Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Verbul – nucleul comunicarii. Editia a II-a revizuita si adaugita - Chiribau-Albu Mihaela

Verbul – nucleul comunicarii. Editia a II-a revizuita si adaugita - Chiribau-Albu Mihaela
-20%
Preț: 15,70 lei
19,62 lei (-19,98%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786065836518
Editura:
Anul publicării: 2016
Ediția: a II-a
Pagini: 134

DESCRIERE

Verbul – nucleul comunicarii. Editia a II-a revizuita si adaugita - Chiribau-Albu Mihaela
 

Lucrarea de specialitate „Verbul – nucleul comunicării” curpinde atât noțiuni teoretice, cât și aplicații utile pentru însușirea corectă și completă a noțiunilor despre verb.

Structurată în cinci capitole, volumul prezintă gradual informația, plecând de la o definire a verbului și a locuțiunilor verbale (capitolul I), continuând cu clasificarea acestora după diferite criterii (predicative/nepredicative, tranzitive/intranzitive, personale/impresonale), în capitolul al doilea.  Cel de-al treilea dezvoltă teoretic toate categoriile morfologice ale verbului, oferind și exerciții aplicative care probează însușirea de către elevi a noțiunilor despre verb. Următorul capitol este integral aplicativ, cuprinzând atât teste cât și sarcini de lucru diferite. Ultimul vizează analiza și interpretarea valorilor stilistice a două dintre timpurile indicativului – prezentul și imperfectul.

Volumul este destinat atât elevilor de gimnaziu (prin explicațiile clare, detaliate, adaptate particularităților de vârstă), cât și elevilor de liceu care vor susține un examen de limbă pentru admiterea în învățământul superior. Ultimul capitol este deosebit de util și pentru pregătirea examenului de bacalaureat, deoarece ajută elevii în înțelegerea și aplicarea corectă a noțiunilor legate de timpurile verbale și impactul folosirii lor într-o operă literară.

Lucrarea reprezintă, prin urmare, un instrument util pentru elevi, dar și pentru profesori, aplicabilitatea ei în predare-învățare-evaluare fiind recunoscută prin cererile înregistrate la publicarea primei ediții.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.100 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.