Clubul cartilor
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Pachet 4 carti Asistenti medicali: Ghid de nursing, Tehnici de evaluare, Ingrijiri speciale acordate pacientilor si Urgentele medico-chirurgicale - Lucretia Titirca

Preț: 203,25 lei
Disponibilitate: în stoc
Livrare estimată: Marți, 30 Apr. 2024
ISBN: 9606
Anul publicării: 2020

DESCRIERE

Ghid de nursing cu tehnici de evaluare si ingrijiri corespunzatoare nevoilor fundamentale - Lucretia Titirca

Cartea Ghid de Nursing de Lucretia Titirca este publicata in 2008 la editura Viata Medicala Romaneasca. Volumul este printre cele mai complete si apreciate lucrari despre nursing, fiind recomandat tuturor asistentelor medicale si a celor care urmeaza diferite etape de pregatire in invatamantul mediu sanitar.

Nursingul, sau notiunea de asistenta medicala, este o profesie, un job din ce in ce mai cunoscut si apreciat. Nursingul este bazat pe satisfacerea cu profesionalism a nevoilor de ajutor a bolnavilor sau potentiașlilor pacienti.

Nursingul presupune un raport de ingrijire dinamic, pentru ameliorarea conditiei bolnavului si pentru mentinerea starii de sanatate. Asistenta medicala inseamna planificarea si urmarirea activitatii de acordare de ingrijiri medicale, in functie de necesitatile pacientului.

Rolul unui asistent medical nu mai este astazi cea de simplu executant a unor tehnici de medici. Profesia de nursing a capatat valente complexe, ocupandu-se de nevoile fundamentale ale bolnavului. Cartea  semnata lucretia titirca - ghid de nursing detaliaza aceste practici de ingrijire, particularizarea si adaptarea metodelor de nursing la necesitatile bolnavului sau convalescentului. Nursingul este o disciplina importanta in cadrul sistemului de sanatate, bazat pe promovarea prevenirii maladiilor, pe tehnici de ingrijire moderna a bolnavilor.

Asistentii medicali au rolul de a promova sanatatea, de a preveni agravarea maladiilor, de a asigura tratamentul modelat individual pentru fiecare pacient, alinarea suferintelor,

Meseria de asistent medical inseamna responsabilitate fata de actul de ingrijire a pacientilor, administrarea corecta a tratamentului, comnunicare si empatie fata de bolnavi. Valorile morale nobile ale acestei profesii sunt subliniate in acest ghide nursing – Lucretia Titirca.

Tehnici de evaluare si ingrijiri acordate de asistentii medicali Volumul 2- Lucretia Titirca

Tehnici de evaluare si ingrijiri acordate de asistentii medicali (volumul II) este o carte obligatorie pentru studentii factultatii de medicina, pentru asistentii medicali si pentru medicii de familie.

Partea I - Actualizarea procesului de nursing
Scurt istoric al ingrijirilor de sanatate

Partea a II-a –
Tehnici
Punctiile - genaralitati
Recoltarea produselor biologice si patologice
Sondaje, spalaturi, clisme
Administrarea medicamentelor
Determinarea grupelor sanguine
Transfuzia de sange
Pregatirea preoperatorie
Supravegherea postoperatorie si ingrijirile acordate pacientilor operati
Pregatirea pacientului pentru explorari radiologice
Pregatirea pacientului pentru explorari endoscopice
Bibliografie

Considerata cea mai proeminenta personalitate romana contemporana a profesiei de asistent medical, a facut pionierat prin cartile scrise si a dus o munca asidua pentru afirmarea si dezvoltarea acestei profesii, fiind asemanata cu celebrele sale inaintase in domeniu: Florence Nightingale, Edith Cavell si Virginia Henderson, femei care au dat identitate profesiei, au pus bazele nursingului modern in lume si si-au dedicat viata ingrijirii sanatatii si alinarii suferintei umane.

Doamna Titirca, devenita o legenda vie in asistenta medicala din tara noastra, a elaborat mai mult de 10 manuale dedicate pregatirii de profesionisti in domeniu, manuale care se regasesc in programele de invatamant, examene si concursuri. Principalele lucrari publicate sunt: Breviar de explorari functionale si ingrijiri speciale acordate bolnavului; Dictionar de termeni pentru asistentii medicali; Ghid de nursing cu tehnici de evaluare si ingrijiri corespunzatoare nevoilor fundamentale; Ingrijiri speciale acordate pacientilor de catre asistentii medicali; Urgentele medico-chirurgicale – Sinteze pentru asistentii medicali.
Detine o colectie impresionanta de diplome, titluri de onoare si insigne, primite in tara sau in strainatate – Austria, Elvetia, Danemarca, Republica Moldova, precum si numeroase premii pentru contributia importanta la afirmarea profesiei de asistent medical in Romania si in intreaga lume.
In anul 2002, a primit diploma de „Cetatean de Onoare” al Municipiului Baia Mare, ca o recunoastere deosebita a activitatii sale de peste 40 de ani in slujba profesiei de asistent medical si a oamenilor.

Ingrijiri speciale acordate pacientilor de asistenti medicali, pentru colegiile si scolile postliceale sanitare, Editia a 9-a - Lucretia Titirca

Cartea despre Ingrijiri speciale acordate pacientilor de catre asistentii medicali este redactata de Lucretia Titirca, Elena Dorobantu, Florica Udma si a aparut in anul 2008 la editura Viata Medicala Romaneasca. Editia din 2015 marcheaza o recunoastere a valorii acestui volum, fiind cautat si apreciat de asistentii medicali, elevii si studentii din invatamantul de profil, cei care studiaza in colegii si scoli postliceale sanitare. Fiecare capitol detaliaza metode si ingrijiri speciale acordate pacientiilor de catre asistentii medicali, fiind inspirata de cariera si experienta de-o viata a doamnei Lucretia Titirca.

Prezentare - Ingrijiri speciale acordate pacientilor de catre asistentii medicali.
Cartea redactata de Lucretia Titirca detaliaza  in capitole diferite tipuri de ingrijiri acordate pacientului de catre asistentul medical, in functie de afectiuni si boli.

Urgentele medico-chirurgicale. Sinteze pentru asistentii medicali, editia a 3-a - Lucretia Titirca

Urgentele medico chirurgicale sunt evenimente care pot pune viata unui om in pericol. Fara a face apel la exgerari, domeniul chirurgical aferent studiilor medicale trebuie trata cu cea mai mare seriozitate. Viata multor oameni poate depinde de aptitudinea noastra de a activa in blocul operator.  Atat timp cat reprezinta mana dreapta a medicilor, toti si toate asistentele medicale trebuie sa cunoasca un minim de interventie in astfel de cazuri.

Lucretia Titirica este considerata a fi una dintre cele mai prolifice personalitati romanesti in materie de asistenta medicala. Vasta sa experienta se regaseste acum intr-o carte  dedicata tuturor asistentilro medicali, carte ce cuprinde sinteze din activitatea urgentista a interventiilor medico chirurgicale. Mai mult de cat atat, astfel de urgente pot interveni in toate etapele in care pacientul este supus interventiei, iar aici ne referim la:
- urgente initiale care duc spre interventia chirugicala
- urgente declansate in timpul interventiei
- urgente post operatorii.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.5388 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.