Contact: 0736.36.12.10 / 021.795.75.25

Terapia antimicrobiana a supuratiilor sinusale - Maria Beuran

Activitatea S.C. Grup Editorial DZC S.R.L. se desfasoara in conditii normale cu respectarea recomandarilor Ministerului Sanatatii pentru prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19).

DESCRIERE

Infectiile bacteriene reprezinta un domeniu care suscita interesul lumii medicale de pretutindeni, legat de incidenta si de severitatea lor. Progresele inregistrate in acest domeniu sunt limitate de disputele si diticultaiile izvorate din patologie diagnostic si  terapie.

Rezolvarea acestor aspecte necesita o cat mai buna cunoastere a patologiei infectiei bacteriene; rolul jucat, pe de o parte, de agresiunea bacteriana si, pe de alta parte, de raspunsul organismului la prezenta germenilor, sunt aspecte cel mai bine studiate; dar implicari evidente sunt influentate si de patologia preexistenta a pacientului, precum si de efectele nedorite ale terapiei administrate.

Aceste implicatii explica interesul suscitat de infectiile microbiene, materializat numeroase studii experimentale si clinice desfasurate in incercarea de a gasi noi solutii terapeutice, urmarindu-se totodata si actualizarea informatiilor acumulate, privind problematica infectiilor.

Infectiile sinusale reprezinta cele mai frecvente cauze de consultatii medicale pentru medicii generalisti si cei oto-rino-Iaringologi. Ele se situeaza In
primele zece diagnostice stabilite de medicii generalisti din SUA si in al cincilea diagnostic pentru care se prescriu antibiotice.
 
Evolutia conceptelor in patologia infectiilor 
Reguli de baza in instituirea si conducerea antibiotico-terapiei in infectiile bacteriene
Particularitati de anatomie, fiziologie si fiziopatologie utile in tratamentul antimicrobian al sinuzitelor
Particularitatile clinico-evolutive actuale si complicatiile sinuzitelor
Managementul, antibioticoterapia si tratamentul chirurgical al sinuzitelor
Eficacitatea clinica a unor antibiotice folosite in tratamentul antibacterian al sinuzitelor si al altor infectii otorinolaringologice
Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.164 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.