Buna, Vara!
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210
LEGO Disney
LEGO Duplo
LEGO NINJAGO
LEGO Minecraft
LEGO Star Wars™
LEGO Technic
LEGO Friends
  • Manuale Arte vizuale, abilitati practice clasa 1 2023-2024

  • 2 cărți

Arte vizuale si abilitati practice clasa 1 – Manuale scolare

 

Programa pentru arte vizuale si abilitati practice clasa 1 cuprinsa in manualele din oferta Librariei Delfin include:

1. Explorarea de mesaje artistice exprimate în limbaj vizual într-o diversitate de contexte familiar

1.1. Sesizarea elementelor de detaliu ale unui mesaj vizual simplu, exprimat printr-o varietate de forme artistice
1.2. Identificarea liniei, a punctului, a culorii şi a formei în contexte cunoscute
1.3. Manifestarea curiozităţii faţă de explorarea de mesaje artistice simple, exprimate vizual

2. Realizarea de creaţii funcţionale şi/sau estetice folosind materiale şi tehnici elementare diverse

2.1. Identificarea unor caracteristici/ proprietăţi ale materialelor întâlnite în mediul cunoscut

2.2. Exprimarea ideilor şi trăirilor personale prin utilizarea liniei, punctului, culorii şi formei
2.3. Realizarea de obiecte/construcţii/folosind materiale uşor de prelucrat şi tehnici accesibile
2.4. Transformarea unui material folosind o tehnica simpla
2.5. Explorarea de utilizări în contexte variate a obiectelor/ lucrărilor realizate prin efort propriu
2.6. Participarea la activităţi integrate adaptate nivelului de vârstă, în care se asociază elemente de exprimare vizuală, muzicală, verbală, kinestezică

Includerea diferitelor forme de artă (pictură, muzică, dans, teatru etc.) în viața elevului, si prin disciplina Arte vizuale si abilitati practice clasa 1, conduce la o deschidere către nou, la întărirea stimei de sine, la sporirea dorinței, precum și a capacității de a fi creativ. Arta a avut mereu rolul de a lăsa omul să fie creativ, să se descopere pe el, să își descopere aptitudinile, abilitățile și capacitățile, arta a reușit mereu să ne facă să comunicăm, să fim deschiși, fără prejudecăți, ne-a ajutat mereu să îl înțelegem mai bine pe cel de lângă noi. Să excludem arta din viața elevului, este ca și cum ai exclude educația din viata lui.

Arta dezvoltă gândirea, sensibilitatea senzorială, comportamentală, îl pregătește pe copil sa traiască în frumusețe și armonie. Gesturile, culorile, cuvintele, mișcările, sunetele, sunt mijloace de exprimare, exteriorizare a dorințelor și așteptărilor. Arta are rolul de a sensibiliza, de a socializa și comunica indiferent de limba vorbită, de a exprima bucuria, tristețea, iubirea sau dorință.

Arta exprima omul, iar omul infiinteaza, prin arta, o reintoarcere in sacru. In procesul de educatie, odata cu dezvoltarea creativitatii si a imaginatiei, prin intermediul artelor, se dezvolta si inteligenta. De altfel, Elbert Hubbard spunea despre arta ca aceasta nu este un lucru, ci o cale. Arta este, astfel, calea prin care atribuim realitatii un sens ultim, prin care conturam categorii estetice, precum uratul, frumosul, grotescul, toate gravitand in jurul realitatatii umane si, nu in ultimul rand, calea prin care ajungem la educatie.

 

Pe langa manualele de AVAP clasa 1 librariadelfin.ro ai la dispozitie o gama variata de manuale pentru clasa 1 care sa completeze lucrul la clasa.

Created in 0.1033 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.