Descopera bibliografia scolara recomandata pentru festivitatea de premiere!
Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Manual Religie clasa 1 | Manuale [2020–2021]

  • 10 cărți

Manual Religie clasa 1

Cel mai bun mijloc de a cunoaşte creaţia lui Dumnezeu, lumea în care trăim, este şcoala, predarea religiei în şcoală fiind considerată o adevărată punte spre împlinirea menirii de om, pe calea mântuirii. Ora de religie conduce pe om la scopul suprem al existenţei: trăirea comuniunii cu Dumnezeu.

Prin educaţia moral-religioasă, viaţa omului se înalţă şi se edifică pe temelia adevărată, care este Domnul Iisus Hristos: „A educa înseamnă a purta de grijă de copii şi tineri în ceea ce priveşte curăţenia sufletească şi buna cuviinţă, a-l creşte pe copil moral, om drept, a-l creşte în evlavie, a avea grijă de sufletul lui, a-i modela inteligenţa, a forma un atlet pentru Hristos, pe scurt, a te îngriji de mântuirea sufletului lui.

Educaţia este asemenea unei arte; artă mai mare decât educaţia nu există, pentru că toate artele aduc folos pentru lumea de aici, arta educaţiei se săvârşeşte în vederea accederii la lumea viitoare“ (Sf. Ioan Gură de Aur).

Programa disciplinei religie pentru clasa I:

1. Aplicarea unor norme de comportament specific moralei religioase, în contexte de viaţă uzuale

1.1. Descrierea unor aspecte de bază ale credinţei religioase, prin apelul la experienţa proprie:
dialoguri pe tema rolului credinţei în Dumnezeu şi a rugăciunii, valorificând diferite povestiri, jocuri, exemple - prezentarea asemănărilor şi a deosebirilor dintre rugăciune şi rugăminte (dialoguri, desene, jocuri de rol, povestiri) - identificarea, în imagini şi texte, a unor persoane biblice şi a unor sfinţi - descrierea unor aspecte legate de biserică, înţeleasă ca locaş de rugăciune al creştinilor - descrierea unei biserici cunoscute - reprezentarea într-o compoziţie plastică a unei biserici - identificarea unei biserici dintr-o serie de imagini date.

1.2. Identificarea caracteristicilor comportamentale ale unui creştin, pe baza valorificării unor situaţii din viaţa de zi cu zi şi a exemplelor unor persoane din Biblie
- dialog pe tema comportamentului diferitelor persoane (din viaţa de zi cu zi, din Biblie, din poveşti cu conţinut moralizator etc.) - audiţii de povestiri care evidenţiază rolul credinţei în Dumnezeu.

1.3. Aplicarea unor reguli de comportament moral-creştin într-o serie de contexte de viaţă reale sau imaginare
- conversaţii de grup privind regulile de comportament în diferite situaţii (şcoală, familie, biserică, stradă, natură etc.)

2.Colaborarea cu copiii şi cu adulţii din mediul familiar, în acord cu valorile religioase
2.1 Manifestarea interesului pentru asumarea unor responsabilităţi în cadrul grupurilor din care face parte - identificarea responsabilităţilor personale în diferite grupuri de apartenenţă (familie, şcoală, grup de prieteni etc.) - audierea unor povestiri care evidenţiază exemple de asumare a unor roluri şi responsabilităţi în anumite grupuri - jocuri de rol pe tema asumării diferitelor responsabilităţi (în familie, în şcoală etc.)

2.2 Observarea unor elemente de diversitate în cadrul diferitelor grupuri - dialog pe tema unor elemente de diversitate în grupurile de apartenenţă - jocuri de dezvoltare a imaginii de sine şi a imaginii despre celălalt, în sens pozitiv (jocuri de descriere a calităţilor proprii/ ale colegilor, jocuri de rol

3. Explorarea activă a unor elemente din viaţa de zi cu zi, din perspectiva propriei credinţe

3.1. Explicarea semnificaţiei unor evenimente religioase din viaţa comunităţii - formularea unor enunţuri, utilizând cuvinte din domeniul religios-moral - povestirea după imagini (planşe, icoane, ilustraţii etc.) pe tema unor evenimente religioase

3.2. Prezentarea unor sărbători şi evenimente cu conţinuturi şi semnificaţii religioase, cu incidenţă asupra vieţii familiei şi a comunităţii - dialog pe tema diferitelor sărbători religioase şi a unor aspecte specifice acestora în viaţa familiei sau a comunităţii (modalităţi de pregătire pentru celebrarea evenimentului, alte obiceiuri etc.)
 


Pe librariadelfin.ro ai la dispozitie o gama variata de manuale clasa 1.
Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.