Clubul cartilor
Contact: 0724.900.100 / 0736.361.210

Pachet Sinteze de vocabular, teste grila si Culegere de explicatii - Monica Alexandrescu, Maria Copilau

PRP: 101,90 lei (-8%)
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 93,75 lei
Diferență: 8,15 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 172194
Anul publicării: 2023
Pagini: 172+272

DESCRIERE

1. Culegere de explicatii ale raspunsurilor la subiectele de la examenele de admitere la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti
   Lucrarea de fata vine in intampinarea nevoii oricarui elev care se pregateste pentru sustinerea examenului de admitere la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti: aceea de a intelege mecanismele cognitive care au stat la baza conceperii subiectelor din anii anteriori, a logicii explicatiilor si a unor interpretari (poate) litigioase ale analizei gramaticale.

   In acest sens, prin intermediul prezentului material, rezolvam si explicam subiectele de admitere aferente anilor 2019 si 2020, aducand lamuriri despre probleme ce tin de morfosintaxa propozitiei si de sintaxa frazei, dar si de exprimarea corecta, cu toate aspectele subsumate acesteia: ortografie, punctuatie, ortoepie, forme gramaticale corecte si aspecte logico-semantice. In punctele esentiale ale analizelor realizate, am oferit o documentare a problemei, prin trimiteri bibliografice si pasaje explicative excerptate din lucrari teoretice consacrate, care au trasat specificul subiectelor de admitere la gramatica. De asemenea, in cazul aspectelor logico-semantice, ortografice sau legate de forme gramaticale corecte, am realizat scurte incursiuni teoretice, sub denumirea „Stiati ca...”, menite sa cartografieze, fara pretentie de exhaustivitate, aspecte precum: pleonasmul, abrevierea, scrierea cu litera mare, cuvintele compuse etc.

   lncurajam elevii sa vada in lucrarea de fata un punct de pornire in vederea unei documentari proprii amanuntite si sa parcurga cu minutiozitate resursele bibliografice recomandate pentru admitere, atat de Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, cat si de prezenta lucrare.

   Lucrarea vine si cu explicatii ale variantelor de raspuns ale grilelor de economie, rezolvate intr-un mod logic si intuitiv. Aceasta este un instrument eficient pentru cei care vor sa se pregateasca individual la economie, care vor sa inteleaga rationamentul din spatele rezolvarilor. Ca disciplina de studiu, economia ofera, pe de o parte, informatii practice, utile pentru existenta cotidiana, iar pe de alta parte, dezvolta capacitatile necesare de operare logica, de calcul matematic, de adaptare la situatiile dinamice ale economiei de piata.


2. Sinteze de vocabular si teste-grila pentru examenele de admitere la Facultatea de Drept si la Academia de Politie – Limba romana, editia a II-a, revazuta si adaugita
   Prezenta lucrare a luat nastere ca urmare a unei frumoase colaborari intre studentii Facultatii de Drept si Editura Universul Juridic. Inedita prin cuprinsul sau, sinteze de vocabular si teste-grila atent selectate, asociate cu tematica de admitere la Facultatea de Drept sau la Academia de Politie, aceasta reprezinta o provocare, stimuland si gestionand atat cunostintele, cat si emotiile specifice acestor examene de admitere.

   Proiectul reprezinta eforturile sincere ale fostilor elevi, asemenea dumneavoastra, in vederea pregatirii pentru examenele de admitere. Acesta este structurat in 12 capitole (despartirea in silabe, forme de genitiv-dativ, forme de plural, accentul, cuvinte compuse, abrevieri, forme libere, omofone, cuvinte invariabile, pleonasme, verbe, neologisme), fiecare dintre acestea fiind impartit, la randul lui, in doua parti, in prima parte avand sinteze de vocabular, iar in a doua parte teste-grila.

   De asemenea, sperand sa va incurajeze in demersul dumneavoastra si sa va motiveze, autoarele v-au impartasit, in cateva randuri, experientele si tehnicile proprii privind pregatirea pentru examenul de admitere, motivele pentru care au ales acest drum, precum si primele impresii ale vietii de student, viitor jurist.

   Va dorim succes si inspiratie, sperand sa aveti si dumneavoastra succesul autoarelor lucrarii!

   Maria Copilau – prima studenta admisa la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti, in sesiunea iulie 2019.

   Roxana-Gabriela Tudorescu – prima studenta admisa la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti, in sesiunea iulie 2020.

   Diana-Maria Gogoasa – prima studenta admisa la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti, in sesiunea iulie 2021.

 

  Prima editie a fost revazuta de Eva Zaharia si de Scoala de Gramatica si elaborata avand in vedere normele cuprinse in DOOM3.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.5117 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
Viziteaza site-ul LibrariaDelfin.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.