Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Vremea postului si a infranari - Sfantul Chiril al Alexandriei

Vremea postului si a infranari - Sfantul Chiril al Alexandriei
-10%
Preț: 27,00 lei
30,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Joi, 22 Apr. 2021
ISBN: 9789731367972
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 320
Categoria: Religie
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

„Acesta este felul adevarat de a posti: nu da mintii hrana voluptatii simturilor; sa nu unelteasca inauntrul tau boldul desfranarii; mintea sa nu cunoasca temnita patimilor; fugi de insotirea cu cei intinati. Prin acestea te vei face insemnat in fata lui Dumnezeu; prin ele ti se va aduce cununa dreptatii.”
Sfantul Chiril al Alexandriei
* * *
Scrisorile pascale se disting, in ansamblul literaturii omiletice, ca un gen literar, prin excelenta, alexandrin. Originea acestui gen se afla in stransa corelatie cu datoria episcopului Alexandriei (instituita prin hotararea Sinodului I Ecumenic) de a anunta anual, oficial, data sarbatoririi Pastilor, pe care astronomii alexandrini o aflau in urma unor calcule astronomice complexe.
Sfantul Chiril (cca. 375/380-444) pare a nu se regasi pe sine decat in ragazul oferit de alcatuirea acestor Scrisori pascale – cu prilejul carora, prin arta sa literara unica, dezvolta, intr-un demers exegetic pe marginea citirilor liturgice veterotestamentare proprii perioadei Triodului, temeiurile adevaratei praznuiri a Sfintelor Pasti prin nevointa, cumpatare si mai ales prin administrarea „medicamentului” postului, „maica a tot lucrul bun”, „dusmanul a tot pacatul”, aducatorul harului infrumusetarii in Hristos a omului si, totodata, garantul impacarii cu Dumnezeu.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.066 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.