De Dragobete citeste si iubeste romanest
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210
LEGO Disney
LEGO Duplo
LEGO NINJAGO
LEGO Minecraft
LEGO Star Wars™
LEGO Technic
LEGO Friends
  • Carti de medicina ortopedica la promotie

  • 41 cărți
Cărțile de ortopedie și traumatologie analizează maladii, afecțiuni și boli ale sistemului osos, musculo-scheletic sau a mușchilor și scheletului corpului. Cei care studiază cărți ortopedie învață despre suferințe ale articulațiilor, tendoanelor, ligamentelor și nervilor.
Medicii ortopezi și traumatologi sunt specialiștii medicali care oferă tratament preventiv și chirurgical al sistemului musculo-scheletic. Termenul ortopedie a fost inițial derivat din două cuvinte grecești ”ortho”, care înseamnă drept și “paedia”, care reprezintă copii. Principalele roluri ale unui medic ortoped sunt diagnosticarea și evaluarea tratamentului. Un număr mare de pacienți își vizitează medicii ortopedici în fiecare an din cauza unei serii de afecțiuni cronice.
 
Care sunt afecțiunile ortopedice și care e rolul medicului ortoped?
Există un număr mare de afecțiuni care afectează sistemul musculo-scheletic al corpului nostru, ce necesită îngrijiri clinice de către un medic ortoped. Cărți de ortopedie tratează pe larg o serie de boli ale sistemului osos și muscular.  Principalele dintre acestea sunt: artrita, ,osteoartrita, poliartrită reumatoidă, bursită, afecțiuni ale cotului, fibromialgia, dureri la nivelul piciorului sau mâinilor și probleme legate de dureri de spate.
 
Unele leziuni și dureri osoase sunt cauzate de osteoporoză sau de leziuni ale țesuturilor moi. Medicii ortopezi tratează entorse, fracturi, luxații, hernie de disc, tumori osoase, anomalii de creștere cum sunt scolioză și cifoză, sau consecințele bolilor infecțioase sau inflamatorii, cum ar fi artrită reumatoidă.
Medicul ortoped oferă soluții de tratament pentru diferite afecțiuni care riscă să deterioreze mobilitatea noastră iar identificarea corectă a maladiilor conduce la indicarea metodei terapeutice adecvate.
 
Traumatologia se ocupă cu prevenția și diagnoză precum și tratamentul leziunilor cauzate de traumatisme ale sistemului musculo-scheletal. Când sunt afectate oase, mușchi, ligament sau tendoane, se folosesc procedee de tratament fizice, medicale sau chirurgicale. Medicul ortoped traumatolog examinează leziuni, traume și lovituri și stabilește tratamente, oferă asistență de urgență  în cazul fracturilor, comoțiilor, luxațiilor, entorselor (leziune traumatică a unei articulații) etc.
Mulți student și rezidenți aleg ortopedia ca specializare, pentru că este un domeniu interesant, destul de alert, presupune acțiune rapidă, măsuri imediate, dar și realizarea unor planuri de tratament și investigații elaborate pentru pacienți cu boli cronice. De aceea, cărți de ortopedie se găsesc în bibliotecile oricărei Facultăți de Medicină.
 
 Cărți despre ortopedie
În librării se găsesc o serie de cărți de ortopedie foarte utile pentru cei care vor să studieze diferite probleme legate de reumatismul articular, artrite, osteoporoză dar și diverse traumatisme.
Ghiduri de tratamente în reumatologie oferă informații sistematizate despre moduri de vindecare ale afecțiunilor ortopedice. Cei interesați pot studia reflexologie – cartea “Totul despre reflexologie. Ghidul suprem al reflexologiei” (Louise Keet) sau “Ortopedie și traumatologie pentru asistenți medicali” de Monica Moldoveanu. Cartea de ortopedie “Esențialul în reumatologie” a Ruxandrei Ionescu aduce  informații de ultimă oră și descrie aspecte clinice utile medicului practician.
 
Reumatologia este o specialitate medicală dinamică în care e mereu nevoie de actualizarea noțiunilor. Descoperirile recente în traumatologie și abordarea terapiilor în ortopedie aduc în atenția cititorilor din ce în ce mai multe cărți de ortopedie noi. Cursurile de ortopedie și traumatologie sunt dedicate studenților și tinerilor medici rezidenți.
Created in 0.1810 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.