Fenomenul de Bullying
Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Istorie clasa 4 – manuale scolare | Librariadelfin.ro

  • 12 cărți

Manual Istorie clasa 4

Studiul istoriei este un aspect important pentru elevii de gimnaziu, deoarece este necesar ca acestia trebuie sa cunoasca toate aspectele marcante legate de trecutul poporului roman.
Continutul unui manual de istorie trebuie sa fie usor accesibil pentru copii, astfel incat acestia sa citeasca cu placere lectiile si sa fie placut impresionati de faptele prezentate. Manualele nu trebuie sa fie concepute ca niste tratate de istorie, ci ca niste mijloace placute de a intra in contact cu lumea secolelor trecute.

Aceste manuale de istorie clasa a 4 a sunt aprobate prin Ordinul Ministerului Educatiei cu numarul 5472 din data de 05.09.2016, fiind in conformitate inclusiv cu ordinul 5003 din data de 02.12.2014, privind aprobarea programelor scolare pentru invatamant primar, pentru clasele a 3-a si a 4-a.

Invatarea istoriei poporului roman poate fi dificila în aparenta, în manualele clasice existand o insiruire de date care trebuie memorate, fapt ce poate declansa dezinteresul elevilor.
Un manual istorie clasa 4 de calitate va aduce plăcerea de a descoperi faptele petrecute în trecut, iar datele istorice vor fi retinute de către copii mult mai ușor, fiind integrate în povestiri interesante și pline de dramatism.

Autorii acestor manuale au folosit un limbaj cât mai accesibil, cu scopul de a usura pe cât posibil înțelegerea specificului unei anume epoci sau al unui fenomen istoric complex, explicand termenii de specialitate la fiecare utilizare.

În școlile moderne din Europa, atât elevii cât și profesorii utilizeaza frecvent informații în format digital, ceea ce este benefic, deoarece atenția elevilor poate fi captivata mult mai usor. Pentru a urma aceste tendinte, manualele de istorie comercializate de către Libraria Delfin beneficiaza de suport digital pe compact disc ce poate fi folosit atât în procesul de predare, cât și în studiul individual al elevilor.

Editurile prezente în aceasta categorie sunt de cel mai bun renume, printre acestea putem aminti: Aramis, Humanitas sau Editura Didactica și Pedagogica.
Responsabilitatea editurilor fata de calitatea manualelor este la cele mai inalte cote, deoarece manualele acestora nu vor contine greseli de ortografie sau de tipar.
Fonturile utilizate sunt corespunzatoare pentru copii de gimnaziu, facilitandu-le înțelegerea și citirea mai rapidă, iar culorile vii în care sunt ilustrate pozele, capteaza discret atenția, făcând astfel parcurgerea lectiilor mult mai plăcută.

Paginile și copertile manualelor de istorie clasa 4 vor beneficia de utilizarea unei hartii tipografice de calitate superioara, astfel încât vor avea o rezistenta crescuta la rupere și uzura, lucru necesar cunoscand temperamentul elevilor din clasele primare.
Editurile au urmărit de asemenea reducerea greutatii totale a manualelor pentru ca acestea sa poată fi transportate cu ușurința de către copii, deoarece coloana vertebrala la vârsta respectiva este încă în formare.
Atât tusul pentru print cât și lipiciul folosit la imbinarea paginilor și a copertilor, nu vor fi toxice, cunoscută fiind sensibilitatea copiilor fata de unele substante chimice cu care pot intra în contact.

Printre autorii acestor manuale putem enumera pe: Cleopatra Mihailescu, Tudora Pitila sau Mihai Manea, personalitati de renume care au ajutat de dezvoltarea respectivei arii curriculare.
Pentru a imbunatati procesul de invatare și a menține viu interesul elevilor de clasa a 4-a, va recomandam manualele de calitate din aceasta categorie.

Pe librariadelfin.ro ai la dispozitie o gama variata de manuale clasa 4
Created in 0.085 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.