Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Desen plastic clasa 5 – manuale scolare | Librariadelfin.ro

  • 2 cărți
Arta este un mijloc de comunicare si de exprimare pentru artisti, ea fiind inscrisa in istoria, in patrimoniul nostru cultural. Modalitatea de reprezentare plastica difera de la artist la artist, in functie de stilul pe care acesta il are. Filosoful Immanuel Kant a spus candva ca “arta nu doreste reprezentarea unui lucru frumos, ci reprezentarea frumoasa a unui lucru”.

Educația artistico-plastică extinde educaţia acelor simţuri pe care se bazează conştiinţa artistică, inteligenţa şi gândirea creatoare a copiilor. Artele plastice dezvoltă individualitatea şi capacitatea lor de integrare în colectivul grupei şi totodată în munca socială.
Avand aceste considerente în minte, cei de la Libraria Delfin pun la dispoziția tinerelor ‘genii’ artistice două manuale de desen plastic clasa a 5 a de la editurile All și Teora. In ciuda faptului ca nu sunt publicate recent, manualele fiind publicate în 2005 și 2011, aceste apariții de la cele două edituri de prestigiu național oferă încă informații foarte educative pentru elevii de clasa a 5 a. Ambele manuale sunt avizate de Ministerul Educației Naționale și sunt în conformitate cu programa școlară.

Primul contact al elevilor cu manualul școlar de la Editura All îi va face pe aceștia să își dorească să îl exploreze datorită formatului acestuia, orientat în modul peisaj, având dimensiunile 16 ori 24 de cm. Fiind un instrument pedagogic modern și stimulant, manualul se axează pe educarea sensibilitatii artistice a elevilor de clasa a cincea, aflați la o varsta frageda, dar plina de potential artistic neslefuit.
Tocmai acesta este si scopul acestui manual de educatie plastica si desen artistic, conceput de cunoscutul om de cultură Doina Marian, actualmente directoare ICR Paris, și Nicolae Filoteanu, profesor la Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu.
Elevii capătă o viziune întregită asupra acestei materii, cu ajutorul imaginilor reprezentative, corelate permanent cu informații teoretice indispensabile pentru consolidarea legaturii intre latura informativa si cea formativa a procesului de invatare.
După parcurgerea fiecarei sectiuni din manual, autorii au considerat important sa adauge si chestionare teoretice pentru probele de autoevaluare. De asemenea, cartea contine și un dictionar cu termeni de specialitate, facand din acest manual un element extrem de util elevilor și profesorilor, fiind structurat in 80 de pagini.

Editura Teora propune un manual de desen plastic clasa 5 conceput de cunoscutul artist Victore Dima, absolvent al Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”, având multe expoziții atât la nivel național, cât și internațional.
Manualul școlar de educație plastica are 72 de pagini, iar informația oferită micilor elevi este structurată în 10 capitole. Autorul ii introduce pe elevi in domeniul artelor plastice și ii conduce pe drumul descoperirii evolutiei artelor plastice in antichitate și in impactul acestora in modelarea acestei discipline.
Autorul prezinta concepte esentiale in intelegerea educatiei plastice, precum elemente de limbaj plastic: punctul, linia, forma, etc., precum și culorile, amestecurile, contraste cromatice, sau relatia dintre structurile din natura si transpunerea acestora in structuri plastice.

Prin utilizarea acestei manuale de ducație plastică pentru elevii de clasa a cincea, profesorii pot juca un rol important in cultivarea si sustinerea potentialului creativ al fiecarui elev. Aceste manuale îi pot ajuta, de asemenea, sa ghideze și să orienteze activitatea didactica in clasa, dar si sa ii motiveze pe elevi atunci cand este cazul.

Pe librariadelfin.ro ai la dispozitie o gama variata de manuale clasa 5.
Created in 0.076 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.