1. PREZENTARE
 

www.librariadelfin.ro este site-ul detinut de catre GRUP EDITORIAL DZC S.R.L. cu sediul social în Bucuresti, Soseaua Dudesti-Pantelimon nr. 42, suprafata exculusiva 30 mp, lot 17, Numar cadastral 2741/17, sector 3, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/13488/2017, CIF RO 38027313, denumita in cele ce urmeaza “DZC”.

Navigarea pe site-ul www.librariadelfin.ro, precum si utilizarea acestuia in vederea achizitionarii produselor DZC presupun citirea, intelegerea si acceptarea expresa a prevederilor prezentelor Termene si conditii, precum si a celorlalte politici relevante Website-ului.

DZC isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de utilizare.

Pentru evitarea oricaror neclaritati, in caz de neintelegeri intre DZC si Utilizator/Client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul utilizarii serviciilor sau al comandarii de catre Client a Produselor.

 

2. DEFINIŢII

Fiecare dintre expresiile menţionate în Termenii şi Condiţiile va avea următoarea semnificaţie:

 • Cont Client: desemnează contul deschis de un Utilizator conform procedurii descrise la Secţiunea „Înregistrarea Contului de Client”;
 • Contract: contractul la distanţă încheiat, prin intermediul Site-ului, între DZC şi Client, reprezentand Comanda confirmata de catre DZC, in sensul acceptarii comercializarii si livrarii Produselor, Clientul fiind la randu-i de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata respectivelor Produse.
 • Utilizator: orice persoana fizica cu varsta mai mare de 18 ani sau persoana juridica care acceseaza Site-ul DZC, prin crearea si utilizarea unui Cont si care si-a dat acordul cu privire la prezentele Termeni si Conditii.
 • Comanda: reprezinta intentia Utilizatorului de a achizitiona Produse de pe Site, transmisa DZC, prin intermediul Site-ului sau a celorlalte mijloace de contact descrise in sectiunea de contact afisata pe Site.
 • Cumparator/ Client: Utilizatorul  care lanseaza o Comanda prin intermediul Site-ului si care in virtutea Contractului achita contravaloarea produselor comandate.
 • Newsletter: mijloc de informare periodica utilizat de DZC pentru a oferi detalii referitoare la Produse si/sau la promotiile desfasurate intr-o anumita perioada.
 • Produs: orice articol afisat pe Site in vederea comercializarii. Disponibilitatea si conditiile livrarii Produselor vor face obiectul Contractului pe care partile il vor incheia la un moment ulterior plasarii de catre Cumparator a Comenzii.
 • Taxa de Livrare: suma pe care Clientul o datoreaza DZC ca urmare a livrarii la adresa indicata in Contract. Taxa de livrare este inclusa in pretul final al Comenzii.
 • Site: semnifică domeniul de internet www.librariadelfin.ro si subdomeniile acestuia.
 • Societate: desemnează SC. GRUP EDITORIAL DZC S.R.L. cu sediul social în Bucuresti, Soseaua Dudesti-Pantelimon nr. 42, suprafata exculusiva 30 mp, lot 17, Numar cadastral 2741/17, sector 3, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/13488/2017, CIF RO 38027313.

 

 

3. UTILIZAREA SITE-ULUI

3.1 Crearea unui cont client

1. Pentru efectuarea de cumpărături prin intermediul Site-ului, Utilizatorul va putea să își creeze un cont, prin accesarea butonului “Contul meu” din cadrul Website-ului. Pentru crearea acestuia, persoanele interesate vor trebui sa completeze formularul de creare a Contului furnizând următoarele informații: numele, prenumele, număr de telefon, adresa postala, adresa de e-mail prin care dorește să poarte corespondența cu DZC și o parolă. Definitivarea Contului este condiţionată de completarea integrală a câmpurilor obligatorii, evidenţiate şi marcate corespunzător în formularul de înregistrare. Aceste informații sunt necesare pentru gestionarea comenzilor și a relațiilor comerciale dintre DZC si Utilizator.

