Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Cauzele mortii in practica medicala. Ghid de tanatogeneza in boala COVID-19 - Cristian Stan

Cauzele mortii in practica medicala. Ghid de tanatogeneza in boala COVID-19 - Cristian Stan
-5%
Preț: 46,55 lei
49,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 23 Oct. 2020
ISBN: 9789731985589
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 120
Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Stabilirea cauzelor mortii constituie unul dintre aspectele foarte rar abordate in literatura medicala din Romania, pana acum fiind urmarita mai ales clarificarea unor aspecte administrativ-procedurale privind declararea decesului si documentarea medicala a acestuia, potrivit prof. dr. Cristian Stan, medic primar legist in cadrul INML „Mina Minovici” Bucuresti. Sunt consideratii cu care acesta, in calitate de autor, deschide lucrarea recent aparuta la Editura Etna: Cauzele mortii in practica medicala – ghid de tanatogeneza in boala COVID-19.
Informatiile, „foarte actuale”, au fost analizate, dupa cum acesta declara, „din perspectiva experientei personale privind cazuistica si pattern-urile tanatogeneratoare intalnite in 25 de ani de practica medico-legala si peste 5. 000 de autopsii si expertize efectuate in cazuri complexe”. Cititorul primeste astfel o sinteza logica a bolilor ce pot determina moartea, intalnite in activitatea cotidiana a oricarui medic. Toate acestea, completate cu informatii din aproape 80 de surse bibliografice, la zi, privind SARS-CoV-2 si COVID-19.
Sunt prezentate, astfel, 12 cauze de deces, pornind de la moartea determinata de leziunile cerebrale, de cauze vasculare, pulmonare, hepatice s. a. m. d. si incheind cu decese din cauze oncologice, endocrine, hematologice, infectioase. O parte importanta din continutul cartii se refera la boala COVID-19, elementele de morfo-fizio-patologie in aceasta boala, dar si la efectele si contributia ei la deces.
Autorul spune ca acest ghid ar fi „prima aparitie editoriala din literatura medicala romaneasca si, cel mai probabil, din cea internationala, care abordeaza de o maniera stiintifica cauzele de moarte din pandemia virala, printr-o corelare interactiva cu cele clasice, intalnite in alte infectii virale sau in boli cu alte etiologii”. Cartea este deja disponibila pe piata din 20 august, atat in format tiparit, cat si in format digital – ebook, in limbile romana si engleza.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.076 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.