Fenomenul de Bullying
Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Manual Limba Engleza clasa 1 | Manuale [2021–2022]

  • 13 cărți

Manual Limba Engleza clasa 1

Competenţe specifice şi exemple de activităţi de învăţare din programa scoalara pentru clasa I limba engleza:

1. Receptarea de mesaje orale simple

1.1. Oferirea unei reacţii adecvate la o întrebare/ instrucţiune scurtă şi simplă rostită clar şi foarte rar, adresată cu atenţie de către interlocutor
1.2. Recunoaşterea localizării elementare (stânga, dreapta, aici, acolo) a unor obiecte din universul imediat, în mesaje articulate clar şi rar
1.3. Manifestarea curiozităţii faţă de sesizarea semnificaţiei globale a unor filme şi a unor cântece pentru copii în limba modernă respective

2. Exprimarea orală în situaţii de comunicare uzuală

2.1. Reproducerea unor cântece/poezii scurte şi simple
2.2. Formularea unor mesaje scurte de prezentare personală (hobby-uri, adresa), cu sprijin din partea interlocutorulu
2.3. Participarea la jocuri de comunicare în care reproduce sau creează rime/ mesaje scurte
2.4. Exprimarea unei cereri simple pentru a obţine un obiect din universul imediat

3. Receptarea de mesaje scrise

3.1 Manifestarea curiozităţii pentru decodarea unor mesaje scrise simple şi scurte din universul imediat

4. Redactarea de mesaje scrise simple în situaţii de comunicare uzuală

4.1. Participarea la proiecte de grup/ la nivelul clasei în care elaborează cu sprijin scurte mesaje scrise
- realizarea în grup a unui afiş mural cu desene şi etichete pentru exprimarea poziţiilor (stânga, dreapta, aici, acolo) sau pentru a reflecta diverse teme - exemplu: Pădurea, Jocuri şi jucării, Cei trei purceluşi, Albă ca Zăpada - realizarea unor afişe pentru a marca sărbători în familie sau din spaţiul de cultură respectiv - prin decuparea şi lipirea numelui sărbătorii, a unor detalii verbale scurte – exemplu: „Halloween” (se pot lipi etichete pe bostan, vrăjitoare), Paste - etichete pentru iepure, ouă etc - realizarea unui autoportret pe care îşi marchează cu etichete numele, vârsta, hobbyul, unde locuieşte (etichetele sunt oferite de profesor) - Desenarea animalului preferat pe care lipeşte o etichetă oferită de profesor cu denumirea acestuia.

Ce ofera cunoasterea limbii engleze?
• Accesul la una din cele mai bune universitati din lume – celebrele universitati britanice sau americane fac posibila admiterea si in urma unui test de limba engleza pentru cei care au o alta limba materna.
• Un avantaj la angajare – unii angajatori pot considera cunoasterea limbii engleze drept un atu, in timp ce marea majoritate sustin obligatoriu acest aspect.
• Facilitarea comunicarii – limba engleza este in mod cert una din cele mai vorbite limbi de pe Glob, fiind cea care domina in lumea afacerilor, precum si in majoritatea formelor de marketing. Fie ca este necesara comunicare in limba engleza pe plan profesional, fie pentru a face fata unor provocari, lipsa studierii ei constituie din start un dezavantaj.
• Extinderea orizonturilor culturale – limba vorbita de marii artisti este engleza; astfel, muzica, cititul si vizionarea filmelor transmit destinatarului mesajul in cea mai autentica forma.

Lumea tehnologizata din prezent ajuta foarte mult in demersul acesta, comparativ cu cateva decenii in urma. Cel mic este familiarizat cu sunetele specifice limbii engleze, invatand cuvintele pe nesimtite, studierea unor cursuri in paralel fiind foarte avantajoasa pentru el. Pe librariadelfin.ro ai la dispozitie o gama variata de manuale clasa 1.
Created in 0.088 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.