 

Completarea formularului de înregistrare presupune furnizarea de către Utilizator a unor informaţii corecte şi complete. Totodată, prin crearea Contului, Utilizatorul declară că acesta este deţinătorul legal a adresei de e-mail şi a tuturor datelor prezentate. Utilizatorul trebuie să se asigure de corectitudinea şi acurateţea datelor furnizate, această obligaţie subzistând pe întreaga durată a existenţei Contului.

Este interzisă înregistrarea unui Cont prin care se urmăreşte inducerea în eroare cu privire la identitatea deţinătorului legal sau a informaţiilor ce vor fi asociate Contului.

Utilizarea Contului presupune existenţa identităţii între deţinătorul Contului şi beneficiarul final al acestuia. Numele de Utilizator/Contul şi parola aferentă au caracter individual şi netransmisibil. Utilizatorul îşi asumă întreaga răspundere pentru păstrarea confidenţialităţii informaţiilor asociate Contului său. Utilizatorul este de acord să sesizeze DZC în legătura cu orice utilizare neautorizată a parolei şi a înregistrării pe Site.

DZC va confirma Utilizatorului crearea Contului prin transmiterea unui e-mail in acest sens. 

În cazul pierderii sau uitării parolei, aceasta poate fi regenerata accesând căsuța „Contul meu” și introducând adresa de e-mail, urmând ca o parola să fie transmisă prin e-mail. Parola este strict confidențială.

Utilizatorul este în întregime responsabil pentru menținerea securității și confidențialității Contului și parolei și este responsabil pentru toate activitățile și conduita sa sau a oricărei alte persoane care achizitioneaza Produse prin intermediul Contului. DZC sau reprezentanții nu vor fi responsabili pentru nicio pierdere sau prejudiciu, de orice fel, care ar putea surveni ca urmare a utilizării, de către o altă persoană, a Contului, cu sau fără permisiunea Utilizatorului.

In cazul furnizării de către Utilizator a unor informații care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, DZC își rezervă dreptul de a suspenda sau desființa Contul și de a refuza toate încercările curente sau viitoare de folosire a serviciilor Website-ului, fără nicio despăgubire față de Utilizator.

Utilizatorul care dorește stergerea Contului va transmite o atare solicitare catre contact@librariadelfin.ro.

 

3.2 Informatii privind produsele comercializate prin intermediul site-ului

Produsele oferite spre vânzare sunt însoțite de o descriere a acestora, permițând Utilizatorului sa ia cunoștință de informațiile esențiale cu privire la caracteristicile Produselor înainte de a finaliza o comandă.

Imaginile si informațiile folosite pentru descrierea Produselor pe Website nu reprezintă o obligație contractuală din partea DZC, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

3.3 Comanda, disponibilitatea produselor si incheierea contractului

Pentru a comanda produsele comercializate de către Societate puteţi opta pentru oricare din următoarele modalităţi:

1) Comandă on-line folosind magazinul virtual www.librariadelfin.ro

2) Comandă rapidă prin telefon: 0736.36.12.10 / / 021.795.75.25 (Program L-V: 09.00 – 18.00)

3) Comandă prin e-mail la adresa: contact@librariadelfin.ro

 

Pentru comenzile online, Utilizatorul, dupa completarea formularului de Comanda garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar va fi raspunzator pentru orice consecinte determinate de aceste erori (ex. Comanda intarziata, transmisa gresit, etc).

DZC nu va putea fi tinut raspunzator pentru intarzierile de livrare a Produselor, intarzieri aparute ca urmare a furnizarii de catre Utilizator a unor informatii eronate. In acest caz, toate taxele de transport in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului.

Prin finalizarea comenzii, Utilizatorul declara in mod expres ca este de acord ca un reprezentant DZC sa il contacteze prin orice mijloc disponibil (e-mail/ telefon) pentru confirmarea Comenzii.

Pentru evitarea oricaror neclaritati, e-mailul prin intermediul caruia Utilizatorul este informat asupra Comenzii plasate pe Site este doar o confirmare de primire a Comenzii, Contractul pentru Produsele comandate urmand a fi incheiat in mod valabil in conditiile mai jos mentionate.

