Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Editura Cartea Romaneasca – volume la oferte | Librariadelfin.ro

  • 406 cărți
Editura Cartea Romaneasca a fost infiintata in anul 1919 prin fuziunea a mai multe edituri si tipografii si este cea mai prestigioasa si veche editura din Romania. Initiatorii editurii Cartea Romaneasca si-au propus “crearea unui institut de editura cu scopul tiparirii unei biblioteci ieftine cu continut literar, dar mai ales stiintific pentru raspandirea culturii”. In anul 1948 editura a fost desfiintata de regimul communist, dar a fost reinfiintata in anul 1970, sub conducerea lui Marin Preda. Editura Cartea Romaneasca a publicat pana in 1989 peste 5000 de tilturi, intr-un tiraj de peste 10 milioane de exemplare. In 2005 administrarea editurii a fost preluata de Editura Polirom, iar de la 1 iarnuarie 2017, Cartea Romaneasca a functionat sub administrarea Editurii Paralela 45 si de la 1 octombrie 2016 se afla sub administrarea Editurii Cartea Romaneasca Educational.
 
Printre publicatiile Editurii Cartea Romaneasca se gasesc manuale, auxiliare scolare, dar reputatia acestora consta in cele mai renumite carti de beletristica, dar si in principalele carti din care reiese istoria limbii si literaturii romane.
 
Celebra carte “Critice”, scrisa de catre Titu Maiorescu reprezinta una din marile publicatii ale editurii Cartea Romaneasca. Titu Maiorescu este considerat fondatorul criticii literare romanesti. Cu alte cuvinte, cel dintai critic profesionist al nostru. Intreaga critica literara moderna se trage din Criticele lui. Odata cu profesionalizarea comentariului literar, Maiorescu a impus un canon, cel dintai la noi, altfel zis, o selectie a operelor in functie de valoarea lor literara. Numai datorita acestui ciur, a putut lua nastere o ierarhizare, conform unor criterii limpezi, a literaturii romane. Literatura moderna datoreaza totul acestei ierarhii. Spiritul critic al lui Maiorescu va fi invocat de mai multe ori in istoria literaturii ca un scut capabil a apara literatura contra pericolelor ideologice si politice. De asmenea, printre cartile fundamentale ale istorieri limbii si literaturii romane face parte si lucrarea lui Nicolae Manolescu “Istoria critica a literaturii romane. Cinci secole de literatura”.
 
Din gama cartilor pentru copii, editura Cartea Romaneasca va ofera probabil cea mai citita si cumparata carte “D-l Goe. Momente si schite”, autor Ion Luca Caragiale. Momentele lui I. L. Caragiale sunt niste proze scurte, schite, cum sunt de obicei numite astfel de proze. Au o intriga simpla si usor de tinut minte. Personajele, intre care numerosi copii, Ionel, Domnul Goe si altii, apartin micii si mijlociei burghezii din orasele romanesti din ultimii ani ai secolului XIX.
 
Pe langa cartile beletristice ale editurii Cartea Romaneasca despre care am putea vorbi la nesfarsit, acestia au publicat si redactat manuale si auxiliare scolare care respecta programa scolara si ofera un stil mai aparte.
 
Pentru achizitionare produselor de la Editura Cartea Romaneasca, librariadelfin.ro va pune la dispozitia dumneavoastra o gama vasta de manuale si carti.
Created in 0.101 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.