DPH Promotie
Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Informatica clasa 9 – manuale scolare | Librariadelfin.ro

  • 11 cărți

Manual Informatica clasa 9

Informatica este stiinta care se ocupa cu studiul prelucrarii informatiei cu ajutorul sistemelor automate de calcul. Termenul “informatica” desemneaza stiinta procesarii sistematice a informatiei, in special, a procesarii cu ajutorul calculatoarelor. Termenul englezesc corespunzator este Computer Science (stiinta calculatoarelor).

Societatea informatica reprezinta o noua etapa a civilizatiei umane, un nou mod de viata calitativ superior care implica folosirea intensiva a informatiei in toate sferele activitatii si existentei umane, cu un impact economic si social major. Societatea informatica permite accesul larg la informatie membrilor sai, un nou mod de lucru si de cunoastere, amplifica posibilitatea globalizarii economice si a cresterii coeziunii sociale.

Schimbarile majore din ultimii ani – cresterea exponentiala a comunicatiilor mobile si a utilizatorilor de Internet, contributia sectorului Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor (TIC) la cresterea economica si la crearea de locuri de munca, restructurarea/reingineria companiilor si a business-ului in general pentru a beneficia mai eficient de noile tehnologii, dezvoltarea accelerata a comertului electronic.

Asadar, pentru elevi informatica devine o materie foarte importanta, deoarece este printre singurele materii, cu care acestia vor avea contact continuu si al caror viitor va depinde de ea. Aceasta materie se va complica odata cu inceperea liceului, mai ales pentru profilurile reale, aici elevii vor avea de invatat o multime de notiuni si termeni noi, pe care ii pot invata doar cu ajutorul profesorului si a manualului. Prin urmare, manualul de informatica va trebuie sa respecte programa scolara si sa fie unul cat mai bine redactat si structurat.

Programa scolara va trebui sa contina informatii despre urmatoarele teme: notiunea de algoritm; caracteristici; exemple, reprezentarea algoritmilor; pseudocod, algoritmi elementari, elementele de baza ale limbajului de programare, tipuri structurate de date; tipul tablou, fisiere text; definire; operatii specifice si mediul limbajului de programare studiat.

Printre manualele de informatica care se utilizeaza cel mai des la clasa a 9a, acestea sunt redactate de catre editurile Didactica si Pedagogica, All, L&S Info-Mat si Corint. Cel mai bun din punct de vedere al informatiilor prezentate si mai ales a modului in care notiunile sunt percepute de catre elevi, sunt manualele de la editura L&S Info-Mat, autor Carmen Minca si editura All, autori Radu Marsanu, Razvan Bologa. Autorii mentionati se regasesc in topul celor mai buni redactori de manuale de informatica, ei sunt recunoscuti mai ales pentru felul in care informatia este prezentata in manualele acestora.

Fie ca sunteti in cautarea unui manual de informatica clasa a 9 a prezentat mai sus, sau orice alte manuale scolare, librariadelfin.ro vine in ajutorul dumneavoastra si va pune la dispozitie o multitudine de manuale de la diferite edituri la preturi avantajoase.


Pe librariadelfin.ro ai la dispozitie o gama variata de manuale scolare clasa 9.
Created in 0.103 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.