Astfel, fiecare Utilizator, după plasarea Comenzii va primi un e-mail continand confirmarea automata a receptionarii cererii Utilizatorului de achizitionare a Produselor plasate in Cosul de Cumparaturi. Plasarea Comenzii si receptionarea acestui e-mail nu presupun confirmarea de catre DZC a acceptarii Comenzii. Toate Comenzile sunt supuse acceptării prealabile de către DZC, sens in care, Utilizatorul urmeaza a fi contactat prin intermediul unuia din mijloacele de comunicare furnizate. Contractul de vânzare se va considera a fi încheiat la data primirii, de către Utilizator, a e-mailului de confirmare expresa a preluarii si acceptarii de catre DZC a Comenzii. In aceasta corespondenta se va mentiona inclusiv termenul de livrare al Produselor. Pentru evituarea oricaror neclaritati, DZC va procesa toate comenzile intr-un termen de maxim 3 zile lucratoare, urmand ca e-maiul de confirmare a procesarii comenzii, inclusiv a conditiilor de livrare a produselor sa fie comunicat inauntrul acestui termen.

DZC poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Utilizatorului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca acesta din urma sa poata pretinde daune, pentru oricare din urmatoarele situatii:

 • Neconfirmarea de catre Utilizator a Comenzii. In vederea incheierii Contractului, DZC urmeaza a verifica, prin intermediul mijloacelor de comunicare furnizate de catre Utilizator, autenticitatea, respectiv caracterul serios al Comenzii plasate pe Site;
 • Epuizarea/sechestrarea/distrugerea totala/partiala a stocului de marfa;
 • date incomplete sau incorecte ale Utilizatorului;
 • istoricul Codului de Client releva plasarea cu rea-credinta, cel putin a unei  Comenzi neonorate de catre Utilizator (ex. nepreluare colet etc.);
 • alte motive ce privesc existenta unor suspiciuni in legatura cu valabiliatea/legalitatea mijloacelor de plata apartinand Utilizatorului.

In anumite situatii si pentru motive justificate, DZC isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Produselor din Comanda. In aceste situatii DZC va anunta Utilizatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia DZC la efectuarea comenzii si va returna suma achitata (in cazul in care contravaloarea Produselor a fost achitata anterior de catre Client).

In cazul in care un Produs comandat de catre Client nu poate fi livrat de catre DZC, ne obligam sa informam Clientul asupra acestui fapt, iar cazul in care Clientul a achitat anterior acestei informari contravaloarea Produsului, sa returnam in contul acestuia contravaloarea Produsului respectiv, in termen de maxim 14 zile de la data la care DZC a luat la cunostinta de acest fapt sau de la data la care Clientul si-a exprimat in mod expres intentia de incetare a Contractului.

In situatia in care DZC informeza Clientul in legatura cu indisponibiliteatea unor Produse din lista de Comanda, acesta de urma, are obligatia, ca in termen de 1 zi, sa isi exprima intentia de anulare sau de confirmare a noilor conditii privind continutul Comenzii, in caz contrar, contractul se va considera incheiat doar in legatura cu Produsele confirmate de catre DZC.

 

Comenzile introduse în aceeaşi zi de către acelaşi Client se cumulează automat într-o singură comandă pentru care se vor o singura factura fiscala, cu ramburs unic.

 

3.4 Preturile produselor

Preturile Produselor prezentate pe Website sunt exprimate în RON, includ T.V.A., și au toate taxele incluse, cu excepția costurilor de transport. Costurile de transport sunt prezentate in e-maiul de confirmare a Comenzii.

 

3.5. Plata produselor

Plata comenzilor se poate efectua în următoarele modalități:

 • Plata la livrare – în numerar;
 • Plata prin ordin de plată.

În cazul în care Clientul alege varianta plății la livrare (ramburs sau numerar), plata se va face în momentul în care Produsele ajung la adresa de livrare sau sunt ridicate personal de catre Client.

In cazul in care Clientul plateste cu Ordin de plata, plata va fi considerata valabil facuta doar din momentul in care banii sunt creditati in contul DZC.

Factura fiscala aferenta unei comenzi online va fi emisă în format electronic.

