Cum sa te pregatesti pentru scoala cu un buget limitat

 

 

Luna august este cea in care cei mici se bucura in continuare de timp liber si beneficiaza de mult asteptata relaxare specifica vacantei de vara. Parintii, in schimb, incep sa se gandeasca in aceasta perioada la planificarea bugetului necesar pentru achizitia manualelor scolare si a rechizitelor necesare, incepand cu luna septembrie. 

 

Tu ai dat startul planificarii specifice acestei perioade? Astazi am pregatit un ghid destinat parintilor care vor sa inceapa noul an scolar pregatiti, cu cele necesare achizitionate, fara a depasi bugetul alocat. Iata cum te poti pregati pentru scoala, avand la dispozitie un buget limitat, insa fara a face compromisuri in ceea ce priveste calitatea rechizitelor achizitionate pentru micii scolari.

 

Pregateste lista de rechizite necesare in avans

Nu trebuie sa astepti inceperea anului scolar pentru a pregati lista de rechizite necesare si a achizitiona cele utile. Luna septembrie este recunoscuta a fi cea lipsita de reduceri in oferta magazinelor care comercializeaza aceste produse. 

 

Desi poate fi necesar sa stabilesti anumite detalii privind manualele scolare cu reprezentantii institutiei de invatatamant la care cel mic studiaza, poti face acest lucru si in timpul vacantei. In plus, exista rechizite de care orice scolar are nevoie si care nu presupun cerinte speciale, stabilite conform regulamentului intern al scolii.

 

Prin urmare, este indicat sa alcatuiesti un checklist cu toate cele necesare si sa le imparti in doua categorii. Prima categorie va include manualele scolare si rechizitele care trebuie sa fie achizitionate tinand cont de specificatiile scolii. Cealalta categorie va include rechizitele pe care le poti cumpara oricand. 

 

Poti achizitiona rechizitele din a doua categorie in vacanta si sa beneficiezi de promotiile lunii, disponibile in magazinele fizice si in cele online. 


Achizitioneaza cantitati mai mari de rechizite la preturi reduse

Cele mai bune oferte la rechizite au la baza un factor esential: cantitatea. Atunci cand cumperi mai multe rechizite, pe care micul scolar sa le foloseasca intregul an, poti beneficia de discounturi considerabile. Astfel, nu va mai trebui sa faci cumparaturi in timpul anului, exceptand micile exceptii care pot aparea si vei investi mai putin in pregatirea celui mic pentru scoala.
 

Cumpara ghiozdanul si echipamentul sportiv in extra-sezon

In timpul verii, preturile la ghiozdane sunt considerabil reduse comparativ cu cele aferente efectuarii acestor achizitii in luna septembrie. In plus, poti face economii achizitionand si echipamentul sportiv pentru iarna, care este disponibil la pret scazut in aceasta perioada. 

 

Strange banii pentru rechizite in avans

Daca faci parte din categoria persoanelor carora le place sa faca planuri financiare in avans, atunci cu siguranta ai strans deja bugetul necesar pentru inceperea scolii in lunile din acest an. 

 

Atunci cand stabilesti un buget necesar, pe care sa il imparti la 12 luni ale anului, efortul financiar depus pentru achizitia rechizitelor necesare la inceput de an scolar este mult mai usor de sustinut. Folosind fondul de economii pe care il ai la dispozitie, poti beneficia de reducerile din aceasta perioada, pentru a achizitiona cele necesare micului scolar rapid si usor.
 

Recicleaza si refoloseste rechizitele

Chiar daca cel mic avanseaza in sistemul educational, acest lucru nu inseamna ca tot ceea ce va folosi in noul an scolar trebuie sa fie nou.  Daca ghiozdanul utilizat anterior este in stare buna si permite includerea rechizitelor necesare in continuare, poti face economii utilizandu-l si in noul an scolar. 

 

In plus, daca exista rechizite neutilizate in anul scolar precedent, fa un inventar al acestora si bifeaza checklist-ul celor necesare in consecinta. Astfel, bugetul necesar noilor achizitii se va diminua. 

 

Prin urmare, inceperea noului an scolar nu trebuie sa reprezinte o sursa de preocupari si de stres suplimentar din punct de vedere financiar. Cu fondul de economii pregatit,  cu lista de rechizite necesare alcatuita din timp si avand la dispozitie promotiile din timpul verii, esti pregatit pentru noua aventura scolara a celui mic. 

 

Descopera mai multe sfaturi practice pentru copii si parinti pe librariadelfin. ro