Vine, vine primăvara
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210
LEGO Disney
LEGO Duplo
LEGO NINJAGO
LEGO Minecraft
LEGO Star Wars™
LEGO Technic
LEGO Friends
  • Carti de specialitate Oftalmologie

  • 31 cărți
Pentru o vedere impecabilă și păstrarea sănătății ochilor, e nevoie de vizita periodică la oftalmolog. Această specializare medicală a devenit din ce în ce mai căutată, iar studenții la medicină au nevoie de cărți oftalmologie pentru studierea problemelor oculare. Mai mult decât prescriere de ochelari, oftalmologia cuprinde proceduri complexe și analize minuțioase pentru identificarea maladiilor vederii. Sunt numeroase cărți oftalmologie la dispoziția celor care vor să studieze această ramură medicală.
 
Oftalmologia este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul  și corecția tulburărilor de vedere. Medicul oftalmolog efectuează examene vizuale, iar pentru fiecare defect de vedere găsit, el prescrie corecția optică necesară : ochelari sau lentile de contact. Rolul său constă și în prevenirea, depistarea și tratarea bolilor oculare.
 
Rolul oftalmologului
Oftalmologul tratează tulburările de vedere și anomaliile sistemului optic format din cornee, cristalin și retină. Aceste anomalii - miopie, hiperopie, astigmatism sau chiar prezbiopie - sunt diagnosticate în urmă unui examen oftalmologic. Cele mai multe probleme de vedere nu necesită intervenții chirurgicale, însă oftalmologul poate sugera operația în cazul unor maladii dificile și ireversibile cm este de exemplu cataractă sau tumorile oculare.
Examinarea oftalmologică are diferite etape și se realizează folosind diferite dispozitive. În primul rând, oftalmologul întreabă motivele consultului, istoricul medical, eventualele alergii și medicamentele luate - dacă este necesar. Apoi, măsoară acuitatea vizuală (fără corecție, apoi cu corecție) folosind un auto-refractometru, apoi măsoară câmpul vizual și tensiunea oculară.
 
 Examinarea făcută de oftalmolog constă în  măsurători atente ale capacității și acuității vizuale, a stării ochiului și pupilei, măsurarea  presiunii intraoculară și examinarea pupilei dilatate prin procedura “ fund de ochi” . Majoritatea procedurilor sunt nedureroase și neinvazive, iar prescrierea de ochelari sau lentile de contact rezolva și corectează defectele de vedere în mod fericit.
Studiile de oftalmologie beneficiază de atenția multor medici, pentru că problemele legate de vedere apar de la vârste din ce în ce mai fragede. Este recomandat un consult oftalmologic periodic pentru aproape toată lumea: la angajare, la examen auto, la școală, etc.  
 
Cărți de oftalmologie
Cărțile de oftalmologie cuprind o gama variată de patologii, dar și cărți despre urgențe, tumori și complicații în diferite afecțiuni oftalmologice. ”Curs de patologie oftalmologică pentru studenți” de Voinea cuprinde elemente și note de curs necesare pregătirii examenelor de specialitate. O altă carte utilă în oftalmologie este “Compendiu de patologie oftalmologică” de Marieta Dumitrache.
 
Alte cărți de oftalmologie tratează oftalmologie pediatrică, neurooftalmologie, tumori oculare sau complicații după intervenții chirurgicale.
Fiecare din cărțile de oftalmologie destinate studenților oferă informații structurate și redactate științific, pentru o mai bună înțelegere a materiei. Exemplele practice din experiență clinică a autorilor îmbogățesc aceste manual de oftalmologie și conduc la recomandări și tratamente adaptate pacienților. Structura complexă a ochilor necesită cercetare științifică amănunțită iar cărțile de oftalmologie reflectă pregătirea îndelungată a autorilor în acest domeniu medical complex.
 
Dacă ai nevoie de cărți de oftalmologie le poți comandă din librării online. Catalogul bogat cu titluri interesante cuprinde o serie de manuale și cursuri utile pentru studenți și masteranzi, care doresc informații și noțiuni de baza în oftalmologie.
Created in 0.1462 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.