Nu există o limită inferioară sau superioară de valoare a comenzilor ce pot fi plasate prin intermediul Website-ului. Cu toate acestea, in cazul in care Clientul alege sa plateasca in numerar valoarea totala a comenzii, respectiva valoare a comenzii nu va putea depasi plafoanele prevazute in Legea nr. 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operațiunile de încasări și plăți în numerar și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată sau in orice alt act normativ aplicabil care reglementeaza astfel de plafoane.

 

3.6 Livrarea produselor

Clientul are posibilitatea de a opta între următoarele metode de livrare a Produselor:

 • Curier in Tara - Urgent Cargus - Cost: 16,99 lei

Transportul este gratuit pentru comenzile ce depasesc 300 de lei. Pentru localitatile care nu se afla in reteaua Urgent-Cargus taxa de livrare este de 19.60 lei. Detalii : https://www.urgentcargus.ro/DOC/aria-de-acoperire.pdf

 • Curier in Bucuresti - Cost: 10,90 lei

Transportul este gratuit pentru comenzile ce depasesc 300 de lei

 • Ridicarea coletului din Librio Tineretului - Cost: 5,00 lei

Program ridicari comenzi: Luni - Vineri: 10:00 - 19:00.

Librio Tineretului se află la următoarea adresa: Calea Vacaresti 209, Sector 4, Bucuresti.

Va rugăm să aşteptaţi confirmarea telefonică a disponibilităţii produselor în stoc (nu toate produsele disponibile pe site sunt disponibile şi in Librio) înainte de a va deplasa în locaţia pentru ridicarea coletului.

In cazul livrarilor prin curieri, Clientul se obligă sa fie prezent la recepționarea comenzii, la adresa indicată în Comandă.

La momentul livrarii, Clientul se obligă să verifice starea Coletului și să semnalzeze Curierului orice obiectiuni legate de calitatea ambalajului. Neformularea niciunei asemenea obiectiuni din patea Clientului, echivaleaza cu acceptarea fara rezerve a respectivei Comenzi. Orice alte sesizari efectuate ulterior receptionarii coletului nu vor fi luate in considerare, DZC neputand fi tinut responsabila in legatura cu calitatea serviciilor de curierat.

DZC se angajează să răspundă tuturor cererilor și reclamațiilor in maximum 5 zile lucrătoare de la primirea acestora.

 

3.7 Dreptul de retragere

1. La recepționarea Produselor, Clientul trebuie să se asigure că Produsele livrate corespund din punct de vedere calitativ și cantitativ așteptărilor sale. În caz contrar, Clientul poate să atenționeze serviciului Relații cu Clienții apelând numărul de telefon 021.795.75.25 / 0736.36.12.10 sau prin e-mail la adresa contact@librariadelfin.ro în cel mai scurt timp pentru a remedia situația creată în cel mai scurt timp posibil.

 

2. In cazul Produselor achizitionate prin intermediul Site-ului, Clientul are dreptul să se retragă din Contract, respectiv să returneze un Produs în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv și fără a suporta alte costuri decât cele de returnare a Produsului. Această opțiune nu este valabilă pentru Clienții care nu sunt consumatori (adica nu este valabila pentru Clientii care sunt persoane juridice sau PFA).

Potrivit OUG nr. 34/2014, perioada de retragere (de returnare a unui Produs) expiră în termen de 14 zile calendaristice de la:

   ziua în care Clientul intră în posesia fizică a comenzii – în cazul în care toate Produsele ce au făcut obiectul comenzii au fost livrate în același transport;

   ziua în care Clientul intră în posesia fizică a ultimului Produs – în cazul în care Clientul comandă printr-o singură comandă Produse multiple care vor fi livrate separat;

   ziua în care Clientul intră în posesia fizică a ultimului Produs sau a ultimei piese – în cazul livrării unui Produs care constă din mai multe loturi sau piese.

In cazul în care Clientul decide să se retragă din Contract, acesta:

                  (I)      va putea completa formularul de retur din interiorul coletului; sau

                 (II)   va putea să apeleze Serviciul de Relații cu Clienții la numarul de telefon 021.795.75.25 / 0736.36.12.10.

In cazul în care Clientul solicită retragerea din contract în cadrul termenului legal de retragere din Contract, trebuie să returneze și eventualele cadouri care au însoțit Produsul pe care doreste sa-l returneze.

