Fenomenul de Bullying
Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Educatie civica clasa 4 – manuale scolare | Librariadelfin.ro

  • 10 cărți

Manual Educatie civica clasa 4

Educatia civica este o disciplina care nu va necesita foarte mult studiu individual, dar care va marca intr-un mod foarte benefic vietile elevilor de gimnaziu, deoarece aceasta materie vine in completarea educatiei pe care elevii de clasa a 4-a o primesc de la parinti. Aceasta forma de educatie este atat de necesara deoarece fiecare elev va trebui sa posede un bagaj de educatie civica care ii va fi ulterior util in viata.
Problema educatiei civice este destul de importanta in tara noastra, fiind semnalata nu doar de mass-media ci si de catre simplii cetateni care observa comportamentul inadecvat al elevilor.
Manualele de educatie civica vor fi ilustrate cu imagini sugestive care au rolul de a imprima copiilor modele comportamentale demne de urmat, care ii vor ajuta sa se descurce mult mai usor atat in viata personala, cat si cea profesionala.

Manualele de educatie civica clasa a 4 a sunt aprobate prin Ordinul Ministerului Educatiei cu numarul 3325 din data de 03.03.2016, fiind in conformitate inclusiv cu ordinul 5003 din data de 02.12.2014 privind aprobarea programelor scolare pentru invatamant primar, pentru clasele a 3-a si a 4-a.
Faptul ca manualele de educatie civică din aceasta categorie au primit aprobarea Ministerului Educatiei, certifica faptul ca acestea sunt potrivite pentru a fi folosite atât în școlile de stat cât și în cele private.

Exista situații în care manualele de educatie civică nepotrivite pot dauna procesului de invatare, iar elevii să fie indiferenti și sa nu acorde importanța sfaturilor prezentate, ceea ce poate fi un efect daunator pe termen lung.
Una dintre cauzele care determina apatia elevilor, poate fi si utilizarea excesiva a limbajului academic, precum și lipsa explicatiilor suplimentare.

Alinierea la tendintele invatamantului modern cu privire la digitizarea continutului este de asemenea respectata, astfel încât manulalele din aceasta categorie vor avea inclus un suport de curs digital pe compact disc, care va putea fi folositor atât în procesul de predare pe proiector, sau în studiul individual a al elevilor.
Calitatea continutului pentru manualele de educatie civica clasa 4 este desavarsita, deoarece editurile de renume prezente în aceasta categorie țin foarte mult sa își respecte renumele, ceea ce va duce implicit la eliminarea greselilor de tipar și de ortografie, pe fondul unui control amanuntit.

Tusul și lipiciul utilizat în procesul de producție al manualelor va reflecta gria pe care o manifesta editurile fata de sanatatea elevilor, iar în consecinta acestea nu vor fi toxice.
Dimensiunea și culoarea fonturilor vor fi potrivite pentru a favoriza citirea cursiva, necauzand oboseala oculara.
Copertile și paginile vor fi confectionate dintr-un carton și respectiv o hârtie de calitate, care va rezista la uzura pe termen lung, favorizand astfel utilizarea manualelor de către mai multe generații de elevi, iar in acest sens se urmărește inclusiv reducerea greutatii cartilor transportate pentru a proteja dezvoltarea corecta a coloanei vertebrale.

Autorii acestor manuale sunt personalitati de renume care au adus contributii semnificative domeniului educatiei civice, iar dintre aceștia putem enumera nume ca: Tudora Pitila, Cleopatra Mihailescu sau Dumitra Radu.

Va recomandam utilizarea unor manuale de buna calitate în procesul educational pentru a fi siguri ca astfel copilul dumneavoastră va aborda cu interes aceasta disciplina necesara în viața.

Pe librariadelfin.ro ai la dispozitie o gama variata de manuale scolare clasa 4.
Created in 0.090 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.