Fenomenul de Bullying
Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Istorie clasa 10 – manuale scolare | Librariadelfin.ro

  • 8 cărți
Manualele de istorie clasa 10 disponibile pe site-ul nostru, sunt realizate in conformitate cu programa scolara si sunt avizate de Ministerul Educatiei. Manualele sunt concepute in asa fel incat sa fie pe intelesul elevilor, si structurate in capitole cu subiecte despre popoare si spatii istorice, despre oameni si societate, stat si politica, relatii internationale, inclusiv religie si viata religioasa. Mai jos am alcatuit o lista cu o parte dintre manualele de istorie clasa a 10 a care pot fi achizitionate la preturi foarte avantajoase:

• Istorie, manual clasa a X-a - Autor: Dinu C. Giurescu (coord.), Anisoara Budici, Mircea Stanescu, Dragos Tigau
• Manual istorie - clasa a X-a - Autor: Alexandru Barnea, Eugen Palade, Vasile Manea
• Manual Istorie pentru clasa a X-a - Autor: Dinu C. Giurescu, Dragos Tigau, Anisoara Budici, Mircea Stanescu
• Manual istorie - clasa a X-a SAM - Autor: Valentin Balutoiu
• Manual istorie - clasa a X-a SAM - Autor: Bogdan Teodorescu, Vasile Manea

Manuale de istorie pentru elevii de clasa a 10-a

Temele prezente in manualele de istorie clasa 10 contribuie la dezvoltarea competentelor prevazute de programa scolara, si anume utilizarea informatiei in comunicarea orala si scrisa, precum si dezvoltarea comportamentului civic. Aceasta disciplina isi propune sa ii ajute pe elevi sa isi formeze o imagine pozitiva despre propria persoana si despre cei din jur, si sa foloseasca sursele adecvate istoriei pentru a rezolva anumite probleme.

Competentele care trebuie formate in urma parcurgerii acestei materii au la baza anumite valori, ceea ce inseamna ca elevii vor dobandi o gandire critica, vor invata sa relationeze pozitiv cu cei din jur, isi vor antrena gandirea prin rolul intelegerii istoriei ca parte din viata prezenta, si vor avea o coerenta in actiunile lor.

Manuale istorie clasa 10

Continutul manualelor de istorie pentru clasa a 10-a este foarte bogat si bine structurat. Acestea contin detalii importante despre popoare, civilizatii si modernitate, despre revolutia industriala, revolutia franceza si constituirea SUA, aspiratii liberale si nationale in Europa anului 1848, perioada interbelica care cuprinde Marea Unire si societate si cultura in Romania in anul 1938, lumea postbelica, etc.

Pe langa aceste detalii programa sugereaza si parcurgerea informatiilor despre societate la inceputul mileniului III, inclusiv globalizare, viata cotidiana si terorism. Subiectele despre religie si viata religioasa includ crestinismul, islamul, budismul si alte religii, precum si libertatea religioasa si prozelitismul.

Relatiile internationale, UE, NATO, razboaiele mondiale si Holocaustul sunt alte subiecte sugerate de programa scolara, care se regasesc in manualele de istorie pentru clasa 10. Acestea sunt doar cateva dintre informatiile existente, manualele fiind concepute in asa fel incat sa includa toate detaliile istorice pe care elevii de clasa a 10-a trebuie sa le cunoasca. In timp ce parcurg materia, elevii vor realiza analize si sinteze.

Evaluarea este foarte importanta in procesul de invatare, asadar manualele contin puncte de recapitulare si teste care sa ajute atat elevii cat si profesorii, sa verifice anumite cunostinte. Toate manualele de istorie clasa 10 necesare elevilor, si aprobate de Ministerul Educatiei, pot fi achizitionate de pe site-ul nostru simplu si rapid, la preturi promotionale.


Pe librariadelfin.ro ai la dispozitie o gama variata de manuale scolare clasa 10.
Created in 0.105 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.