Descopera bibliografia scolara recomandata pentru festivitatea de premiere!
Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Manual Chimie clasa 9 | Manuale scolare 2020 – 2021

  • 14 cărți

Carti chimie clasa 9

Rolul chimiei este de a studia procesele chimice din natura. Astfel cu ajutorul chimiei se obtin: medicamente, detergenti, cauciucuri, combustibili, diverse produse cosmetice, aditivi alimentari etc. Chimia are impact asupra a tot ce ne inconjoara, deoarece chimia se gaseste in orice lucru, chiar daca nu in produsul in sine (cel final) ci in procedeul prin care s-a obtinut acel produs. Tot prin intermediul chimiei au loc si transformari in organism, modul de organizare a ADN-ului, metabolismele proteinelor, glucidelor, lipidelor, transformarile biochimice etc.

Pentru elevii ce au intrat la liceu, chimia de clasa a 9 a se va studia indiferent de profilul acestora, doar ca unele profiluri vor pune accent pe anumite teme, in timp ce celelalte doar vor trece prin fiecare tema in mare, mentionand doar cateva detalii importante si caracteristice fiecarui capitol. In cadrul liceului, chimia incepe sa se complice si sa devina din ce in ce mai importanta pentru elevi, dar cu ajutorul manualelor acestia pot trece iar si iar prin materie in cazul in care nu au inteles ceva.

Manualele de chimie clasa a 9a conform programei scolare trebuie sa treaca prin urmatoarele teme: structura invelisului electronic pentru elementele din perioadele 1, 2, 3, 4, corelatii intre structura invelisului electronic, pozitia in tabelul periodic si proprietati ale elementelor, variatia proprietatilor periodice ale elementelor, in grupele principale si in perioadele 1, 2, 3, 4, legatura ionica, legatura covalenta polara si nepolara, legatura coordinativa, legatura de hidrogen, forte van der Waals, dizolvarea si factorii care influenteaza dizolvarea, solubilitatea, solutii apoase de acizi (tari si slabi) si baze (tari si slabe); pH-ul solutiilor apoase, echilibrul chimic, legea actiunii maselor, Kc, Ka, Kw, Principiul lui Le Châtelier si factori care influenteaza echilibrul chimic, reacţii redox si aplicatii ale reactiilor redox: pila Daniell, acumulatorul cu plumb, elementul Léclanché, coroziunea si protectia anticorosiva si ecuatia de stare a gazului ideal.

Fiind cunoscuta programa scolara, un manual bun trebuie sa fie alcatuit cat mai eficace si dinamic, astfel incat elevului sa ii faca placere sa utilizeze manualul. Manualele cele mai des utilizate de chimie clasa 9 sunt manualele editurilor Didactica si Pedagogica, Humanitas, All, Corint si Aramis. Editurile precizate dispun de cei mai profesionisti redactori, cunoscuti pentru felul in care acestia reusesc sa elaboreze manuale, astfel incat informatia sa fie transmisa cat mai clar si concret elevilor. Oricare dintre manualele editurilor mentionate urmaresc programa scolara si sunt de calitate.

Pentru achizitionarea de manuale clasa a 9a, site-ul librariadelfin.ro va ofera o gama diversificata de manuale pentru orice materie, la preturi avantajoase, si bineinteles avizate de catre Ministerul Educatiei.
Created in 0.060 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.