Clubul cartilor
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210
LEGO Disney
LEGO Duplo
LEGO NINJAGO
LEGO Minecraft
LEGO Star Wars™
LEGO Technic
LEGO Friends
  • Carti de medicina Lucretia Titirca

  • 12 cărți
Libraria Delfin ofera o gama larga de manuale, ghiduri, dictionare si carti de medicina semnate de cunoscuta teoreticiana a asistentei medicale romanesti, Lucretia Titirca.
 
Considerată a fi cea mai proeminentă personalitate română contemporană a profesiei de asistent medical, aceasta a adus o contributie generoasa la ridicarea prestigiului respectivei meserii. Prin cartile publicate in lunga sa cariera Lucretia Titirca a facut pionierat in acest domeniu, ducand o munca asidua si continua pentru afirmarea si dezvoltarea indeletnicirii de asistent medical. Este creditata cu infiintarea nursingului in Romania. Devenită o legendă vie în asistenţa medicală din ţara noastră, a elaborat mai mult de 10 manuale dedicate pregătirii de profesionişti în domeniu, manuale care se regăsesc în programele de învăţământ, examene şi concursuri.
 
Reputația științifică al acestui reputat personaj este recunoscută pe plan național și internațional,  obţinand numeroase diplome, titluri de onoare, medalii si insigne, atât în ţară cat si la nivel internațional (Austria, Elveţia, Danemarca, Republica Moldova), precum şi numeroase premii pentru contribuţia importantă la afirmarea profesiei de asistent medical în România şi în întreaga lume. De-a lungul uimitoarei sale cariere a pregatit 45 de generatii de elevi.
În anul 2002, a primit diploma de „Cetăţean de Onoare” al Municipiului Baia Mare, ca o recunoaştere deosebită a activităţii sale de peste 40 de ani în slujba profesiei de asistent medical. Ii este recunoscut meritul pentru multitudinea de Carti Lucretia Titirca: Breviar de explorari functionale si îngrijiri speciale acordate bolnavului; Dicţionar de termeni pentru asistentii medicali; Ghid de nursing cu tehnici de evaluare si îngrijiri corespunzătoare nevoilor fundamentale; Ingrijiri speciale acordate pacienţilor de către asistentii medicali; Urgenţele medico-chirurgicale – Sinteze pentru asistentii medicali.
Breviarul de explorari functionale si ingrijiri speciale acordate bolnavului pentru scolile sanitare este un ghid pentru studierea metodelor de investigatii si a tehnicilor de ingrijire speciale acordate pacientilor. Lucrarea este doar o anexa ce completeaza alte trei lucrari: „Ghidul de Nursing", „Tehnicile de evaluare si ingrijire acordate de asistentii medicali", "Urgente medico-chirurgicale”. Aceste patru lucrari exhaustive cuprind toate informatiile practice si teoretice necesare asistentilor in activitatea zilnica de ingrijire a pacientilor. Pentru completarea cunostintelor, breviarul include valori de referinta ale analizelor de laborator.
 
Dintre toate elementele colectiei Lucretia Titirca cărți, Ghid de nursing cu tehnici de evaluare si ingrijiri este o carte obligatorie pentru studentii facultatii de medicina, pentru asistentii medicali si pentru medicii de familie. De asemenea, manualul include si teste grila Lucretia Titirca.
 
Lucrarea Tehnici de evaluare Lucretia Titirca teste vine in ajutorul studentilor facultatilor de medicina, asistentilor si asistentelor medicale și în ajutorul oricarei persoane interesate sa previna îmbolnãvirile, sa acorde primul ajutor sau sã trateze si sã vindece multe dintre îmbolnãvirile cu care ne confruntãm astãzi.
 
Lucrarea Urgente Medico Chirurgicare Sinteze este o prezentare - sub forma de conspecte - a situatiilor de prima urgenta intalnite in activitatea de zi cu zi a oricarui cadru mediu sanitar, atunci cand, nefiind prezent medicul, acesta trebuie sa intervina de urgenta si sa acorde un prim ajutor competent. Titlul se caracterizeaza printr-o excelenta sistematizare a tematicii vaste a urgentelor medico-chirurgicale, bazata pe o vasta bibliografie.
"Dictionarul de termeni medicali" isi propune sa puna la dispozitia asistentilor medicali, dar si a altor categorii de cititori, un instrument de lucru menit sa clarifice rapid notiunile utilizate in practica zilnica de ingrijire a bolnavului.

 

✅ Cine este Lucretia Titirca?

Lucretia Titirca este una dintre marile personalitati ale medicinei romanesti. In cei peste 40 de ani de activitate, a publicat numeroase carti medicale de specialitate ce astazi sunt baza de pregatire a viitorilor asistenti medicali. Pe plan international, a obtinut mai multe diplome si titluri de onoare in Austria, Elvetia sau Danemarca.

 

✅ Cele mai cunoscute carti scrise de Lucretia Titirca

Cele mai cunoscute carti scrise de Lucretia Titirca sunt ” Ghid de nursing cu tehnici de evaluare si ingrijiri corespunzatoare nevoilor fundamentale”, ” Urgentele medico-chirurgicale. Sinteze pentru asistentii medicali” si ” Tehnici de evaluare si ingrijiri acordate de asistentii medicali”.

✅ Cum pot comanda cartile scrise de Lucretia Titirca?

Pe librariadelfin.ro ai la dispozitie toate volumele scrise de Lucretia Titirca la oferte speciale. Timpul de livrare este intre 24 – 72H din momentul cea fost realizata comanda.

 

Created in 0.0882 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.