Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Tratat de cardiopatii congenitale, 3 volume - Ion Socoteanu

Tratat de cardiopatii congenitale, 3 volume - Ion Socoteanu
-5%
Preț: 997,50 lei
1050,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Miercuri, 21 Apr. 2021
ISBN: 9789732717950
Anul publicării: 2010
Pagini: 2960
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

"Marete sunt recompensele celor care aleg calea cea grea, cu multe urcusuri si coborasuri, chiar daca acele recompense rarnan ascunse ani intregi", asa considera Richard Buch in ale sale invataturi pentru suflete avansate - pentru ca trebuie sa ai nu doar mintea iscoditoare si inima deschisa, ci si "sufletul avansat" pentru a scrie un tratat de amploarea celui redactat de profesorul Ion Socoteanu.

In cele exact 100 de capitole, structurate in 6 sectiuni, cei peste 80 de autori prezinta intr-un desfasurator atotcuprinzator, de la aspectele generale ale profesiei, etapele diagnostice si formele morfopatologice pana la aspectele terapeutice si elementele particulare fiecarei perioade din viata celor cu boli cardiace congenitale.

Pentru ca aceasta patologie nu mai este de mult o specialitate eminamente pediatrica - tehnicile chirurgicale, dar mai ales sistemul de asistenta medicala in ansamblul lui sunt capabile (modelele occidentale sunt elocvente) sa permita nu doar supravietuirea copiilor cu cardiopatii congenitale, ci si integrarea socio-profesionala a adultilor cu cardiopatii congenitale.

In 2008, DiNardo sublinia ca in ultimii 30 de ani cardiologia pediatrica, chirurgia cardio-vasculara, anestezia si terapia intensiva cardiaca au reusit un record aproape de neimaginat: 95% dintre copiii cu boli cardiace congenitale ajung la varsta adulta. Acest fapt a condus la un tablou complet nou al acestei patologii - numarul adultilor cu cardiopatii congenitale intrece numarul copiilor cu cardiopatii congenitale!

In aceste conditii, in ultimii ani, atat in America (American College of Cardiology si National Heart Lung and Blood Institute), cat si in Europa (European Society of Cardiology) au fundamentat stiintific si au structurat in mod pragmatic centre de tratament si consiliere pentru pacientii cu cardiopatii congenitale - in acest fel, algoritmii diagnostici si curati vi sunt completati de elemente particulare de suport psiho-social, vocational si de recuperare. Astfel, desi pacientii mai poarta in fisa lor medicala termeni ca "rezidual" sau "sechelar", cu referire la cardiopatia lor congenitala, pot fi redati nu doar vietii, ci si unei societati, in multe locuri din lume, gata sa-i primeasca.

Tratatul profesorului Ion Socoteanu reuseste sa includa expertiza specialistului intr-o echipa interdisciplinara, redefinind sensurile cuvantului "tratat" - de la "pact" ce garanteaza colaborarea intre specialitati diferite, la dezideratul suprem al medicului, acela de a scrie "vindecat" in dreptul numelui pacientului sau.

Ca dascal si creator de scoala, stiu ca in fiecare etapa a vietii raspunsurile pot fi diferite, chiar si la intrebarile cele mai simple - ca dascal si creator de scoala, profesorul Ion Socoteanu ne da insa raspunsuri pe masura asteptarilor noastre.

Pofesor doctor Stefan I. Dragulescu
Rector al UMF "Victor Babes" Timisoara

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.