De Dragobete citeste si iubeste romanest
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210
LEGO Disney
LEGO Duplo
LEGO NINJAGO
LEGO Minecraft
LEGO Star Wars™
LEGO Technic
LEGO Friends
  • Clubul matematicienilor, clasa 5 | Semestrul I si II

  • 3 cărți

"

Cartile din seria Clubul Matematicienilor pentru clasa a 5-a sunt adaptate programei scolare in vigoare si sunt aprobate si avizate de Ministerul Educatiei Nationale prin Ordinul nr. 3053 din 04.04.2018 si se regaseste la pozitia nr. 247 din anexa Ordinului.

In seria Clubul Matematicienilor clasa a 5-a, publicate de editura Art, sunt incluse carti si caiete de lucru ce cuprind o sinteza completa, structurata, cu exemple, a teoriei, care, in contextul frecventelor schimbari de programa scolara, va reprezenta un sprijin valoros, atat pentru elevi, cat si pentru profesori.

Astfel, manualele auxiliare din seria Clubul Matematicienilor pentru clasa a 5-a, semestrul 1 si semestrul 2, includ notiuni si exercitii ce acopera:

Algebra

• Identificarea numerelor naturale in contexte variate;
• Identificarea fractiilor ordinare sau zecimale in contexte variate;
• Efectuarea de calcule cu numere naturale folosind operatiile aritmetice si proprietatile acestora;
• Efectuarea de calcule cu fractii folosind proprietati ale operatiilor aritmetice;
• Utilizarea regulilor de calcul pentru efectuarea operatiilor cu numere naturale si pentru divizibilitate;
• Utilizarea de algoritmi pentru efectuarea operatiilor cu fractii ordinare sau zecimale;
• Modelarea matematica, folosind numere naturale, a unei situatii date, rezolvarea problemei obtinute prin metode aritmetice si interpretarea rezultatului.

Geometrie

• Identificarea notiunilor geometrice elementare si a unitatilor de masura in diferite contexte;
• Utilizarea instrumentelor geometrice pentru a masura sau pentru a construi configuratii geometrice;
• Determinarea perimetrelor, a ariilor (patrat, dreptunghi) si a volumelor (cub, paralelipiped dreptunghic) si exprimarea acestora in unitati de masura corespunzatoare;
• Transpunerea in limbaj specific a unor probleme practice referitoare la perimetre, arii, volume, utilizand transformarea convenabila a unitatilor de masura;
• Interpretarea prin recunoasterea elementelor, a masurilor lor si a relatiilor dintre ele, a unei configuratii geometrice dintr-o problema data;
• Analizarea unor probleme practice care includ elemente de geometrie studiate, cu referire la unitati de masura si la interpretarea rezultatelor.

Notiunile elementare de algebra si geometrie sunt structurate pe capitole, ceea ce ofera elevului o cursivitate in procesul de invatare si pregatire a tezelor semestriale, precum si a subiectelor pentru concursurile si olimpiadele scolare. In realizarea acestor manuale auxiliare au contribuit profesori cu o experienta de peste 10 ani in domeniul invatamantului ce au pregatit zeci de elevi si olimpici la matematica.

Marius Perianu - director adjunct C.N. Ion Minulescu Nivel international: Un elev participant la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru juniori, medalie de argint; Nivel national: 33 de elevi participanti la Olimpiada Nationala de Matematica, 7 mentiuni, 3 medalii de aur, 5 medalii de argint si 14 medalii de bronz; Nivel judetean/regional: peste 100 de premii si mentiuni la olimpiada judeteana, peste 200 de premii si mentiuni la concursurile nationale/interjudetene.

Stefan Smarandoiu - profesor de matematica la Scoala cu Ceas din Ramnicu Valcea este un cadru didactic de elita care a pregatit 31 de generatii de elevi, multi dintre ei castigand numeroase premii, medalii si distinctii la concursurile judetene, nationale sau la balcaniadele de matematica.

Iohana-Magdalena Gheorghe - profesor matematica la Scoala Gimnaziala nr. 7 din Buzau.

Dumitru Savulescu - profesor de matematica la Colegiul National Mihai Eminescu.

Seria Clubul Matematicienilor pentru clasa a 5-a este o alternativa de studiu pentru elevi ce explica rapid si usor notiunile de matematica predate in clasa a 5-a. "

"

Created in 0.1430 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.