentiat, autor Simona Negres, Cornel Chirita, ed. Medicala

Teste grila de farmacologie - Pentru studenti si absolventi in vederea obtinerii examenelor de licenta si rezidentiat, autor Simona Negres, Cornel Chirita, ed. Medicala
-10%
Preț: 75,60 lei
84,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Luni, 2 Noi. 2020
ISBN: 9789733908784
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 808
Format: 16/70x100
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Cartea, Teste grila de farmacologie de la editura Medicala, colectiv de autori, Simona Negres, Cornel Chirita, Maria Titica Dogaru, Camil Eugen Vari, Carmen Cristescu, Cristina Mogosan, Veronica Bild  a fost conceputa de catre cadre didactice de la toate disciplinele de Farmacologie din Facultatile de Farmacie cu traditie din Romania, pentru a veni in sprijinul studentilor si absolventilor, in vederea sustinerii examenelor grila de farmacologie din timpul facultatii, a examenului de licenta si a concursului de rezidentiat. Lucrarea are doua parti importante: Farmacologie generala si Farmacologia aparatelor si sistemelor, iar testele, prezentate in conformitate cu cerintele actuale de evaluare a studentilor, sunt de doua tipuri: complement simplu (cu un singur raspuns corect) si complement compus (cu 2, 3 sau 4 raspunsuri corecte). Toate grilele sunt insotite de raspunsuri comentate, cu explicarea atat a variantelor corecte, cat si a celor incorecte, constituind o importanta resursa de informatii concise pentru cel care va sustine un examen in viitorul apropiat.

Cuprins:

Farmacologie generala: Farmacocinetica generala. Farmacodinamie generala. Farmacotoxicologie generala. Farmacologia aparatelor si sistemelor: Sistemul nervos central. Sistemul nervos somatic. Sistemul nervos vegetativ. Aparatul respirator. Aparatul cardiovascular. Aparatul renal. Aparatul digestiv. Sangele si sistemul hematopoietic. Inflamatie, boli reumatice si boli alergice. Boli metabolice. Sistemul endocrin. Vitamine. Chimioterapia antivirala. Antibiotice si chimioterapice antimicrobiene. Chimioterapia antimicrobiana activa in tuberculoza, lepra si infectii cu micobacterii atipice. Chimioterapia antimicotica. Chimioterapia antiparazitara. Chimioterapia antitumorala.

 

PREFATA

Prezenta carte de teste grila de farmacologie a fost conceputa pentru a veni in sprijinul studentilor, in vederea sustinerii examenelor grila de farmacologie din timpul facultatii, a examenelor de licenta si a concursului de rezidentiat.

Testele au fost concepute in conformitate cu cerintele actuale de evaluare a studentilor, fiind de doua tipuri: complement simplu (cu un singur raspuns corect) si complement compus (cu 2, 3 sau 4 raspunsuri corecte).

Bibliografia care a stat la baza alcatuirii testelor este cea in vigoare pentru examenul de licenta si rezidentiat, si anume Tratatul de Farmacologie si Farmacologie generala, ambele aparute sub redactia prof. Aurelia Nicoleta Cristea, precum si Memomed 2016, memorator de medicamente de traditie initiat de prof. dr. doc. Dumitru Dobrescu. Pentru a putea concepe teste grila si din ultimele medicamente aparute in terapeutica am inclus printre referintele bibliografice Memomed editia 2020.

Toate grilele sunt insotite de raspunsuri comentate, cu explicarea atat a variantelor corecte, cat si a celor incorecte, constituind o importanta resursa de informatii concise pentru cel care va sustine un examen in viitorul apropiat.

Cartea este complexa, cuprinzand atat temele din tematicile de licenta si de rezidentiat, cat si alte teme cu importanta similara insa care nu si-au gasit locul in tematici la momentul definitivarii acestora.

Un aspect foarte imporatnt al acestei carti este faptul ca a fost conceputa de cadre didactice de la toate disciplinele de Farmacologie din Facultatile de Farmacie cu traditie din Romania. Consideram ca aceasta colaborare constanta intre specialistii farmacologi este esentiala pentru redactarea tuturor materialelor de farmacologie destinate studentilor, rezidentilor si farmacistilor.


Anul aparitiei: 2020
Numar pagini: 808
Tipul copertii: Brosata
Formatul cartii: 16/70x100


 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

94,76 lei
99,75 lei (-5%)
Created in 0.209 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.