Carti la un pret 'topit' - Luna lui Cuptor
Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Geografie clasa 9 – manuale scolare | Librariadelfin.ro

  • 5 cărți

Manual geografie clasa 9

La fel ca toate celelalte stiinte geografia s-a nscut dintr-o necesitate, nevoia de a ne localiza in spatiu. Geografia capata un nume propriu, un obiect de studiu si o metoda cantitativa in opera “Comentarii geografice” a matematicianului si filozofului grec Eratostene (cca 276-194 i.Hr.), bibliotecar in Alexandria.

Studiul geografiei se realizeaza conform planului cadru, majoritar intr-o ora pe saptamana. Curriculum-ul de geografie recomanda trecerea de la geografia de tip descriptiv spre un demers de invatare care incurajeaza intelegerea relevantei geografice pentru viata cotidiana a elevului. Cunoastem, cu totii ca geografia este o disciplina care trezeste interesul si curiozitatea elevilor intr-o masura satisfacatoare, insa un rol deosebit in atragerea elevilor spre cunoastere il are integrarea in cadrul orelor a activitatilor participative, in care elevul sa se simta valorizat, iar in afara orelor de curs corelarea notiunilor teoretice cu lumea in care isi desfasoara viata.

Astfel, putem spune ca pentru elevi manualul este mijlocul principal pe care il pot folosi la o materie oarecare. In cadrul geografiei, un rol important il joaca si atlasul, deoarece geografia nu poate fi invata fara atlas, precum matematica nu poate fi invata fara creion si guma. Pe langa aceste doua mijloace, profesroul este cel care poate ajuta cel mai mult elevii in cazul in care nu au inteles ceva, sau doresc sa fie siguri ca informatia pe care au inteles-o este corecta. Pentru fiecare materie si an, manualele trebuie sa respecte programa scolara. Manualul de geografie de clasa a 9a trebuie sa aiba mentionate notiuni despre: Pamantul – o entitate a universului, masurarea si reprezentarea spatiului terestru, relefiul terestru, atmosfera terestra, apele Terrei, viata si solurile pe Terra si mediul, peisajul si societatea omeneasca.

Prin urmare, profesorii din toate manualele disponibile pe piata pentru geografie clasa a 9a tind sa aleaga unul dintre cele pe care le voi mentiona mai jos. Manualul de geografie fizica- clasa a IX-a , de la editura Humanitas, autor Silvia Negrut, este cunoscut pentru modul in care este structurat si potrivit oricarui profil de liceu, iar Silia Negrut este printre cele mai experimentate autoare de manuale de geografie din Romania. Iar manualul de geografie pentru clasa a IX-a, editura Didactica si Pedagogica, autor Ioan Donisa, este singurul manual care cuprinde un numar atat de vast de informatii si care este redactat intr-un stil modern, accesibil tuturor elevilor.

Manualele prezentate mai sus, se pot gasi pe site-ul online librariadelfin.ro la preturi avantajoase. Pe langa acestea, librariadelfin.ro va pune la dispozitie o multime de manuale avizate de Ministerul Educatiei pentru toate materiile si multe alte produse.


Pe librariadelfin.ro ai la dispozitie o gama variata de manuale scolare pentru clasa 9.
Created in 0.084 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.