DPH Promotie
Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25
  • Istorie clasa 8 – manuale scolare | Librariadelfin.ro

  • 6 cărți

Manual Istorie clasa 8

Studierea istoriei este importanta deoarece ne permite sa ne intelegem trecutul. Daca vrem sa stim de ce asa arata lumea noastra de azi, trebuie sa analizam istoria pentru raspunsuri. Oamenii spun adesea ca „istoria se repeta”, dar daca studiem succesele si esecurile trecutului, putem, in mod ideal, sa invatam din greselile noastre si sa evitam sa le repetam in viitor. Studierea istoriei ne poate oferi o perspectiva asupra culturilor noastre de origine, precum si a culturilor cu care am putea fi mai putin familiari, cu cresterea constientizarii si intelegerii interculturale.

Pentru elevii din Romania, istoria este una dintre materiile pe care o considera cea mai interesanta si mai captivanta dintre toate. Acestia reusesc cu brio sa invete foarte multe informatii doar din dialogul pe care il au cu profesorul lor, dar ca un suport pentru acestia este manualul. Manualele sunt foarte importante pentru studiul individual. Un manual va contine exact ceea trebuie sa inveti, iar teoriile si subiectele vor urma strict programa anului scolar, iar pentru testele de evaluare, intrebarile vor fi din manualul propriu-zis.

Conform programei scolare, manualul de istorie clasa a 8a, trebuie va trece prin urmatoarele teme: civilizatii preistorice si antice, romanitatea orientala in mileniul marilor migratii, statul medieval si institutiile sale, lumea rurala si lumea urbana in evul mediu, tarile romane si statele vecine intre diplomatie si confruntare, cultura medievala in spatiul romanesc, societatea romaneasca intre traditie si modernitate, constituirea Romaniei moderne, cultura nationala in secolul al XIX-lea, Romania intre democratie si autoritarism si Romania dupa al doilea razboi mondial. Acestea sunt marile teme pe care elevii clasei a 8a le vor avea de strabatut.

Manualele de istorie clasa 8, de pe librariadelfin.ro sunt redactate de editurile cu cea mai mare experienta din Romania (Teora, Didactica si Pedagogica, Humanitas si Editura Sigma) ai caror autori sunt cunoscuti pentru profesionalismul lor in scrierea de manuale. De pilda, manualul de istorie pentru clasa a VIII-a redactat Liviu Lazar, de la editura Teora, este cel mai bun manual din punct de vedere al informatiilor prezentate in acesta si al intrebarilor foarte interesante puse pe baza lectiilor. Liviu Lazar, este cunosct tocmai pentru aceste doua aspecte ca fiind unul dintre cei mai buni redactori de manuale de istorie.

Avand in vedere ca exista o multitudine de manuale pe piata, profesorilor le este din ce in ce mai greu sa aleaga un manual. Cei mai multi aleg sa cumpere manuale online, deoarece este mai simplu si totodata le sunt oferite detalii despre fiecare manual in parte. Site-ul librariadelfin.ro este site-ul cel mai des folosit pentru achizitionarea unui manual, deoarece cartile acestora sunt avizate de catre Ministerul Educatiei si au preturi avantajoase.


Pe librariadelfin.ro ai la dispozitie o gama variata de manuale scolare clasa 8.
Created in 0.115 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.