Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210
LEGO Disney
LEGO Duplo
LEGO NINJAGO
LEGO Minecraft
LEGO Star Wars™
LEGO Technic
LEGO Friends
  • Carti de specialitate neurologie

  • 61 cărți
Neurologii tratează o varietate din ce în ce mai mare de maladii care afectează sistemul nervos central și periferic. Boli precum accident vascular cerebral, epilepsie, boala Lou Gehrig, scleroza multiplă, boala Alzheimer, boala Parkinson, tumorile cerebrale și nenumărate altele sunt discutate și detaliate în cărți de neurologie.
 
Medicul neurolog pune diagnostice tratează și gestionează afecțiunile care afectează sistemul nervos central (creierul și măduva spinării) și sistemul nervos periferic (nervi și mușchi care activează mișcarea și transmit senzația din toate părțile corpului către creier). Neurologia este o ramură a medicine care studiază gestionarea rețelelor neurologice ale sistemului senzorial.
 
Neurologii sunt medici cu pregătire clinica temeinică , în stare să emită diagnostice în condiții complexe prin istoric detaliat și examinare fizică. O examinare neurologică include testarea stării mentale, a vederii, vorbirii, forței, senzației, coordonării, reflexelor și mersului. Chiar dacă medicina devine mai dependentă de tehnologie, examenul neurologic direct  vă rămâne o componentă critică a evaluării pacientului.
 
O bună pregătire în neurologie înseamnă studiu teoretic intens prin cărți de neurologie și neuro-psihologie, neuroimunologie. Fiecare lucrare medicală aduce noutăți din practica medicală, remedii și soluții de tratament pentru diferite maladii.
 
Cărți de neurologie
Pentru viitorii medici, cei care participa la examenul de rezidențiat, studenții la medicina, disciplina Neurologie este esențială pentru o pregătire complexa și performanta. Pentru studiu în Neurologie, o carte de baza este “Netter's Correlative Imaging. Neuroanatomy”  de Thomas C. Lee, Srinivasan Mukundan.
 
Cartile de medicina de specialitate care descriu afecțiuni neurologice cuprind neuroanatomia, medicina somnului, psiho-farmacologie, neuroimunitatea. Profesorul Dănăilă a revoluționat domeniul neurologiei, fiind autorul unor lucrări celebre: “Funcțional neuroanatomy of the brain -Volume I, Volume II, Volume III “de Leon Dănăilă ,“Tratat De Neuropsihologie”, “Ateroscleroza cerebrala ischemica”.
 
Specialist în neurochirurgie vasculara, profesorul Leon Dănăilă a revoluționat lumea medicala prin reușitele excepționale, parcurgând o cariera îndelungată, în care contribuit esențial la dezvoltarea neurologiei în țara noastră. Multe cărți de neurologie sunt inspirate de experiență clinica a profesorului Dănăilă și de cercetarea științifică aprofundată a medicilor romani.
 
Pentru cei care studiază neurologia, este importantă o bibliografie bine întocmită care să cuprindă cărți neurologie esențiale pentru pregătirea în acest domeniu medical. Comandând online orice carte neurologie, primești direct, fără să mai ajungi la librărie, volumul dorit. Daca plasezi o comanda pe site, poți cumpăra simplu și la prețuri avantajoase o serie de cărți neurologie absolut necesare pregătirii profesionale medicale.
 
Rolul medicului neurolog
Istoricul medical și examinarea sunt încă și vor continua să fie pietrele de temelie ale medicinei clinice, cu toate acestea, mai multe studii sugerează că medicii subestimează impactul constatărilor examinării prin testări a afecțiunilor neurologice.  Metodele de diagnosticare au evoluat și continua să se afle în permanentă transformare.
 
Medicul neurolog poate acum nu doar să vizualizeze cu exactitate aspectul și structura sistemului nervos (folosind explorări imagistice de tip CT sau RMN), dar observa și funcționarea corecta a acestuia cu ajutorul EEG),. Procedurile complexe care studiază activitatea sistemului nervos periferic, activitatea din timpul somnului sau viteza fluxului de sânge la nivelul arterelor cerebrale sunt realizate tot de medicul neurolog.
 
 După efectuarea anamnezei și a examenului neurologic minuțios, medicul specialist neurolog este în măsură să recomande investigații funcționale sau imagistice, pentru un diagnostic mai precis și o schemă de tratament adecvată.
Created in 0.1504 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.