Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Despre imanenta teatrului. O cercetare interdisciplinara - Alexandru Boureanu

Despre imanenta teatrului. O cercetare interdisciplinara - Alexandru Boureanu
Preț: 52,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 16 Apr. 2021
ISBN: 9786061415779
Anul publicării: 2020
Pagini: 280
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Cartea propune, in prima parte, o introspectie asupra celor doua mari pariuri ce vizeaza reusita creatiei actoricesti: textul viitorului spectacol si constructia de personaj scenic; iar in cea de a doua parte, prezinta, din punctul de vedere tematic, formele atipice de teatru care au preocupat personalitati marcante si au un impact asupra constructiei noului rol si asupra mecanismului de gandire al actorului contemporan, exemplificate prin miscarea teatrala franceza Cartel, condusa de Jacques Copeau. De asemenea, poate fi privita sub forma unui caiet de regie a unui spectacol.
Primele trei capitole prezinta cercetarea zonei de desfasurare a actorului si determinarea identi¬tatii si psihologiei acestuia. Se incearca o incadrare teoretica si se probeaza o serie de definitii si concepte ale notiunii de actor, de la primele marturii teoretice pana la axiologia artistica de azi. Pe baza unui sondaj care a urmarit definirea spontana a termenilor de actor si teatru, realizat chiar pe subiecti-actori, se reliefeaza diversitatea si complexitatea perceptiei in abordarea subiectului. Totodata, studiul se bazeaza pe modul de interpretare teoretica a creatiei si a creativitatii, considerand necesara abordarea muncii actorului din perspectiva interdisciplinara a problemelor de ordin psihologic, estetic, filosofic, sociologic, dar si religios.

Ultimele doua capitole se refera la conditia teatrului atipic, din punctul de vedere al necesitatii aparitiei acestuia pe piata culturala mondiala, precum si in baza rezultatelor remarcabile prin care productiile de acest gen confera actorului si spectatorului o mai mare implicare socio-culturala.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.088 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.