Clubul cartilor
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210
LEGO Disney
LEGO Duplo
LEGO NINJAGO
LEGO Minecraft
LEGO Star Wars™
LEGO Technic
LEGO Friends
  • Manuale de Chimie clasa 9 pentru anul scolar 2023-2024

  • 14 cărți

Manual chimie clasa 9

 

Pentru elevii ce abia au inceput liceul, materia chimie clasa 9 se va studia indiferent de profilul acestora, unii avand mai multe ore dedicate unor teme decat altii (de exemplu: profil real vs. profil uman).

 

Conform programei scolare manualele de chimie clasa a 9a trebuie sa abordeze subiecte precum: structura invelisului electronic pentru elementele din perioadele 1, 2, 3, 4, corelatii intre structura invelisului electronic, pozitia in tabelul periodic si proprietati ale elementelor, variatia proprietatilor periodice ale elementelor, in grupele principale si in perioadele 1, 2, 3, 4, legatura ionica, legatura covalenta polara si nepolara, legatura coordinativa, legatura de hidrogen, forte van der Waals, dizolvarea si factorii care influenteaza dizolvarea, solubilitatea, solutii apoase de acizi (tari si slabi) si baze (tari si slabe); pH-ul solutiilor apoase, echilibrul chimic, legea actiunii maselor, Kc, Ka, Kw, Principiul lui Le Châtelier si factori care influenteaza echilibrul chimic, reacţii redox si aplicatii ale reactiilor redox: pila Daniell, acumulatorul cu plumb, elementul Léclanché, coroziunea si protectia anticorosiva si ecuatia de stare a gazului ideal.

 

Ca abordare generala, temele sunt: studierea tabelului periodic al elementelor si structura atomului, legaturi chimice, solutii, echilibre chimice, reactii de oxido-reducere.

 

Notiunile predate in manual chimie clasa a 9a vor fi explicate in limbaj specific, clar si in detaliu, dar in mod accesibil elevilor. Structura manualelor incurajeaza procesul de invatare prin evidentierea unor cuvintel cheie la inceput de lectie, de exemplu. Pe langa aspectele teoretice, se dedica sectiuni si aplicatiilor practice, prin experimente de laborator. De asemenea, manualele au si parte de evaluare inclusa, al carei scop este sa fixeze cunostintele si deprinderile pe care trebuie sa si le insuseasca elevul. Toate acestea pentru ca elevul sa poata folosi cele invatate in contexte noi.

 

Din oferta librariei fac parte urmatoarele titluri:

 

- Chimie. Manual pentru clasa a IX-a - Sanda Fatu, Cornelia Grecescu, Veronica David

- Chimie, scoala profesionala, anul I - L. Miu, M. Iftodeanu

- Chimie. Manual pentru clasa a IX-a - Luminita Ursea, Elena Goiceanu

- Chimie clasa IX - Marius Andruh, Liana Avram, Daniela Bogdan

- Chimie. Manual pentru clasa a IX-a - Georgeta Tanasescu

- Chimie, manual pentru clasa a IX-a - Olga Petrescu, Gabriela Dobrescu, Adrian Stadler

- Chimie. Manual pentru clasa a IX-a - Ionela Alan

- Chimie. Manual pentru clasa a IX-a - Marilena Serban

- Manual de chimie, clasa a IX-a. Scoli de Arte si Meserii - Sanda Fatu

Editurile care au publicat manuale de chimie clasa a 9 a sunt Didactica si Pedagogica, Humanitas, All, Corint si Aramis.

Pentru achizitionarea de 
manuale clasa a 9a, Libraria Delfin propune gama variata de manuale pentru orice materie, avizate de catre Ministerul Educatiei.

 

 

✅ Ce include un manual de Chimie clasa a 9 a?

 

Manualele de Chimie clasa 9 includ notiuni despre elementele tabelului periodic si proprietatile acestora, legaturi ionice si covalente, polare si nepolare, coordinative, echilibru chimic si principiile acestuia, proprietati ale elementelor.

 

✅ Ce edituri au publicat manuale de Chimie clasa 9?

 

In portofoliul Librariei Delfin sunt incluse manuale de chimie clasa 9 de la edituri cunoscute precum Corint, Aramis, All, Humanitas.

 

✅ In cat timp se pot livra manualele de Chimie clasa 9?

 

Din momentul ce a fost plasata comanda, manualele se livreaza in 24h - 72h din depozit. Pentru anumite manuale, timpul de livrare poate creste la 3-5 zile in functie de disponibilitate.

Created in 0.0871 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.