Fenomenul de Bullying
Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Manuale Istorie clasa 5 | Manuale scolare 2021 – 2022

  • 10 cărți

Istorie clasa 5

Jurnalistul Marcus Garvey nota, pe drept cuvânt, că un popor care nu cunoaște istoria, originea și cultura sa trecută, este ca un copac fără rădăcini, iar Lordul Acton, un baron englez care a trăit în secolul al 19-lea, considera că istoria nu este o povară pentru memorie ci o iluminare a sufletului.

Nu există o vârstă potrivită pentru a te apuca de studiat istoria, dar cel mai bine este să începi atunci când ești tânăr, de aceea Librăria Delfin pune la dispoziție elevilor de clasa a cincea o pleiadă de manuale școlare de istorie de la edituri cunoscute, precum All, Aramis, Art Grup Editorial, CD Press, Corint, Litera sau Teora.

Majoritatea acestor cărți au văzut lumina tiparului în 2017, dar dacă ești nostalgic, poți alege un manual din 2008, 2007, 2005, sau chiar 2001.
Toate manualele sunt în conformitate cu programa analitică școlară în vigoare aprobată de Ministerul Educației Naționale și de către Consiliul Național pentru Aprobarea Manualelor. Toate prețurile afișate conțin TVA, iar în această perioadă, editura Delfin are reduceri considerabile.

Manualul de istorie clasa 5 de la editura Litera a obținut cel mai mare punctaj al licitației organizată de Ministerul Educației Naționale în 2017, iar autoarea acestei carti de 128 de pagini este Magda Stan.

Un alt manual de istorie clasa a 5 a este cel de la editura Aramis publicat tot în anul 2017. Colectivul de autori alcătuit din Doina Burtea, Florin Ghețan, Liuba Sazon-Ghiorghiță și Alina Pertea, a reușit să ofere în cadrul celor 114 pagini ale manualului, multiple posibilități de interactiune cu elevul în timpul unei ore de curs prin cele două secvențe de la începutul fiecărei lecții, dar și prin aplicațiile care vizează activități de grup sau individuale. Manualul se remarcă prin ținuta grafică de excepție si conține inclusiv o varianta digitală disponibila pe CD.

Manualul propus de editura CD Press conține, pe lângă cartea propriu-zisă și o ediție digitală ce conține zeci de simulări 3D ale unor spații și monumente istorice și filmări ale unor obiective de patrimoniu, sau piese arheologice celebre. Manualul are o structura inedită și modernă, care permite studierea istoriei pe baza izvoarelor istorice, cu o lungime de 136 de pagini, minimul solicitat de MEN fiind de doar 104 pagini. Forma grafică este atractivă, manualul fiind tipărit pe hârtie de calitate. Manualul de istorie clasa a 5 a este girat de reputatul istoric și arheolog dr. Alexandru Barnea și de prof. Nicoleta Băjenaru.

Un alt manual de calitate este cel de la editura Art Educational, de la autorii Maria Ochescu și Sorin Oane. Publicat în 2017 și aprobat un an mai târziu, acest manual de istorie clasa a 5 a de 144 de pagini este în conformitate cu programa școlară actuală.

Acestea sunt doar câteva din cărțile de istorie pe care orice copil de clasa a cincea ar trebui să le răsfoiască, însă Librăria Delfin mai are spre comercializare multe astfel de manuale și auxiliare pentru elevi, iar in cazul in care cauți un manual istorie clasa 5, Librăria Delfin este locul potrivit pentru tine.

Pe librariadelfin.ro ai la dispozitie o gama variata de manuale scolare clasa 5.
Created in 0.123 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.