In cazul în care Clientul solicită retragerea din contract în cadrul termenului legal de retragere din Contract, se aplica urmatoarele reguli:

   daca pretul Produsului a fost achitat de catre Client, acestuia i se va rambursa respectivul pret în 14 zile de la data la care Clientul informeaza DZC asupra deciziei sale de retragere din Contract, cu conditia ca returul sa fie permis de lege.

   rambursarea sumei se va efectua folosind aceleaşi modalităţi de plată ca şi cele folosite de Client pentru achitarea pretului Produsului respectiv, cu excepţia cazului în care Clientul este de acord cu o altă modalitate de plată.

   Clientul nu va plăti niciun fel de comisioane în urma rambursării.

Suma plătită va fi rambursata prin aceeași modalitate de plată sau, cu acordul prealabil și expres al Clientului, prin virament bancar, în contul indicat de către Client;

DZC își rezervă dreptul de a amâna rambursarea sumei plătite până la primirea Produselor vândute sau până la primirea unei dovezi conform căreia acestea au fost expediate, în cazul în care nu s-a oferit să recupereze el însuși Produsele.

 

In cazul în care Clientul solicită retragerea din contract în cadrul termenului legal de retragere din Contract, singurele costuri suportate de Client sunt cheltuielile directe de returnare a Produsului.

Rambursarea pretului Produsului se va face la prețul înscris pe documentul de vanzare (bonul fiscal sau factura fiscala, dupa caz) aferent Produsului returnat, indiferent de fluctuațiile de valoare ale acestuia.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, nu pot face obiectul dreptului de retragere:

   furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar; (…)

   furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;

   furnizarea de ziare, periodice şi reviste, cu excepţia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicaţii;

   furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.

Nu se acceptă returnarea Produselor asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii.

Produsele marcate in formularul de retur trebuie predate integral curierului, exact cum au fost bifate pe Website la solicitarea returului. Daca in coletul de retur se afla produse diferite fata de cele din formularul completat, dupa verificarea pachetului de catre curier, preluarea va fi refuzata.

In cazul returnarii produselor, Clientul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Produsul returnat trebuie sa fie însotit de toate documentele cu care a fost livrat Produsul.

 

3.8 Produse livrate greșit

1. Dacă Clientului i s-a livrat alt Produs decât cel comandat sau dacă Clientului i s-a livrat un Produs pe care Clientul nu l-a comandat, Clientul este rugat sa semnaleze cât mai curând acest lucru la Serviciul Relații cu Clienții pentru a returna Produsul și a fi înlocuit cu cel corect, dacă este cazul.

2. Toate costurile de retur și transport al Produsului, precum și costurile aferente livrării Produsului comandat (daca este cazul) vor fi suportate de către DZC.

 

 

PROTECTIA DATELOR ( GDPR)
 1. Drepturile utilizatorilor site-uri

GRUP EDITORIAL DZC, in calitate de operator de date cu caracter personal, a implementat masurile tehnice si organizatorice pentru a asigura respectarea drepturilor utilizatorilor site-urilor (persoane vizate conform RGPD), si anume:

 • Dreptul de acces inseamna dreptul persoanei vizate de a obtine o confirmare din partea operatorului ca prelucreaza sau nu datele cu caracter personal care il privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate datele.
 • Dreptul la portabilitatea datelor se refera la dreptul de a primi datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.
 • Dreptul la opozitie vizeaza dreptul persoanei vizate de a se opune prelucrarii datelor personale atunci cand prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau cand are in vedere un interes legitim al operatorului. Atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, persoana vizata are cu precadere dreptul de a se opune prelucrarii in orice moment.
 • Dreptul la rectificare se refera la corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte stocate. Rectificarea trebuie comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate (demonstrabile).
 • Dreptul la stergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”) inseamna dreptul persoanei vizate de a solicita sa ii fie sterse datele cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; isi retrage consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale;

 

Datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale.

 • Dreptul la restrictionarea prelucrarii poate fi exercitat in cazul in care persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care permite verificarea corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegala, iar persoana se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea; in cazul in care operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; in cazul in care persoana s-a opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei respective.

Colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal obtinute prin intermediul site-ului www.librariadelfin.ro este realizata cu respectarea prevederilor Regulamentul nr. 679/2016. Pentru orice informari sau solicitari in baza dreptului persoanelor vizate conform RGPD, va puteti adresa GRUP EDITORIAL DZC la adresa de email:  gdpr@librariadelfin.ro.

 1. Scopurile si temeiurile legale ale prelucrarii. Categoriile de date cu caracter personal colectate si prelucrate de catre GRUP EDITORIAL DZC

Prin completarea oricarui formular pus la dispozitie pe site-ul web www.librariadelfin.ro va exprimati acordul expres cu privire la colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal de GRUP EDITORIAL DZC, atat manual cat si automat, in scopul de a fi contactat de GRUP EDITORIAL DZC cu privire la solicitarea dumneavoastra, in conformitate cu prevederile Regulamentului nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor) – RGPD.

 

În ce mod folosim datele dumneavostră

Vom folosi datele tale, doar cu acordul tău, în diferite forme. În tabelul prezentat, am detaliat tipurile de date colectate de la tine și cum le utilizăm noi.

Nume și date de contact

Cum folosim numele și datele Dvs. de contact?

De ce?

Pentru a vă livra produsele achiziționate de pe platforma noastră online.

Trebuie să facem acest lucru pentru a încheia colaborarea cu Dvs. Ne va fi greu sa ducem la bun sfârșit o achiziție daca nu vă putel livra produsele. Nu vom putea face acest lucru fără datele de contact și nume.

Vom trimite mesaje cu serviciile noastre prin e-mail sau sms, cu privire la actualizarea comenzilor Dvs.

Trebuie să facem acest pas pentru a vă informa statusul comenzii Dvs. Când a fost preluată comanda, când va fi livrată, etc.

Vom trimite informații prin e-mail sau sms cu privire la noile noastre produse sau oferte.

 

Vrem să aflăm de ce anume sunteți interesați și ce doriți să achiziționați

Trebuie să facem asta pentru a vă ține la curent și informat cu privire la produse asemănătoare cu cele comandate deja. Vom face acest lucru doar cu permisiunea Dvs.

 

Trebuie să facem asta pentru a ne asigura că veți primi ceea ce căutați.

 

 

Informațiile dumneavoastră de plată

Aici ne referim la plățile făcute prin ordin de plată.

Cum folosim informațiile dumneavoastră

de plată?

De ce?

 

Pentru a încasa plata făcută în urma achiziționării unor produse de pe platforma noastră.

Trebuie să facem acest lucru pentru a încheia colaborarea cu Dvs.

 

Istoricul dumneavoastră cu echipa

(convorbiri telefonice, chat, e-mail, sau rețelele de socializare)

Cum utilizăm istoricul Dvs. cu echipa?

De ce?

Vă vom oferi suportul și serviciile necesare.

Trebuie să facem acest pas pentru a vă cunoaște nevoile din trecut și în viitor să vă oferim cele mai bune servicii și produse. Până la urmp asta vă doriți.

Cu ajutorul acestor informații ne vom pregăti echipa.

Pentru că atunci când ne veți contacta, să aveți parte de cel mai bun serviciu clienți.

 

Istoricul achizițiilor dumneavoastră pe platforma noastră

(Ce ați cumpărat în trecut)

Cum utilizăm istoricul achizițiilor Dvs.?

 

De ce?

 

În caz de retur.

Pentru a vă oferi cea mai bună experiență în caz de retur sau schimb al produselor.

Vă vom cunoaște și vă vom oferta produse asemănătoare la prețuri speciale.

Pentru a știi ce anume că interesează și a nu vă spama cu alt tip de produs.

 

Informații despre dispozitivul folosit, atunci când utilizați platforma noastră online.

(adresa de IP, dispozitivul utilizat)

Cum utilizăm informațiile despre dispozitivele folosite?

De ce?

Astfel vom îmbunătăți site-ul și vom face actualizările necesare.

Pentru a vă oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru, pentru a putea fi utilizat și de pe desktop, și de pe mobil, pentru a fi ușor de accesat.

