Expozitia lui Brumarel
Contact: 0786.253.910 / 0736.361.210

Confesiunile Maestrului Papusar - Ionut Manea

Confesiunile Maestrului Papusar - Ionut Manea
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786060232292
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 238
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Pe Ionut Manea l-am descoperit gratie prozelor sale scurte publicate la rubrica „Flash fiction stories” de pe platforma Literomania: un tanar prozator extrem de talentat, cu un univers personal bine conturat, erotic si cinic à la Sade, suprarealist si mecanomorf, cu mii de fire ale povestilor manevrate cu abilitate de misteriosul „papusar” prezent si in titlul volumului sau de debut. Un univers uman tratat intr-o maniera necrutatoare si fascinanta in acelasi timp, care anunta un scriitor aparte, cu o voce puternica.
Adina Dinitoiu, critic literar, editor Literomania

Inca de la primele povestiri publicate in Literomania, Ionut Manea promitea ceva mai mult decat un simplu debut. Proza sa, cu insertii suprarealiste, dar, in acelasi timp, bine ancorata in universul cenusiu al vietii de zi cu zi, impunea deja printr-o scriitura bine stapanita, cursiva, fara sincope, fara pauze stanjenitoare. Puse una langa alta, povestirile lui Ionut Manea contureaza cu o pregnanta si mai acuta un univers apasator, ale carui personaje isi consuma singuratatile intr-un joc crud de-a victima si calaul, joc manevrat din culise de un maestru papusar suprem, al carui avatar, Marele Iepure Alb, apare atunci cand fragila granita dintre ratiune si nebunie, dintre sens si nonsens este spulberata. Proza lui Ionut Manea nu imprumuta, prin urmare, multe din arsenalul literar mizerabilist. De asemenea, nici din stridentele literaturii cu tenta autobiografica. In schimb, scenele din Confesiunile Maestrului Papusar, prin excentricitatea lor, dar si prin gratia detasata cu care strapung, asemenea unui ac de seringa, epiderma unei realitati oprimante, dau seama de un scriitor cu o voce distincta pe care eu, personal, am pariat deja cu toata increderea.

Raul Popescu, critic literar, editor Literomania

Ionut Manea s-a nascut in 1981. Medic dentist. In prezent locuieste in Timisoara. Publica in revistele literare: Literomania, Helion, Orizont, Egophobia, Liternautica, Resita Literara. Textele lui sunt prezente in: Antologia Literomania de proza scurta (2019) si in Antologia Mostenirea Vacarestilor (2017, 2019). Premii obtinute de-a lungul timpului: Premiul I – concursul national „Mostenirea Vacarestilor”, 2017 (proza scurta);

Premiul I – concursul „Mihail Sadoveanu”, 2017 (proza scurta);

Premiul III – concursul Helion, 2017 (proza scurta);

Romcon – premiul national pentru povestire – 2020;

Premiul II – Concursul,, Mostenirea Vacarestilor”, 2019 (poezie) ;

Lista scurta – 2018, 2019, Concursul de manuscrise – Max Blecher, poezie.

Absolvent al unor cursuri de scriere creativa cu Florin Iaru. Membru si secretar de redactie Helion, membru onorific salonul de literatura,, Junimea”. Pasionat de fotografie artistica.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.1364 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.