Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Istorie clasa 9 – manuale scolare | Librariadelfin.ro

  • 5 cărți

Manual istorie clasa 9

Istoria are un rol foarte important in dezvoltarea unui popor, deoarece ea constituie premiza principala care accelereaza progresul economic. Baza vietii unei societatii este regasita in paginile istoriei. Ea da dovada unei experiente nemaipomenite de dezvoltare multilaterala a stramosilor. Se spune ca fara trecut nu poate exista nici viitor. Dezvoltarea este un ansamblu de actiuni care favorizeaza aparitia unor conditii mai bune existentei umane.

Istoria este o carte a vietii a intelepciunii care ne ajuta sa ne imbogatim bagajul intelectual. Nu trebuie sa ignoram trecutul, deoarece el ne deschide ochii luminandu-ne drumul spre viitor. Istoria este cea care da identitate unui popor. Este precum o oglinda care reflecta intr-un moment trecutul natiunilor, impreuna cu succesul, cu necazurile, cu suferintele, cu esecurile si cu victoriile lor. Istoria reinvie trecutul si ii poarta pe cititori in acele vremuri.

Istoria este unele dintre materiile la care elevii merg cu placere si adora ceea ce invata pe parcursul anilor scolari. Pentru a fi si mai atrasi de aceasta materie, elevii trebuie sa aiba un profesor cat mai deschis si un manual foarte bine structurat. In cazul istoriei, manualul reprezinta cel mai important mijloc de invatare pe care elevii si profesorii il pot folosi. In manual trebuie mentionate doar notiuni corecte din punct de vedere cronologic, iar structura acestuia trebuie sa urmareasca programa scolara.

Asadar, manualul de istorie de clasa a 9a, conform programei scolare trebuie sa aiba informatii despre urmatoarele teme: popoare si spatii istorice, oamenii, societatea si lumea ideilor, religia si viata religioasa, statul si politica si relatiile internationale. Acestea sunt doar temele principale, printre ele vor fi, de asemenea, si cateva teme secundare pentru a-i face pe elevi sa inteleaga ceea ce s-a intamplat in perioada respectiva.

Unul dintre cele mai folosite manuale de istorie pentru clasa a 9a este manualul de istorie redactat de Alexandru Barnea, de la editura Corint. Manualul redactat de Alexandru Barnea, le ofera elevilor numai informatiile de care au nevoie. La sfarsitul fiecarei lectii acestia au posibilitatea de a intelege cuvintele necunoscute si totodata prin intermediul exercitiilor propuse de el, acestia reusesc sa-si fixeze informatiile cu brio.

Manualul editurii Corint, redactat de Alexandru Barnea este disponibil si pe site-ul online librariadelfin.ro, unde acesta are un pret avantajos. Pe langa acest manual de istorie de clasa 9, puteti gasi si multe alte manuale avizate de catre Ministerul Educatiei si produse de librarie. Tot ceea ce va ofera librariadelfin.ro, este de calitate, iar in raport cu alte librarii, gama lor de manuale este mult mai vasta.


Pe librariadelfin.ro ai la dispozitie o gama variata de manuale scolare clasa 9.
Created in 0.085 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.