Vom proteja site-ul de eventuale fraude sau viruși.

Pentru a proteja atât site-ul nostru cât și informațiile Dvs.

 

Răspunsurile Dvs. la sondaje, concursuri și promoții

Cum utilizăm răspunsurile dumneavoastră?

De ce?

Vă vom oferi oferte, vom organiza concursuri și com desfășura sondaje!

Pentru a vă oferi cele mai bune servicii, pentru a obține cele mai bune oferte!

 

Nu sunteți obligat să ne oferiți aceste date. Însă, dacă nu o faceți, există posibilitatea să nu puteți achiziționa niciunul din produsele de pe site. Dar, este alegerea Dvs. și noi o vom respecta!

 

Daca nu sunteti de acord ca datele dumneavoastra sa fie prelucrate, aveti dreptul si libertatea de a nu completa formularele disponibile si de a nu accesa site-ul www.librariadelfin.ro.

In momentul completarii formularelor disponibile pe www.librariadelfin.ro, GRUP EDITORIAL DZC va colecta date cu caracter personal, oferind informatii cu privire la scopul colectarii fiecare date personale ce se solicita.

GRUP EDITORIAL DZC poate primi, de asemenea, si inregistra, pe serverele sale informatiile referitoare la adresa IP si informatiile cookie ale site-ului solicitat.  Aveti optiunea de a seta browserul de internet astfel incat acesta sa respinga anumite cookies. In acest caz, va exista insa un impact negativ asupra navigarii dvs. pe site-urile GRUP EDITORIAL DZC.

Pentru utilizatorii abonati la newsletter ce nu doresc sa mai primeasca informari pe adresa de email, este necesara trimiterea unui email la adresa: gdpr@librariadelfin.ro iar datele dvs. vor fi sterse din baza noastra de date pentru newsletter, sau se poate face dezabonarea folosind butonul ”unsubscribe” din corpul emailului.

 

 1. Protectia datelor cu caracter personal. Perioada de retentie a datelor

GRUP EDITORIAL DZC nu va dezvalui datele cu caracter personal colectate prin intermediul site-urilor sale, cu exceptia angajatilor autorizati si contractorilor/partenerilor ce au calitatea de persoane imputernicite carora aceste date le sunt necesare pentru a le procesa in numele GRUP EDITORIAL DZC sau pentru a furniza servicii disponibile site-ului www.librariadelfin.ro, sau in cazul in care obligatia de dezvaluire reprezinta o obligatie legala a GRUP EDITORIAL DZC sau a angajatilor ori contractorilor/partenerilor acesteia.

 

GRUP EDITORIAL DZC a implementat masurile organizatorice si de securitate necesare pentru protectia impotriva accesului neautorizat, a utilizarii, alterarii sau distrugerii datelor cu caracter personal conform prevederilor RGPD.

GRUP EDITORIAL DZC, impreuna cu colaboratorii sai, si-a asumat responsabilitatea implementarii unor masuri tehnice si organizatorice corespunzatoare privind protectia confidentialitatii si securitatii datelor cu caracter personal.

Totodata, GRUP EDITORIAL DZC acorda acces la datele cu caracter personal, angajatilor autorizati si contractorilor/partenerilor (persoane imputernicite), doar in conformitate cu scopul declarat al colectarii datelor. Toti angajatii, colaboratorii si furnizorii de servicii ai GRUP EDITORIAL DZC, care intra in contact cu datele cu caracter personal, trebuie sa actioneze in conformitate cu principiile politicilor si procedurilor de confidentialitate si de securitate a datelor cu caracter personal semnand declaratii si acorduri de confidentialitate cu privire la aceste date.

Datele cu caracter personal ale utilizatorilor site-urilor GRUP EDITORIAL DZC sunt retinute pe o perioada cuprinsa intre 3 si 10 ani (in functie de scopul colectarii datelor personale), utilizatorii fiind informati de fiecare data cand furnizeaza datele lor persoanle cu privire la perioada exacta de retentie.

 

 1. Modificari ale politicii de confidentialitate

Daca va considera ca este necesara o schimbare a regulilor de confidentialitate, GRUP EDITORIAL DZC va publica respectivele modificari in aceasta pagina, pentru a va informa cu privire la tipurile de date care sunt colectate si modul in care acestea sunt utilizate.

