Vine, vine primăvara
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210
LEGO Disney
LEGO Duplo
LEGO NINJAGO
LEGO Minecraft
LEGO Star Wars™
LEGO Technic
LEGO Friends
  • Educatie plastica clasa 5 – manuale scolare | Librariadelfin.ro

  • 4 cărți

Manual Educatie plastica clasa 5

Arta - este un mijloc de comunicare si de exprimare de catre artisti. Ea este inscrisa in istoria si in patrimoniul nostru cultural, iar modalitatea de reprezentare plastica difera de la artist la artist, in functie de stilul pe care acesta il are. Filozoful Immanuel Kant a spus candva ca ‘arta nu doreste reprezentarea unui lucru frumos, ci reprezentarea frumoasa a unui lucru’.

Educația artistico-plastică extinde educaţia acelor simţuri pe care se bazează conştiinţa artistică, inteligenţa şi gândirea creatoare a copiilor. Artele plastice dezvoltă individualitatea şi capacitatea lor de integrare în colectivul grupei şi totodată în munca socială. Avand aceste coinsiderente în minte, cei de la Libraria Delfin pun la dispoziția tinerelor ‘genii’ artistice un manual de eeducație plastica pentru clasa a cincea de la mica, dar ambițioasa editură argeșeană Ars Libri.
Publicat în anul 2017, acest manual de educatie plastica clasa a 5 a de 97 de pagini colorate și pline de informații, este conceput de catre autorii Elena Stoica, Ionela Cârstea și Adina Grigore, cu sprijinul profesorilor de la Universitatea din Pitești Loredana Sofia Tudor și Dorin Grecu și a profesoarei Ginuța Duță, de la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân.

De remarcat faptul că acest manual include și o variantă pe suport digital, un CD care cuprinde integral conținutul manualului tipărit, având în plus activități multimedia de învățare, precum exerciții interactive, jocuri educaționale, animații, filme sau simulări, care îi vor face pe elevi să inteleaga mai bine frumoasa lume cromatică a educației plastice. Un avantaj al acestui manual digital este ușurința cu care acesta poate fi accesat și utilizat pe orice gadget, fie că este vorba de calculator, tabletă sau chiar telefon inteligent.

Prin folosirea și parcurgerea manualului, elevii de clasa a V a vor evalua cu spirt critic dar și cu sensibilitate mesajele artistic-vizuale, pentru a-și putea forma o cultură artistică minimală, pe care, mai apoi, să o dezvolte.
De asemenea, elevii, cu ajutorul profesorului și a manualului școlar de educatie plastica clasa 5 de la editura Ars Libri, vor putea utiliza cu ușurință instrumente și tehnici variate specifice artelor vizuale, decorative și plastice. Cele două manuale, cel tipărit și cel în format digital se completează reciproc, pentru a ajuta elevii să-și armonizeze ideile, mesajele și sentimentele proprii, în contexte diverse, cu ajutorul unui limbaj artistic și vizual adecvat.

Manualul este împărțit în 10 capitole, cinci care conțin date de teorie despre componente ale limbajului plastic și clasificarea culorilor și cinci care conțin cunoștințe de recapitulare a materiei studiate, și exerciții de evaluare și expoziție.
Manualul este împânzit de multe desene și opere de artă cunoscute. În plus, printre lucrările prezentate se află și creații ale celor trei autori ai manualului. Manualul este aprobat de Ministerul Educației.

Prin utilizarea acestui manual de educație plastică pentru elevii de clasa a cincea, profesorii pot juca un rol important in cultivarea si sustinerea potentialului creativ al fiecarui elev. Acest manual îi poate ajuta, de asemenea, sa ghideze și să orienteze activitatea didactica in clasa, dar si sa ii motiveze pe elevi atunci cand este cazul.

Pe librariadelfin.ro ai la dispozitie o gama variata de manuale scolare clasa 5.
Created in 0.1550 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.