Clubul cartilor
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210
LEGO Disney
LEGO Duplo
LEGO NINJAGO
LEGO Minecraft
LEGO Star Wars™
LEGO Technic
LEGO Friends
  • Manuale de geografie clasa 9 pentru anul scolar 2023-2024

  • 5 cărți

Manual geografie clasa 9

 

La fel ca toate celelalte stiinte geografia s-a nascut dintr-o necesitate, nevoia de a ne localiza in spatiu. Geografia capata un nume propriu, un obiect de studiu si o metoda cantitativa in opera “Comentarii geografice” a matematicianului si filozofului grec Eratostene (cca 276-194 i.Hr.), bibliotecar in Alexandria.

Studiul geografiei se realizeaza conform planului cadru, majoritar intr-o ora pe saptamana. Curriculum-ul de geografie recomanda trecerea de la geografia de tip descriptiv spre un demers de invatare care incurajeaza intelegerea relevantei geografice pentru viata cotidiana a elevului.

 

Cunoastem cu totii ca geografia este o disciplina care trezeste interesul si curiozitatea elevilor, insa un rol deosebit in atragerea elevilor spre cunoastere il are integrarea in cadrul orelor a activitatilor participative, in care elevul sa se simta valorizat, iar in afara orelor de curs corelarea notiunilor teoretice cu lumea in care isi desfasoara viata, inclusiv pentru geografie clasa 9.

Astfel, putem spune ca pentru elevi manualul este mijlocul principal pe care il pot folosi la o materie oarecare. In cadrul geografiei, un rol important il joaca si atlasul, deoarece geografia nu poate fi invata fara atlas. Pe langa aceste doua mijloace, profesorul este cel care poate ajuta cel mai mult elevii daca nu au inteles ceva, sau doresc sa fie siguri ca informatia pe care au inteles-o este corecta.

 

Pentru fiecare materie si an, manualele trebuie sa respecte programa scolara. Manualul de geografie clasa a 9a trebuie sa aiba mentionate notiuni despre: Pamantul – o entitate a universului, masurarea si reprezentarea spatiului terestru, relefiul terestru, atmosfera terestra, apele Terrei, viata si solurile pe Terra si mediul, peisajul si societatea omeneasca.

Prin urmare, dintre toate manualele disponibile pe piata pentru geografie clasa a 9a, profesorii tind sa aleaga unul dintre cele mai jos:

 

-  Geografie. Manual pentru clasa a IX-a - George Erdeli, Catalina Serban, Gheorghe Vlasceanu

- Geografie fizica. Manual pentru clasa a IX-a - Octavian Mandrut

- Manual Geografie clasa a IX-a - Silviu Negut, Gabriela Apostol, Mihai Ielenicz, Dan Balteanu

- Geografie. Manual pentru clasa a IX-a - Manuela Valentina Popescu

- Geografie. Manual pentru clasa a IX-a - Ioan Donisa

 

Manualul de geografie fizica- clasa a IX-a , de la editura Humanitas, autor Silvia Negrut, este cunoscut pentru modul in care este structurat si potrivit oricarui profil de liceu, iar Siliva Negrut este printre cele mai experimentate autoare de manuale de geografie din Romania. Alt manual de geografie clasa 9, editura Didactica si Pedagogica, autor Ioan Donisa, este singurul manual care cuprinde un numar foarte vast de informatii si este redactat intr-un stil modern, accesibil tuturor elevilor.

Pe langa geografia clasa 9, pe librariadelfin.ro ai la dispozitie o gama variata de manuale scolare pentru clasa 9.

✅ Ce includ manualele de Geografie clasa 9?

Manualele de Geografie clasa 9 includ notiuni despre planeta Pamant, masuratori terestre, atmosfera, hidrosfera, soluri, peisaje si altele. Pe scurt, sunt elemente de geografie fizica si geografia populatiei.

✅ Ce autori au publicat manuale de Geografie clasa 9?

Printre autorii de manuale geografie clasa 9 ale caror carti se gasesc in oferta Librariei Delfin sunt Octavian Mandrut, Ioan Donisa, Silviu Negru, Manuela Valentina Popescu.

✅ In cat timp se pot livra manualele de Geografie clasa 9?

Din momentul ce a fost plasata comanda, manualele se livreaza in 24h - 72h din depozit. Pentru anumite manuale, timpul de livrare poate creste la 3-5 zile in functie de disponibilitate.

Created in 0.1865 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.