De Dragobete citeste si iubeste romanest
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210
LEGO Disney
LEGO Duplo
LEGO NINJAGO
LEGO Minecraft
LEGO Star Wars™
LEGO Technic
LEGO Friends
  • Manuale de Latina clasa 9 pentru anul scolar 2023-2024

  • 2 cărți

Manual Latina clasa 9

Studierea limbii latine trebuie sa se faca nu ca scop in sine, ci din perspectiva integratoare a culturii si civilizatiei greco-romane, ca emblema fundamentala a culturii europene. In arta literara sau cea plastica s-au perpetuat teme si tehnici specifice antichitatii greco-latine si numeroase discipline stiintifice au reluat unele idei si metode antice imprumutate din silogistica aristotelica, retorica greco-romana, dreptul roman.

Contributia majora a latinitatii la societatea moderna reiese si din terminologia si sursele de documentare ale unor stiinte socio-umane, si ale naturii – istoria, filosofia, dreptul, zoologia, botanica, medicina, farmacia, – care sunt de origine greco-latina, din promovarea pluralismului cultural, a valorilor universale de justitie, de suprematie a dreptului, de libertate a gandirii, mostenite de popoarele de espresie neolatina, dar si din faptul ca ideea de umanism si umanitate s-a nascut in perimetrul civilizatiei romane si a imbracat haina expresiei latine.

Prin studierea limbii latine elevii au posibilitatea sa constientizeze faptul ca a raporta civilizatia moderna la cultura clasica inseamna a dobandi o viziune globala asupra realitatii umane, a urmari in evolutia lui umanismul (in sensul eforturilor omului antic, ca si ale celui modern, de explicare a conditiei umane, de patrundere a misterului lumii). De asemenea nu trebuie uitat ca limba latina este instrumentul necesar elucidarii vestigiilor arheologice, numismatice si epigrafice, descoperite pe teritoriul tarii noastre, dovezi care pot sustine identitatea noastra nationala si latinitatea poporului roman.

Limba latina este considerata de multi dintre elevii clasei a 9a, o materie foarte interesanta si importanta. Fiind o limba veche, cel mai eficient mod de a invata aceasta limba straina, este prin folosirea manualelor si cartilor. Pentru elevi, manualul de latina clasa a 9a trebuie sa respecte programa scolara si bineinteles sa aiba o structura cat mai bine gandita. Programa scoalara la limba latina de clasa a 9 a conform Ministerului Educatiei, trebuie sa treaca prin urmatoarele teme: domeniul social si politic si domeniul antropologic, iar in cursul acestor doua teme, elevii vor avea de invatat elemente de constructie a comunicarii si functii comunicative ale limbii.

Deci, manualele de latina clasa a 9 a vor trebui sa aiba programa scolara descrisa mai sus, iar ca elevilor sa li se para cat mai usoara aceasta limba straina, felul in care acesta este redactat va conta extrem de mult. Cel mai bine redactat si al carei alcatuire este cea mai eficienta este manualul editurii Didactica si Pedagogica, autori Ecaterina Giurgiu, Iancu Fischer. Este lesne de inteles ca acesta este cel mai utilizat, deoarece autorii acestui manual sunt cei mai buni din acest domeniu.

Pentru a achizitiona acest manual si multe alte manuale pentru clasa a 9 a, avizate de catre Ministerul Educatiei la preturi cat mai avantajoase, accesati site-ul librariadelfin.ro.

✅ Ce includ manualele de Latina clasa 9?

Manualele de Latina clasa 9 includ elemente de limba si comunicare, despre societate si politica in perioada antica.

✅ In cat timp se pot livra manualele de Latina clasa 9?

Din momentul ce a fost plasata comanda, manualele se livreaza in 24h - 72h din depozit. Pentru anumite manuale, timpul de livrare poate creste la 3-5 zile in functie de disponibilitate.

✅ Manualele de Latina clasa 9 sunt conforme cu programa scolara?

In oferta Librariei Delfin sunt incluse manuale de Latina clasa 9 care respecta programa scolara in vigoare si sunt aprobate de Ministerul Educatiei.

Created in 0.2013 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.