Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Tratat de microbiologie clinica. Editia a III-a autor Dumitru Buiuc

Tratat de microbiologie clinica. Editia a III-a autor Dumitru Buiuc
-5%
Preț: 144,64 lei
152,25 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Expediere estimată: Marți, 3 Mar. 2020
ISBN: 9789733905936
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 1250

DESCRIERE

 

Tratat de microbiologie clinica. Editia a III-a autori Dumitru Buiuc si Marian Negut

Editia a III-a a tratatului de microbiologie autori Dumitru Buiuc, Marian Negut, revizuta si imbunatatita prin acumularea de noi cunostinte in domeniu, in special privind metodologiile de investigare microbiologica, dar si taxonomia si importanta in patologie a multor organisme care au capatat, in timp, alte dimensiuni, este deosebit de utila in primul rând rezidentilor si specialistilor de laborator, dar si celor a caror decizie de diagnostic si terapeutica se fundamenteaza pe rezultatele unei activitati performante de laborator, la costuri cât mai reduse.

Astfel, luând in consideratie interesul crescând in acest sens, in lucrarea de fata au fost extinse si s-au introdus capitole noi ce abordeaza practica celor mai folosite metode de identificare si tipizare a unor grupari importante in patologia infectioasa. Plansele insotitoare, mai ales cele color, foarte numeroase de altfel, sunt de o mare acuratete si utilitate in recunoasterea germenilor patogeni, a caror identificare este dificila si laborioasa prin intermediul altor teste.

Restructurarile operate in aceasta editie a tratatului raspund mutatiilor actuale in patologia infectioasa, reflecta progresele investigatiei microbiologice si urmaresc exigentele din noul Curriculum de pregatire in specialitatea Medicina de laborator.


A fost actualizata taxonomia si importanta in patologie a multor microorganisme. Au fost reconsiderate in prezentari corespunzatoare: sistemele comerciale microtest de identificare rapida a microorganismelor cu semnificatie clinica, metodele de biologie moleculara devenite curente in practica multor laboratoare pentru depistari, identificari, caracterizarea sensibilitatii la antibiotice si tipizari ale microorganismelor importante in patologia infectioasa.

Diagnosticul micozelor este actualizat si ilustrat cu fotografii de mare acuratete si s-a introdus un capitol privind diagnosticul infectiilor determinate de bacterii si fungi cu perete defectiv. In sfarsit, principiile managementului de calitate si economic al laboratorului de microbiologie clinica au fost mai clar marcate si actualizate.Cuprins:

I. Generalitati.
II. Investigarea etiologica a principalelor sindroame infectioase.
III. Aportul laboratorului clinic la initierea si monitorizarea terapiei antimicrobiene. Rezultatele testarii de rutina a rezistentei la antibiotice ca tezaur public pentru supravegherea si controlul rezistentei la antibiotice.
IV. Metode imunologice. Metode ale biologiei moleculare. Metode cromatografice si de developare enzimatica in microbiologia clinica.
V. Identificarea microorganismelor in laboratorul clinic.
VI. Medii de cultura. Teste de identificare. Coloratii. Diluanti.

Adresabilitate: Medici de laborator, rezidenti, microbiologi, infectionisti, rezidenti, studenti.

 

Autori: Dumitru Buiuc, Marian Negut
Formatul cartii: 16/70x100
Numar figuri color: 237
Tipul copertii: Legata
Numar pagini: 1250
Anul aparitiei: 2017
Numar figuri: 164

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.058 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.