Daca aveti intrebari cu privire la politica de confidentialitate, va rugam sa ne scrieti pe e-mail, la adresa: gdpr@librariadelfin.ro5. Drepturi de autor (copyright)

Întregul conţinut al acestui site (texte, imagini, grafice, butoane, programe, elemente de grafică web, scripturi etc.) este proprietatea societăţii comercialeS.C. GRUP EDITORIAL DZC S.R.L.   şi este protejat conform Legii drepturilor de autor, precum şi a altor legi privind dreptul de proprietate intelectuală.  Combinarea acestora (design-ul site-ului) este proprietatea exclusivă a societăţii S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. şi este protejată de aceleaşi legi. Folosirea fără acordul scris a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepseşte conform legilor în vigoare.

 

PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Întregul conţinut cât şi structura Site-ului sunt protejate prin Legea drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate Societăţii. Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea de materiale de pe site de către vreo persoana, fără acordul scris, prealabil, din partea Societăţii.

Site-ul conţine linkuri ("hyperlinkuri") către alte website-uri care sunt administrate de terţi şi ale căror conţinuturi nu sunt cunoscute Societăţii. Societatea permite doar accesul către aceste site-uri, fără însă a-şi asuma răspunderea pentru conţinutul lor.

 

​​​​​​​CONTROLUL EXERCITAT DE SOCIETATE

În cazul încălcării de către Utilizatori a prevederilor prezentelor Condiţii, Societatea isi rezervă dreptul de a dispune anularea Contului de client, fie potrivit propriei sale opţiuni, fie la cererea oricărei autorităţi competente, fără a fi obligată să justifice în vreun mod acţiunea şi fără a fi obligată să îndeplinească vreo formalitate prealabilă.

Din motive tehnice, Societatea are dreptul să întrerupă furnizarea totală sau parţială a serviciilor, cu sau fără înştiinţarea prealabilă a Utilizatorilor.

 

DZC îsi rezervă dreptul de a controla conţinutul comentariilor postate de către Utilizatori în dreptul produselor ce se comercializează prin intermediul Site-ului. În acest sens, pe lângă dreptul Societăţii de a dispune ştergerea sau blocarea temporară a Contului, aceasta va putea să şteargă sau să modifice parţial comentariile Utilizatorilor în oricare din urmatoarele situaţii:

 • acestea au un conţinut considerat jignitor sau calomnios;
 • încalcă drepturile de proprietatea intelectuală ale unei terţe persoane;
 • sunt contrare bunelor moravuri;
 • încalcă în orice alt mod vreo prevedere legală.

 

DISPOZIŢII DIVERSE
 • Forţa Majora

Societatea nu îşi asumă responsabilitatea pentru imposibilitatea de a-şi onora obligaţiile asumate, ca rezultat al oricărei cauze aflate în afara controlului său, incluzând dar nelimitându-se la evenimente fortuite, condiţii meteorologice nefavorabile, acţiunea sau inacţiunea oricăror terţi, inclusiv a autorităţilor competente, de care Societatea nu este responsabilă.

 

 • Jurisdicţie

Prezentele Condiţii sunt supuse legii romane. Eventualele neîntelegeri/reclamaţii decurgând din interpretarea sau executarea prevederilor prezentelor Condiţii urmează fi rezolvate pe cale amiabilă. Sesizarea Societăţii se va realiza prin transmiterea unei notificări scrise în conţinutul careia se vor detalia toate aspectele relevante identificarii şi solutionarii cât mai rapide a problemelor semnalate. Răspunsurile Societăţii la sesizarile primite vor fi comunicate persoanelor interesate într-un termen de cel puţin 15 zile calculat de la momentul recepţionarii acestora.

Litigiile ivite între Societate şi Clienţi vor fi soluţionate de instanţele judecătoreşti române competente de la sediul Societăţii.

 

REFERITOR LA E-MAILURI:  Prin abonarea la newsletterele periodice se consideră că utilizatorul consimte primirea de e-mailuri periodice cu informaţii diverse din partea companiei.