Manualele școlare apar pe băncile școlilor încă din prima clasă, iar la liceu, în clasa a 9-a, primul an de liceu, sunt la fel de utile. Aceste materiale didactice, utilizate în procesul de învățare, sunt nelipsite din ghiozdanele și rucsacele elevilor. Gama variată de manuale clasa a 9 a face parte și din oferta online a librăriei Delfin, unde poți achiziționa la prețuri excelente toate manualele necesare elevului care începe primul an de liceu.

Profesorii și elevii sunt primii beneficiari ai acestor manuale clasa 9, fiind utile pentru predarea la clasă dar și pentru conceperea temelor pentru acasă destinate elevilor de liceu.

Oricare dintre materiile predate la clasa a 9 trebuie să se bazeze pe o carte ca suport teoretic, alături de exerciții, probleme sau diferite teste și grile de control. Folosite ca manuale online clasa 9 sau efectiv ca manuale clasice de lecturat, aceste cărți în format fizic sau digital sunt nelipsite din casa oricărui elev. Comandând online manualele, elevii se pot bucura de o educație eficientă, alături de un sprijin educațional corect și clar.

Realizate de autori cunoscuți și apreciați de public și de edituri, aceste manuale respectă conținutul programei analitice elaborate de Ministerul Educației. Procesul de predare la clasă este ușurat de existența unor materiale scrise sau a unor CD, pe baza cărora profesorii realizează planurile de lecție. Un manual clasa 9 în format electronic este un material didactic simplu de utilizat. Orice elev știe deja să utilizeze un suport educațional digital, iar lecțiile online devin mult mai ușor de înțeles.

 Fiecare materie este însoțită de manuale tipărite în diverse ediții, dar și versiuni diferite, prezentări grafice deosebite, care au scopul de a transmite informația într-un mod lejer și atractiv elevilor. Profesorii sunt cei care selectează din oferta librăriilor ce manuale le recomandă elevilor de clasa a 9-a, pentru materiile studiate în acest an.

Cunoștiințele  cuprinse în manualele pentru cel dintâi an de liceu sunt prezentate organizat, pe capitole și unități și sub-unități de învățare. Fiecare manual are o grafică frumoasă, o formă plăcută de organizare a materiei. Formarea tinerilor depinde enorm de bazele învătământului liceal. Primul an de liceu, clasa a 9-a, transformă elevul de gimnaziu într-un licean gata să deprindă cunoștiințe noi, materii legate de o viitoare profesie poate.

Manualele pentru clasa a 9-a cuprind cărți pentru diferite materii – matematică, limba și literatura română, biologie, limbi străine, fizică, chimie, geografie, informatică, TIC, latină.

Comandând online la librăria Delfin facilitează alegerea manualelor potrivite. Selecția de manuale, culegeri și auxiliare a librăriei Delfin cuprinde numeroase titluri, redactate de autori consacrați. Numeroase edituri au tipărit mai multe ediții ale celor mai căutate și apreciate manuale școlare.

Selecția de manuale clasa a 9-a este formată din manuale aprobate de Ministerul Educației. În funcție de profilul liceului, există titluri și manuale pentru fiecare din ele. Acest gen de manuale sunt special destinate celor care studiază în clasa a 9-a la profilul uman, real, economic, artistic etc. Fiecare clasă de liceu, în concordanță cu tipul de specializare, poate beneficia manualele necesare, corespunzătoare programei școlare și nevoilor pedagogice. La matematică, limba română sau limbi străine, manualele sunt folosite pentru explicarea noțiunilor noi, dar și pentru recapitulare. Cadrele didactice utilizează lecțiile  din manual pentru predare dar și pentru a estima prin testare nivelul de cunoștiințe al elevilor.

În clasa a 9-a elevii învață noțiuni noi din manuale de matematică, limba și literatura română, fizică și chimie, istorie sau geografie, religie sau limbi străine. În conformitate cu numărul de ore alocat fiecărei materii, este parcursă în etape întreaga programă școlară.

Profesorii și părinții pot achiziționa manuale simple sau cele însoțite de suport digital – cd, pentru a oferi elevilor de clasa a 9-a cele mai recente informații din diferite domenii. Diversitatea manualelor ajută la alegerea celor mai potrivite cărți și culegeri pentru a sprijini elevii de liceu în procesul de învățare.

 Munca suplimentară și exercițiile de verificare a cunoștiințelor necesită suportul concret al unui manual, care oferă atât teoria cât și aplicații practice pentru elevi. Nivelul de cunoștiințe poate fi ridicat cu ajutorul manualului potrivit. Profesorii care selecționează manualele ținând cont de gradul de înțelegere al elevilor vor reuși să obțină cele mai bune rezultate în predarea materiei. Folosind materialele didactice preferate, orice elev va parcurge cât mai corect și complet lecțiile din manuale.

Primul an de liceu consolidează  cunoștiințele la matematică și limba română, completând noțiunile acumulate pe parcursul școlii. Elevii de liceu care lecturează materia din manuale cât mai diversificate ajung la performanțe școlare mai bune. Manualele și cărțile auxiliare au rolul de a le dezvolta abilitățile, pentru cât mai multe cunoștiințe teoretice și practice.

Varietatea de manuale școlare prezente în oferta librăriei Delfin este una impresionantă. Fiecare manual școlar este aprobat și avizat de Ministerul Educației, este actualizat și revizuit la zi, pentru a sprijini demersul educațional al profesorilor și pentru a ajuta la o instruire de calitate a elevilor de liceu.