Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Ghid de nursing cu tehnici de evaluare si ingrijiri corespunzatoare nevoilor fundamentale (Lucretia Titirca)

Ghid de nursing cu tehnici de evaluare si ingrijiri corespunzatoare nevoilor fundamentale (Lucretia Titirca)
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Marți, 15 Dec. 2020
ISBN: 5948489300042
Anul publicării: 2008
Pagini: 414
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

 

 

 

Din cuprins:

Nursingul la inceput de mileniu
Imbinarea stiintei cu vocatia de nurse


NURSA PROCESUL DE INGRIJIRE
CAP. I - Introducere in profesie

CAP. II - Modelul conceptual al Virginiei Henderson
CAP. III- Procesul de ingrijire

NEVOILE FUNDAMENTALE ALE FIINTEI UMANE SI
PROBLEME DE INGRIJIRE

I - Nevoia de a respire si a avea o buna circulatie

II - Nevoia de a bea si a manca
III - Nevoia de a elimina
IV - Nevoia de a se misca si a avea o buna postura

V - Nevoia de a dormi si a se adihni
VI - Nevoia de a se imbraca si dezbraca
VII - Nevoia de a mentine temperature corpului in limite normale
VIII - Nevoia de a fi curat ingrijit de a proteja tegumentele si mucoasele
IX - Nevoia de a evita pericolele
X - Nevoia de a comunica
XI - Nevoia de a actiona propriilor convingeri si valori, de a practiva religia

XII - Nevoia de a fi preocupat in vederea realizarii

XII - Nevoia de a se recrea

XIV - Nevoia de a invata cum sa-ti pastrezi sanatatea


EXERCITII DE TAXONOMIE

Considerata cea mai proeminenta personalitate romana contemporana a profesiei de asistent medical, a facut pionierat prin cartile scrise si a dus o munca asidua pentru afirmarea si dezvoltarea acestei profesii, fiind asemanata cu celebrele sale inaintase in domeniu: Florence Nightingale, Edith Cavell si Virginia Henderson, femei care au dat identitate profesiei, au pus bazele nursingului modern in lume si si-au dedicat viata ingrijirii sanatatii si alinarii suferintei umane.

 

    Doamna Titirca, devenita o legenda vie in asistenta medicala din tara noastra, a elaborat mai mult de 10 manuale dedicate pregatirii de profesionisti in domeniu, manuale care se regasesc in programele de invatamant, examene si concursuri. Principalele lucrari publicate sunt: Breviar de explorari functionale si ingrijiri speciale acordate bolnavului; Dictionar de termeni pentru asistentii medicali; Ghid de nursing cu tehnici de evaluare si ingrijiri corespunzatoare nevoilor fundamentale; Ingrijiri speciale acordate pacientilor de catre asistentii medicali; Urgentele medico-chirurgicale – Sinteze pentru asistentii medicali.


Detine o colectie impresionanta de diplome, titluri de onoare si insigne, primite in tara sau in strainatate – Austria, Elvetia, Danemarca, Republica Moldova, precum si numeroase premii pentru contributia importanta la afirmarea profesiei de asistent medical in Romania si in intreaga lume.
In anul 2002, a primit diploma de „Cetatean de Onoare” al Municipiului Baia Mare, ca o recunoastere deosebita a activitatii sale de peste 40 de ani in slujba profesiei de asistent medical si a oamenilor.

 

   M-am orientat spre invatamantul sanitar si am satisfactia interioara de a fi pregatit 45 de generatii de absolventi pe parcursul intregii mele cariere.
In anul 1964 am devenit profesoara de „ Tehnica Ingrijirii Bolnavului ”, dar si director adjunct al filialelor din Baia Mare si Sighet ale Scolii Tehnice Sanitare din Satu In perioada anilor 1971-1973 am fost director adjunct al Scolii Sanitare din Baia Mare, institutie nou infiintata.


In 1974 am fost numita asistent medical sef coordonator al Spitalului Judetean din Baia Mare, functie pe care am detinut-o pana la pensionare, in 1989, dar nu m-am oprit aici. Desi as fi putut alege odihna dupa o viata foarte activa, in 1994 mi-am infiintat propria institutie de pregatire a asistentilor medicali: Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila” din Baia Mare, care a primit acreditare si al carei director am fost.


Numai dupa ce au survenit probleme de sanatate care mi-au restrans posibilitatile de a lucra, practic de trei ani si jumatate, am predat scoala in mod dezinteresat, fara nicio pretentie materiala, unui profesor care sa duca stafeta mai departe, cu impacarea sufleteasca si convingerea ca am facut ceea ce trebuia, Incredintand institutia omului potrivit, care sa nu faca niciun compromis.


Dar nici in prezent nu mi-am incetat activitatea, lucrand ca director-fondator al Fundatiei de Ingrijiri la Domiciliu „ Crucea Alb- Galbena ”.

 

 

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

Recomand

Created in 0.085 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.