Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Consecintele bilingvismului in teatrul lui Matei Visniec - Emilia David

Consecintele bilingvismului in teatrul lui Matei Visniec - Emilia David
-5%
Preț: 45,60 lei
48,00 lei (-5%)
Disponibilitate: în stoc
Expediere estimată: Vineri, 16 Apr. 2021
ISBN: 9786066645300
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 580
Categoria: Beletristica
Activitatea Grup DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Absolventa de Filologie la Bucuresti, traitoare in Italia, unde preda in sistemul universitar, cu doua titluri doctorale obtinute aici si acolo, Emilia David se profileaza ca o cercetatoare de virf, competitiva in toate orizonturile geo-culturale: romanesc, italian, la nivel european ori mai larg international. Dupa studii, carti, editii consacrate mai ales avangardei istorice, autoarea se ocupa acum de opera lui Matei Visniec din perspectiva deopotriva hermeneutica si traductologica, fara a ignora multiplele sale contexte culturale, explorate istorico-literar, socio-politic, identitar, comparatistic (“pluricultural”) s. a. m. d. Pasionante observatii si reflectii in zona de interferenta dintre creativitate si expresie, dintre geneza narativ-dramatica si cea lingvistica. O carte – pe scurt – de referinta consacrata apreciatului dramaturg, de asemenea poet si prozator.

Fireste, nu poate fi o intimplare ca italo-romanca Emilia David scrie despre franco-romanul Matei Visniec, si el un autor cu doua patrii. Alegerea subiectului se cuvine interpretata – nu-i asa? – ca o simbolica ipostaziere, ca o “oglindire” a autoarei in imaginea autorului analizat.

Ion Bogdan Lefter

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.100 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.